-
Informacje na temat:
pożywna zupa jesienna
-
-
-
-
-
.... Połączenie soczewicy, zwanej w Indiach dhal, z pikantnymi przyprawami to klasyka. Rozgrzewająca i pożywna. liczba porcji: 4 czas przygotowania: 60 minut stopień trudności: dla początkujących Składniki(...). Im ciemniejszy burak, tym większa w nim zawartość antocyjanów. Buraki w połączeniu z mlekiem kokosowym i chili to smaczna, rozgrzewająca zupa. liczba porcji: 4 czas przygotowania: 60 minut...
-
Jesień to taka pora roku, gdy każdy odczuwa spadek energii – i to często już na samym początku dnia. Ale jest to też idealny czas, by czerpać do woli z pysznych, naturalnych produktach będących jej nieprzebranym źródłem. Te w połączeniu ze smacznym pieczywem szybko rozgrzeją nawet najbardziej zziębnięty jesienną aurą organizm.
-
...tradycyjnymi recepturami. Doskonały do mięs w każdej postaci: pieczonych, duszonych i smażonych. Zupa borowikowa Jak u Mamy WINIARY wyróżnia się wyjątkowym, grzybowym smakiem, który przywołuje wspomnienia domowych obiadów z dzieciństwa. Powstała ze składnikami doskonale znanymi z domowej kuchni – jak u mamy! Zupa pieczarkowa Jak u Mamy WINIARY – Duże kawałki grzybów oraz idealne...
-
Trudno! Niekumata jestem w kwesti zmiany loginu! Dlatego podaję przepis na zupkę, której aromat w danej chwili się po moich kątach rozprzestrzenia! Dawniej była to zupa biedoty kompletnej. Na Kaszubach jest jedną z bardziej ulubionych zup jesiennych. Bo bardzo pożywna! A poza tym, w zależnośco od roku, poluje się na tą brukiew żółtą, że hej! Dziś, po dwóch tygodniach podchodów na bazarku...
-
-
Soczewica to idealny materiał na zupy, gulasze i sałatki na zimno. Pasuje do curry i dobrze łączy się z miętą, która nadaje jej lekko pikantny posmak. Na zupę, gulasz i w przypadku, gdy chcesz otrzymać danie o konsystencji kremu lub piure, najlepsza jest soczewica czerwona, pomarańczowa oraz żółta. Zupa z soczewicy jest pyszna, pożywna i łatwa...
-
-
-
Zupa to danie, po które chętnie sięgamy przez cały rok. Latem na naszych stołach królują chłodniki oraz zupy jarzynowe przygotowywane ze świeżych warzyw, z kolei jesienią i zimą zdecydowanie częściej stawiamy na pożywne i rozgrzewające kremy. O tej porze roku warto dodawać do nich pestki dyni czy orzechy, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale i sprawią, że uczucie sytości po posiłku pozostanie...
-
-
-
Ujemne temperatury nie sprzyjają różnorodności w diecie. Jednak jesienią w sklepach znaleźć można wiele warzyw, których pełnia sezonu przypada właśnie na początek najzimniejszych miesięcy w roku. Na ich czele stoi jarmuż – uniwersalny, smaczny i pełen nieocenionych dla zdrowia składników odżywczych. Dzięki pierwszym przymrozkom utraci swą charakterystyczną gorycz, dlatego warto czym prędzej poznać jego wyjątkowe kulinarne możliwości.
-
...1. Zadbaj o ciepły posiłek Dobrą zabawę trzeba zacząć od gorącego posiłku. Nic lepiej nie rozgrzeje gości w tym jesiennym okresie niż zupa. Nad menu nie ma co się długo zastanawiać, skoro jest to przyjęcie Halloweenowe to musi być to koniecznie pożywny krem z dyni. Zaserwowanie rozgrzewającej potrawy na początek sprawi, że goście nabiorą ochoty i energii na długi wieczór. Warto to danie...
-
-