• Informacje na temat:

    powidla z wegierek

Artykuły na temat: powidla z wegierek
  • Powidła ze śliwek  węgierek

    Składniki (na 4 słoiki po 300 ml): 1 kg śliwek węgierek, 50 dag cukru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu, 2–3 goździki, 1 gwiazdka anyżu.

  • ●2 kg śliwek węgierek ●ew. 4 łyżki cukru (ale możesz go wcale nie dodawać) ●sok z cytryny (do smaku) ●po łyżeczce cynamonu, estragonu i imbiru.

  • To o powidłach musisz wiedzieć

    Z jakich owoców robi się powidła? Najczęściej ze śliwek węgierek. Ale ja przygotowuję je również z żółtych mirabelek, moreli lub wiśni.

  • Powidła śliwkowe

    Klasyczny przepis.

  • SKŁADNIKI: 1 kg śliwek węgierek, pół kg jeżyn, szklanka cukru, 100 ml whisky

  • Klasyczne powidła śliwkowe

    Klasyczny przepis.

  • Powidła śliwkowe korzenne

    O wyjątkowym aromacie.

  • ✔Jakie śliwki? Powidła możesz usmażyć właściwie ze wszystkich rodzajów ciemnych śliwek, ale najlepiej udają się ze śliwek węgierek. By osiągnąć najsmaczniejsze...

  • Polki i węgierki

    ​W knedlach, w cieście, w czekoladzie. Owoc znany, ale niedoceniany. Wiemy, że dobrze śliwkami nadziać schab, że produkuje się z nich śliwowicę i że wspomagają trawienie. Jak je kupować, by nie wpaść jak śliwka w kompot?

  • Powidła można zrobić, nie dodając do nich cukru! Wystarczy 1-2 kg dojrzałych śliwek węgierek i kilka łyżek wody. Śliwki wydryluj, pokrój, wrzuć do rondla...

Przepisy na temat: powidla z wegierek