• Informacje na temat:

    przekaska warzywna warzywa

Artykuły na temat: przekaska warzywna warzywa
  • ...1 Szczypiorek posiekaj, cebulę pokrój w kostkę. Warzywa umyj, ogórki przetnij wzdłuż, łyżeczką wyjmij pestki. Z pomidorów odkrój plaster z góry, wyjmij środek. 2 W misce połącz odsączonego z zalewy tuńczyka, kapary, majonez, posiekany szczypiorek i cebulę. Przypraw curry, kurkumą, słodką papryką, solą i pieprzem, dokładnie...

  • Chipsy warzywne, lubiane zarówno przez dzieci, jak i rodziców, to hit domowych przyjęć. Są znacznie zdrowsze od tych z torebki, a ich przygotowanie wcale nie wymaga wiele zachodu. Wystarczy obrać ziemniaki, marchewki albo buraczki. Potem warzywa myjemy i tniemy w cieniutkie plasterki, a następnie skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami. Pieczemy w temperaturze 180 st...

  • Dania z warzyw czy owoców serwowane w zabawny sposób na pewno zachęcą twoją pociechę do jedzenia. Lekko podduszoną na margarynie marchew...

  • Sałatka warzywna z chlebem pita

    Składniki: 500 g mąki 300 ml wody 17 g soli 10 g cukru 25 g drożdży Warzywa do sałatki wg uznania Warzywa pokrój w duże kawałki, skrop oliwą, posyp tymiankiem i upiecz(180 st., 15-20(...) pieczone warzywa. Podziel ciasto na kawałki, uformuj kulki. Rozwałkuj każdą kulkę. Piecz w 270 st. C przez 5-7 minut. Natnij chlebek i nakładaj sałatkę.

  • Idealna jako zimna przekąska albo ciepłe danie główne, które można podać z sosem.

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    Warzywa zostały podzielone przez lekarzy i dietetyków na 5 grup kolorystycznych. Każda barwa wiąże się z określonymi substancjami odżywczymi. Wystarczy codziennie wybrać jedną porcję z każdej grupy, a na twoim talerzu będzie kolorowo i... zdrowo.

  • W sprawie soku…

    Owocowy, warzywny, z kartonu albo świeżo wyciskany. Jaki sok wyjdzie nam na zdrowie?

  • Zdrowa dieta - 5 porcji warzyw, owoców lub soku

    Każdy rodzic z wielką uwagą i troską obserwuje rozwój swojego dziecka i stara się zapewnić mu wszystko to, co dla niego najlepsze. W okresie intensywnego i szybkiego rozwoju naszych pociech niezwykle ważna jest odpowiednia dieta bazująca na warzywach, owocach i sokach.

  • Soki tłoczone na zimno – dlaczego warto je pić?

    5 porcji owoców i warzyw każdego dnia – to zalecenie Światowej Organizacji Zdrowia jest powszechnie znane. I choć wiemy, jak ważne jest dla zdrowia i samopoczucia – szczerze przyznajemy, że nie zawsze udaje się go przestrzegać. Istnieje jednak sposób, który znacznie ułatwi jego codzienną realizację. To soki z owoców i warzyw, tłoczone na zimno i utrwalane w unikalnej na polskim rynku technologii HPP (High Pressure Processing).

  • Myślisz, że trudno jest zdrowo jeść? Sprawdź, jak zaplanować zakupy, by zawsze mieć pod ręką świeże

    Chciałabyś prowadzić zdrowy tryb życia, ale ciągle wydaje ci się, że regularne posiłki i zbilansowana dieta wymagają dużo wysiłku? Nic bardziej mylnego. Wszystko zależy od ciebie i twojego nastawienia. Oto kilka trików, dzięki którym zawsze będziesz miała pod ręką świeże warzywa i owoce.

Przepisy na temat: przekaska warzywna warzywa
  • Sylwestrowa przekąska

    ...i kawałków papryki). 2. Na patelni grillowej rozgrzej oliwę i smaż warzywa z obu stron, aż staną się półmiękkie, a na ich powierzchni pojawią się ciemniejsze paski. Bazylię pokrój w wąskie paseczki...

  • Warzywne chipsy? Pora na rzodkiewkę!

    Lekka i zdrowa przekąska? Wielu może wydać się to niemożliwe, a jednak. Przykładem niech będą pieczone, warzywne chipsy. I tak swoje pięć minut kulinarnej sławy miały chipsy z buraka czy jarmużu. Jeśli potrzebujemy odmiany, warto dodać do tej listy chipsy z rzodkiewki.

  • Warzywne słupki

    Sposób przygotowania Warzywa myjemy, obieramy i kroimy w słupki. Podajemy w towarzystwie dressingu. 

  • Rozgrzej się jesienną przekąską!

    Przygotowanie: 1. Czerwoną paprykę pokrój w kosteczkę. Ziemniak obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wymieszaj mięso mielone z warzywami, jajkiem, tartą bułką, natka pietruszki i przyprawami...

  • Placki warzywne – nie tylko z ziemniaka!

    .... Pieczone placki ze szpinaku i kapusty Ustaw piekarnik na 200 stopni. Drobno poszatkuj szpinak, kapustę, cebulę i natkę pietruszki. Możesz do tego użyć robota kuchennego. Wymieszaj warzywa razem...

  • Warzywne szaszłyki z batatów i bakłażana

    Składniki: Warzywa: 2 bakłażany 2 bataty olej rzepakowy lub z pestek winogron sól pieprz Marynata: 6 łyżek oleju łyżeczka ziół prowansalskich półtorej łyżeczki słodkiej czerwonej(...). Przykryj, gotuj 20 minut, odlej wodę, odstaw do ostygnięcia. Pokrój w plastry o grubości 1 centymetra. 2. Przygotuj marynatę. Zanurzaj warzywa w marynacie, nabijaj na patyczki, piecz w piekarniku...

  • Wegetariańskie sajgonki z kiełkami

    Dostarczająca energii przekąska: sajgonki z warzywami. Łatwe w przygotowaniu, z mnóstwem witamin i minerałów, energetyczna bomba ożywi nas na wiosnę.

  • ​Cukinia - im ciemniejsza, tym zdrowsza

    Wybierając cukinię sięgajmy po tę najciemniejszą - zawiera wtedy najwięcej składników odżywczych. Samo warzywo stanowi doskonałą wiosenną przekąskę, sprawdzi się również jako baza do lekkich placków czy zdrowych ciast.

  • Wiosna w kuchni - czas na zdrowe nawyki!

    Warzywa i owoce bogate są w witaminy i mikroelementy, które korzystnie wpływają na nasz organizm. Według zaleceń, powinniśmy spożywać ich co najmniej 5 porcji dziennie. Nawet jeśli wydaje się nam, że nie jesteśmy miłośnikami kuchni roślinnej, to warto wypróbować te przepisy. Dania na bazie warzyw i owoców będą nie tylko pożywne, ale i smaczne.