• Informacje na temat:

    przygotowanie cynaderek

Artykuły na temat: przygotowanie cynaderek
  • Składniki na 4 porcji: 80 dag nerek wieprzowych (cynaderek), 40 dag świeżych leśnych grzybów (podgrzybków, borowików, kurek), 150 ml białego wina, 15 dag masła, 300 ml bulionu warzywnego, 1 duża cebula, 150 ml śmietany kremówki, posiekana natka, sól, pieprz.

  • Skład na 3 porcje: ● 1/2 kg nerek wieprzowych ● duża cebula ● 2 płaskie łyżki pszennej mąki ● 3/4 szklanki śmietany ● olej do smażenia ● pęczek koperku ● sól i pieprz do smaku ● 3 większe okrągłe bułki lub minichlebki ● białko jaja

  • Przygotowanie: Nerki przekrój wzdłuż i wytnij z nich kanaliki. Powstałe plastry opłucz w ciepłej wodzie i na kilka godzin namocz w mleku. Następnie wyjmij plastry z mleka i osusz. Dopraw pieprzem i panieruj je w mące, posolonych, rozbełtanych jajkach i bułce tartej. Panierowane nerki usmaż na patelni na złoty kolor. Podawaj z gotowanymi ziemniakami.

  • 5 niezawodnych sposobów na uderzenia gorąca

    Sprawdź jak łatwo pozbyć się uderzeń gorąca. Lecz się naturalnie.

  • Przez żołądek do serca

    ..., 1 łyżka suszonego majeranku, kilka gałązek świeżego majeranku, sól Przygotowanie: 1. Flaczki dokładnie opłucz pod bieżącą wodą. Mocz je w zimnej wodzie. Kilkakrotnie ją zmień podczas moczenia. Następnie(...). Podawaj ze świeżym białym pieczywem lub pszennymi grzankami. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 70 minut Porcja: 445 kalorii Ozorki paprykowe Składniki na 4 porcje : 4 ozorki, 2 duże papryki czerwone...

Przepisy na temat: przygotowanie cynaderek
  • Piskie cynaderki z grzybami

    Ich przygotowanie wymaga wprawdzie nieco czasu i zachodu, ale efekt wynagrodzi nasze starania!

  • Cynaderki w śmietanie

    Składniki: - 0,5 kg. nerek wieprzowych, - 1 duża cebula, - 2 płaskie łyżki mąki, - 3/4 szklanki śmietany, - sól, pieprz, - pęczek kopru, - olej do smażenia Przygotowanie: Nerki przekroić na pół i kilkakrotnie opłukać, zalać je świeżą zimną wodą i odstawić na godzinę. Po tym czasie obgotować je w osolonym wrzątku przez 5 min., wyjąć, lekko schłodzić i pokroić w paseczki. Na patelni...