• Informacje na temat:

    pstrąg pieczone w folii

Artykuły na temat: pstrąg pieczone w folii
  • Składniki na 2 porcje: ● 2 wypatroszone świeże pstrągi ● 4 łyżki masła ● 6 ząbków czosnku ● 1 cytryna ● kilka gałązek natki pietruszki ● pieprz i zioła prowansalskie do smaku...

  • Składniki na 4 porcje: 4 sprawione pstrągi, 10 dag miękkiego masła, 2 ząbki czosnku, po kilka gałązek natki pietruszki oraz świeżej bazylii, 2 cytryny, 2 łyżeczki oleju , sól, pieprz.

  • SKŁADNIKI: 6 porcji pstrąga (łososia, dorsza), 5 łyżek oliwy, 4 pomidory, 3 czerwone papryki, 15 dag czarnych oliwek, 2 cukinie, 2 woreczki mieszanki z dzikim ryżem, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek. MARYNATA: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju winogronowego...

  • Składniki na 4 sztuki: 4 sprawione pstrągi, sok z ½ cytryny, 30 dag świeżego szpinaku, 4 ząbki czosnku, 2 łyżki masła, 10 suszonych pomidorów, 1 mała cebula, 8 plastrów cukinii, 4 plastry cytryny, gałka muszkatołowa, sól, pieprz.

  • Pstrąg pieczony z warzywami

    Składniki dla 4 osób: 4 pstrągi (po ok. 30 dag) • 4 ząbki czosnku • papryka czerwona zielona i żółta • cebula dymka ze szczypiorkiem • 2 papryczki chili • 3 łyżki masła • 3 łyżki oliwy • cytryna • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 pstrągi, 8 plas terków cytryny, sok z cytryny, 6 gałązek świeżego rozmarynu, sól, pieprz.

  • Składniki: 4 pstrągi, po pęczku natki, bazylii i koperku, 4 ząbki czosnku, 4 łodygi tymianku, 2 gałązki rozmarynu, sól, pieprz, 2 łyżki masła, 2 cytryny.

  • Składniki na 2 porcje: ● 2 pstrągi ● 2 łyżki masła ● po pół pęczka koperku i natki pietruszki ● 4 duże ząbki czosnku ● cytryna ● pieprz cytrynowy ● sól morska ● ziołowa oliwa z oliwek...

  • ...4 pstrągi (po ok. 30 dag), 1/2 szkl. białego wina, sok wyciśnięty i skórka otarta z 1 cytryny, 1 łyżeczka miodu (np. gryczanego). Na jarzynkę: 1/2 główki białej kapusty, 2 marchewki, 1 pietruszka, kawałek (ok. 20 dag) selera, 2 szkl. bulionu warzywnego, 1 mała cebula, 2 łyżki masła, sól, pieprz, suszony koperek, natka i tymianek, masło do posmarowania formy.

  • Pstrąg w kapuście

    Składniki na 4 porcje: • 4 sprawione pstrągi • 1 mała główka kapusty • 4 pomidory • 2 cebule • 2 limonki • 5 dag masła • 4 łyżki posiekanych ziół (natka, kolendra, rozmaryn, szczypiorek) • 4 gałązki rozmarynu • 4 ząbki czosnku • świeżo mielony czarny pieprz • pieprz ziołowy • sól.

Przepisy na temat: pstrąg pieczone w folii
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    ...1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 1 sprawiony pstrąg (ok. 400 - 450 g) lub szczupak; ćwiartka cytryny; po jednej gałązce świeżych ziół: estragonu, koperku, pietruszki; 2 liście laurowe; 30 ml oleju; 2 ząbki czosnku; pół łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich; sól; świeżo mielony pieprz.

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ..., olejem rzepakowym, ogórkiem i rzodkiewką. Miłośnicy prostoty z pewnością chętnie przygotują pieczonego pstrąga. Świeżą rybę wystarczy wypełnić warzywami (cebulą, pietruszką, a także czosnkiem) oraz łyżką masła i piec go w folii aluminiowej przez 30 min w temp. 160 stopni Celsjusza. O tym jak bardzo uniwersalną rybą jest pstrąg można było przekonać się podczas uroczystej kolacji, kiedy to...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    .... 6 minut. Posyp sezamem. Pstrąg nadziewany miętą Każda porcja 240 kcal. Rybę skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i wstaw do lodówki na pół godziny. Masło posiekaj razem z ziołami i nafaszeruj(...), wybierz olej. Ma taką właściwość, że można go łatwo odsączyć (nie oblepia produktów). Dzięki temu upieczone na grillu dania będą nawet o kilkanaście procent mniej kaloryczne, niż te wyjęte z marynaty na...

  • Egzotyczne kiwi na słodko i na ostro

    ...stop. W miseczce starannie wymieszaj orzechy z miodem, cukrem oraz jajkami. Dodaj stopione masło. Tak przygotowaną masę wylej na podpieczone ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180(...), mieszając masę co pół godz. Następnie sorbet zamrażaj przez całą noc. Gotowy sorbet nałóż do pucharków. Przed podaniem udekoruj go plasterkami kiwi oraz listkami mięty. Pstrąg na plasterkach kiwi...

  • Prawdy i mity: ryby i owoce morza

    ...gotowane na parze, pieczone w folii albo na grillu. Mięso ryby, którą usmażymy w panierce na patelni albo, co gorsza, w głębokim tłuszczu, traci większość pożytecznych składników i przestaje być daniem(...) smacznego mięsa. Najbardziej wartościową rybą na polskim rynku jest pochodzący z hodowli pstrąg tęczowy, karp i łosoś z naturalnych łowisk. Bez obaw można jeść także śledzie. Jedzenie ryb poprawia...

  • Czas na wielkie grillowanie!

    ...zimno. Ryba pieczona w folii 1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub(...) oczywiście obsypujemy je wszystkimi ziołami z obu stron. Rybę układamy na folii posmarowanej olejem lub masłem, zawijamy, możemy zrobić na górze kilka dziurek widelcem. Pieczemy na grillu przez 15 - 20

  • Obiad w pół godziny

    .... Porcja zawiera: 415 kcal Propozycja 5. Pstrąg w maśle Składniki na 4 porcje: - 4 sprawione pstrągi, - 2 cytryny, - 1/2 pęczka koperku, - przypraw do ryb, - 1/2 kostki masła, - sól, - czerwony(...). Przypraw solą, pieprzem i cukrem, zalej oliwą. Surówkę wymieszaj. Gotowe pstrągi podaj z porcją surówki i pieczonymi ziemniakami. Propozycja 6. Potrawka koreańska Składniki na 4 porcje - 40 dag...

Dyskusje na temat: pstrąg pieczone w folii
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    przygotowywania zależy od rodzaju warzyw i wielkości kawałków. ZIEMNIAKI PIECZONE W FOLII Średniej wielkości umyte nowe ziemniaki; masło; czosnek; sól; pieprz Ziemniaki umyć, przekroić na połówki(...) świeżo upieczone. GRZANKI /TOSTY/ Z SEREM 8 kromek bułki paryskiej, masło, 100g tartego sera NALEŚNIKI Z SZYNKĄ(porcja na 8 osób) 8 naleśników, 4 plasterki szynki, 15 dag sera żółtego, pół papryki