• Informacje na temat:

    przygotowanie zalewy do kaczki

Artykuły na temat: przygotowanie zalewy do kaczki
  • ...•Składniki na 6 porcji •Przygotowanie: 160 min •Porcja: 425 kcal •Cena porcji: 3,95 zł 60 dag filetów z kaczki, 2 łyżki soku z cytryny,...

  • Składniki na 6 porcji: 60 dag filetów z kaczki, łyżka soku z cytryny, łyżeczka miodu, pieprz, sól, łyżka masła, 1 łyżka żelatyny, 1 białko, szklanka wina malaga, puszka ananasów w plastrach (ok. 58 dag), 3 pomarańcze, 2 szklanki bulionu drobiowego, melisa i ziarenka czerwonego pieprzu do dekoracji.

  • Składniki na 3-4 porcje: 60 dag filetów z kaczki, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka miodu, 200 ml wina malaga, 2 szklanki bulionu z kurczaka, 1 mała puszka ananasa w plastrach, 1 łyżka migdałowych płatków, kilka listków melisy, 1 pomarańcza, 1 łyżka masła, 1 łyżka żelatyny, 1 białko, sól, ziarenka czerwonego pieprzu.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag mrożonych brokułów, 2 papryki, 10 dag grzybków z octu, olej, pół pora, chili, 20 dag wędzonej kaczki, sól, 8 jajek przepiórki, czosnek, po 2 łyżki octu ryżowego, cukru i sosu sojowego.

  • Składniki: 2 piersi kaczki, kubek sera solankowego w kostkach w zalewie z bazylią i oregano (20 dag), 6 dużych pieczarek, sól, pieprz, słodka papryka, masło, olej.

Przepisy na temat: przygotowanie zalewy do kaczki
  • Filet z kaczki w maladze

    Składniki: - 60 dag filetów z kaczki, - łyżka soku z cytryny, - łyżeczka miodu, - sól, szklanka wina malaga, - 2 szklanki bulionu z kurczaka, - puszka anansów plastrach, - łyżka płatków migdałowych, - czerwone i zielone wisienki koktajlowe, - listki melisy, - plastry pomarańczy, - łyżka masła, - łyżka żelatyny, - białko Przygotowanie: Sok z cytryny wmieszaj z miodem i solą...