• Informacje na temat:

    prosty gulasz

Artykuły na temat: prosty gulasz
  • Jednogarnkowy gulasz z kapustą

    Smakowity gulasz z kapustą jest całkiem prosty w przygotowaniu.

  • Pikantny gulasz z pieczarkami

    Prosty przepis na smaczne danie.

  • Obiad we francuskim stylu

    Ten pyszny i prosty francuski posiłek doskonale się sprawdza, kiedy przyjmujemy gości. Również dlatego, że większość potraw możemy przygotować z wyprzedzeniem.

  • Kasza matka nasza

    Polak widzi kaszę na talerzu raz w miesiącu. Jedzą ją starsi, młodzi sięgają po frytki, ryż lub makaron. Dziś kaszę mannę zastąpiły płatki z czekoladą, a gulasz z kaszą – pizza i kebab. A szkoda, bo dobra kasza ma ogromną wartość odżywczą.

  • ...pieprzem. Posyp listkami kolendry. Czas ok. 40 min; porcja – 370 kcal, cena 2,60 zł. Jeśli doprawiając curry (zupę, gulasz, sos), przesadziłaś z ostrymi przyprawami (pieprzem lub chili), możesz w prosty sposób uratować danie. Wciśnij do garnka sok z połówki sparzonej cytryny, a następnie wrzuć samą wyciśniętą część owocu. Gotuj danie na małym ogniu kilka...

  • Dlaczego ten obiad musi być codziennie?

    ...kuchni Knorr przygotowanymi w ramach programu "Prosty przepis na dziś". Dzięki nim szybciej znajdziemy pomysł na smaczny obiad: spaghetti bolognese, kurczak z patelni a może gulasz?  Po drugie - dobór(...) sklepu. Niestety zazwyczaj skompletowanie wszystkich produktów zajmuje nam bardzo dużo czasu - chodzenie od alejki do alejki, od stoiska do stoiska. Natomiast dzięki programowi "Prosty przepis na dziś...

  • ...wody, aby warzywa były przykryte. Gulasz duś pod przykryciem jeszcze 20 minut, aż warzywa staną się miękkie. Przed podaniem skosztuj, przypraw ewentualnie solą, pieprzem i ostrą papryką, dodaj...

  • ​Szczawnica: Pojedź do wód

    ...więc placki Kwicoła (tego od Janosika) - ziemniaczane z jagnięcym gulaszem i oscypkiem, jagnięce szaszłyki, jagnięcina po jaworczańsku z kością, rosół i paprykarz jagnięcy. Z czystym sumieniem polecam...

  • Wielki test o żywności - sprawdź wyniki

    Geograficzne dla: a) śliwek b) gruszek c) jabłek Tradycyjne danie z Lubelszczyzny, gulasz z ogórkami kiszonymi, zaprawiony przecierem pomidorowym, to: a) forszmak lubelski b) sztufada puławska...

  • Wołowina po debreczyńsku

    ...przykryte. Gulasz duś pod przykryciem jeszcze 20 minut, aż warzywa staną się miękkie. Przed podaniem skosztuj, przypraw ewentualnie solą, pieprzem i ostrą papryką, dodaj majeranek. Podawaj od razu jako...

Wideo na temat: prosty gulasz
  • Prosty przepis na wyborne leczo

    Leczo - wyborne danie z rodzaju gulaszów, który uwielbia każdy. Można go robić na kilkadziesiąt sposobów, z różnymi dodatkami - i ma swoich amatorów w wielu odsłonach. Jak przyrządzić wyborne leczo? Poznajcie nasz sekretny przepis na proste, szybkie leczo!

  • Prosty przepis na wyborne leczo

    Leczo - wyborne danie z rodzaju gulaszów, który uwielbia każdy. Można go robić na kilkadziesiąt sposobów, z różnymi dodatkami - i ma swoich amatorów w wielu odsłonach. Jak przyrządzić wyborne leczo? Poznajcie nasz sekretny przepis na proste, szybkie leczo!

  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw

Przepisy na temat: prosty gulasz
Dyskusje na temat: prosty gulasz
  • Re: Masz babo gulasz!

    Bardzo wysoki poziom żartów, taki dla intelektualistów. Prosty człowiek w życiu nie pojmie.

  • Re: Jak pokroić mięso na gulasz?

    Prosty trik nie polega na krojeniu mięsa lecz na polaniu go musem truskawkowym na białym winie. DELICJE , polecam po maryśce..

  • Re: Nie wiemy, co jemy

    Zgadzam się z Panem; można dużo "zaoszczędzić" na kaloriach w prosty sposób - nie kupować "śmieci" - batonów, pączków itp., nie słodzić napojów albo symbolicznie, mniej chleba, ziemniaków, alkoholu, zbędnego tłuszczu i już jest duża różnica. Można nauczyć się "chudziej" gotować - wyciąć i wyrzucić nadmiar tłuszczu z kurczaka na rosół czy mięsa na gulasz, użyć mniej oleju, majonezu, cieniej