• Informacje na temat:

    przetwory z wiśni

Artykuły na temat: przetwory z wiśni
  • Moc wiśni

    .... Korzystając w sezonie z bogactwa świeżych wiśni warto zadbać o domowe zapasy na jesień i zimę, przygotowując wiśniowe przetwory. Dobrze wiedzieć, że nawet domowe przetwarzanie wiśni na konfitury, soki i dżemy(...) własne naturalne przetwory pełne prawdziwych, zdrowych wiśni i takimi cieszyć się w chłodniejszym okresie, niż polegać na tych sklepowych, masowo produkowanych, które niestety często z wiśniami nie mają...

  • ...i aromat nada ogórkom ząbek czosnku, obrany korzeń chrzanu i koper (gałązka z baldachimem). Dla pożądanej twardości ogór ków wrzucamy do sło ja liść czarnej porzeczki, winorośli, wiśni lub dębu...

  • Przetwory dla dzieci

    Teraz stragany są pełne zdrowych sezonowych owoców. Warto zrobić z nich przetwory! Zimą będą dla malca prawdziwą witaminową pychotką.

  • Czy warto robić domowe przetwory?

    ...zimowym. Niektóre przetwory (soki, nalewki) mogą nawet leczyć. Dlatego warto je robić, korzystając z babcinych receptur, by zatrzymać odrobinę lata na jesienne słoty. Dżemy i konfitury Z wiśni(...) sztucznych nawozów i pestycydów. Domowe przetwory nie zawierają też sztucznych barwników i konserwantów, które mogą wywoływać uczulenia. Mają jedynie sól, cukier i przyprawy, zapewniające smak...

  • ...przejrzałe, albowiem zbyt miękkie owoce szybko się rozgotowują. Wsypujemy je do połowy wysokości słoika, zalewamy wodą, osładzamy do smaku (np. kompot z wiśni mocniej niż ze słodkich czereśni). Zakręca...

  • .... Dżemy nie tylko na słodko W lipcu warto jeszcze zrobić przetwory z... jeżyn, wiśni, czereśni, agrestu, malin, porzeczek i pierwszych śliwek. Nie tylko(...) owoców, np. porzeczki z malinami, jeżyny z wiśniami. Jak przygotować słoiki na dżemy? Wygotuj i wyparz słoiki. Najpierw dokładnie umyj je płynem do naczyń i wysusz. Następnie możesz wygotować słoiki...

  • Już czas robić przetwory

    Skuśmy się na nowe smaki. Dżem malinowy zróbmy z bananami. Wiśniową konfiturę wzbogaćmy czekoladą, a jagody − jabłkami.

  • Przetwory z ogórków

    Sprawdzone przepisy na przetwory z ogórków.

  • Rób przetwory

    Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

  • Smaczne przetwory domowe

    Przetwory z warzyw i owoców, informacje ogólne - to, co powinniśmy wiedzieć:

Przepisy na temat: przetwory z wiśni
  • Rób przetwory

    Wyjątkowy smak, wysoka jakość, brak konserwantów oraz... satysfakcja - to powody, dla których warto przygotowywać domowe przetwory.

  • Ciasto z owocami z kompotu

    Wykorzystaj przetwory, które zrobiłaś latem.

  • Zachowaj smak lata na dłużej

    Targi wypełnione po brzegi borówkami, wiśniami czy malinami to znak, że trwa sezon na robienie przetworów. Świeże owoce, swoim zapachem i soczystymi kolorami, przykuwają uwagę każdego przechodnia. Warto na dłużej zachować bogactwo ich smaku zamykając go w słoiku.

Dyskusje na temat: przetwory z wiśni
  • Re: Przetwory z ogórków

    , podobnie liście wiśni. Nie wyobrażam sobie ogórków kiszonych z zielem angielskim i liściem laurowym. Niejadalne. Polecam mój przepis, warto spróbować. Smacznego.

  • -

    -

    Oj jak pysznie .Ja też robiłam - powidełka ze sliwek, ogóreczki w kilku postaciach, grzybki ,konfiturkę z wiśni i nalewkę z orzecha i wiśni. Pycha!

  • Re: Już czas robić przetwory

    jest październik i nie ma już ani czarnych jagód ( borówka czernica) nie ma też wiśni ani malin więc raczej minął już czas na przetwory

  • -

    -

    Niedawno byłam na bazarze i tyle świeżych warzyw i owoców było że poczułam się jak na wakacjach, gdy się leży pod krzakiem porzeczek i zagryza surowym ogórkiem z krzaczka. I to drylowanie wiśni - hihi jak biedronki wszyscy wyglądają. Tosia - łap ta falę i nie puszczaj jej. P.S. A u mnie dziś czereśnie i cukinie:-)

  • Re: Przetwory z ogórków

    Mój sposób na kiszone,chrupiące ogórki jest najlepszy i niezawodny.Oto on: Układam ogórki w słoikach 0,9l. z dodatkami:koper,chrzan+liść lub inne np.z wiśni,czarnej porzeczki,czosnek,2-3 ziarnka pieprzu,kilka ziaren białej gorczycy,zalewam gorącą umiarkowanie słoną