• Informacje na temat:

    pstrąg w folii

Artykuły na temat: pstrąg w folii
  • Składniki na 2 porcje: ● 2 wypatroszone świeże pstrągi ● 4 łyżki masła ● 6 ząbków czosnku ● 1 cytryna ● kilka gałązek natki pietruszki ● pieprz i zioła prowansalskie do smaku...

  • SKŁADNIKI: 6 porcji pstrąga (łososia, dorsza), 5 łyżek oliwy, 4 pomidory, 3 czerwone papryki, 15 dag czarnych oliwek, 2 cukinie, 2 woreczki mieszanki z dzikim ryżem, zioła prowansalskie, pieprz, czosnek. MARYNATA: 4 łyżki miodu, 3 łyżki musztardy, 3 łyżki oleju winogronowego...

  • Pstrąg pieczony z warzywami

    Składniki dla 4 osób: 4 pstrągi (po ok. 30 dag) • 4 ząbki czosnku • papryka czerwona zielona i żółta • cebula dymka ze szczypiorkiem • 2 papryczki chili • 3 łyżki masła • 3 łyżki oliwy • cytryna • sól • pieprz.

  • Składniki: 2 wypatroszone pstrągi średniej wielkości, 2 łyżki masła, pół pęczka pietruszki, 2-3 ząbki czosnku, kilka gałązek świeżych ziół, np. natki pietruszki, tymianek, rozmaryn, 2 plasterki cytryny, przyprawa do ryb (albo przyprawa śródziemnomorska) , olej lub oliwa z oliwek.

  • Składniki na 2 porcje: ● 2 pstrągi ● 2 łyżki masła ● po pół pęczka koperku i natki pietruszki ● 4 duże ząbki czosnku ● cytryna ● pieprz cytrynowy ● sól morska ● ziołowa oliwa z oliwek...

  • ...4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego rozmarynu; sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 4 pstrągi, pęczek cebulki dymki, 2 średnie czerwone papryki, 2 małe cytryny. Marynata: 8 łyżek oliwy, sok wyciśnięty z jednej cytryny, sól, 1 łyżka tłuczonego czarnego pieprzu, 80 g natki pietruszki.

  • Składniki na 4 porcje: 4 wyfiletowane tusze pstrąga, 1 pęczek świeżego koperku, 1 papryczka chilli, 2 cytryny, 1/2 kostki masła, pieprz, sól, 1 ząbek czosnku.

  • Składniki: 2 pstrągi, 8 plas terków cytryny, sok z cytryny, 6 gałązek świeżego rozmarynu, sól, pieprz.

  • Składniki na 2 porcje: • 2 pstrągi • 2 łyżki masła • po pół pęczka koperku i natki • 4 ząbki czosnku • cytryna • pieprz cytrynowy • sól morska • ziołowa oliwa z oliwek.

Przepisy na temat: pstrąg w folii
  • Pstrąg pieczony z cytryną

    Smaczny i aromatyczny!

  • Pomysły na jesienny obiad - kaczka kontra pstrąg

    Jesienią bardziej doceniamy obiady, gdy zmarznięci wracamy do domu. Oto dwa przepisy z książki Zofii Cudny. Jedną propozycją jest aromatyczna kaczka z brzoskwiniami, rozmarynem i octem balsamicznym, drugą - pstrąg z grilla.

  • ...4 świeże pstrągi; 8 plasterków boczku; 8 ząbków czosnku; 1 łyżka oliwy; 2 cytryny; 1 pęczek tymianku; 4 gałązki świeżej szałwii; 1 gałązka świeżego rozmarynu; sól, pieprz.

  • Ryba pieczona w folii - Maciej Kuroń

    ...1 sprawiona ryba lub dzwonko na osobę (łosoś, pstrąg); pęczek koperku; 1 łyżka świeżej szałwii, macierzanki, szczypta bazylii; 1 łyżka soku z cytryny; biały lub kolorowy pieprz; sól.

  • Pstrąg lub szczupak - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 1 sprawiony pstrąg (ok. 400 - 450 g) lub szczupak; ćwiartka cytryny; po jednej gałązce świeżych ziół: estragonu, koperku, pietruszki; 2 liście laurowe; 30 ml oleju; 2 ząbki czosnku; pół łyżeczki mieszanki ziół prowansalskich; sól; świeżo mielony pieprz.

  • Składniki: sztuka pięknej dorodnej ryby (pstrąg, dorsz, łosoś),oliwa z oliwek, gruboziarnista sól, pieprz, świeży rozmaryn.

  • Pięć sposobów na wędzonego pstrąga

    ...łyżką masła i piec go w folii aluminiowej przez 30 min w temp. 160 stopni Celsjusza. O tym jak bardzo uniwersalną rybą jest pstrąg można było przekonać się podczas uroczystej kolacji, kiedy to(...)- Pstrąg to smaczna i zdrowa ryba - zapewnia Anna Skowrońska, właścicielka Gospodarstwa Rybackiego Zielenica. ten polski hodowca przez cały rok dostarcza świeże ryby, toteż konsumenci nie muszą...

  • Nie tylko kiełbaski, czyli co wrzucić na grilla

    Pstrąg z cytryną i tymiankiem Świeży pstrąg prosto z grilla, z masłem i świeżymi ziołami wprost rozpływa się w ustach. Cytryna dodaje smakowi dodatkowej wyrazistości. Danie jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i proste w wykonaniu. Składniki dla jednej osoby: Pstrąg, pęczek świeżego tymianku, kilka plasterków cytryny, 2 łyżki masła, sól, pieprz, ząbek czosnku; Wykonanie: Umytego...

  • Zdrowe produkty spożywcze w sezonie grillowym

    ...sprawdzą się ryby z niewielką ilością ości, u których łatwo można pozbyć się kręgosłupa. Do takich należą między innymi pstrąg, łosoś czy dorsz. Musimy jednak pamiętać, że ryby powinny być świeże i dobrze...

  • Dbasz o linię i kochasz grilla?

    .... 6 minut. Posyp sezamem. Pstrąg nadziewany miętą Każda porcja 240 kcal. Rybę skrop sokiem z cytryny, natrzyj solą i wstaw do lodówki na pół godziny. Masło posiekaj razem z ziołami i nafaszeruj...

Dyskusje na temat: pstrąg w folii
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    . WIEPRZOWE KOTLETY Z PIECZARKAMI W FOLII 3 szt. kotletów, masło, pieczarki Kotlety rozbić, posolić i położyć na osobnych kawałkach folii. Na każdy kotlet położyć kawałek masła i pokrojone, surowe pieczarki(...) i położyć na kawałku folii aluminiowej, uprzednio posmarowanej olejem. Wlać na dno kombiwara 50 ml zimnej wody. Piec w temp. 220 stopni przez ok. 15 minut. STEKI WOŁOWE NA CZOSNKU 1,5 kg wołowiny bez

  • Re: Pstrąg

    im prostszy przepis tym lepiej, pstrag to pyszna rybka, wiec nie nalezy przedobrzyc ze smakami :) Polecam w folii aluminiowej na grillu lub w piekarniku. Oczyszczona w calosci. sol, maslo, pietruszka do brzucha i gotowe. Podawana z kawalkiem cytryny do skropienia. dodatki: frytki lub pieczony ziemniak w mundurku

  • Re: Pstrąg

    ja robie na grilu i w folii ,rybe posypuje przyprawa do ryb do brzuszka warzywa rozne (p=liscie pietruszki ,selera.por ) marchew cebula i lyzka masla zawijam i na grila -pycha ,potem tylko cytryna i niebo w gebie

  • Re: Pstrąg

    Witam, złowiłem dzisiaj 2 pstrągi i szukam ciekawego a prostego pomysłu na ich przyrządzenie, w gre wchodzi patelnia, piekarnik lub kombiwar, jeśli ktoś ma jakiś fajny przepis to proszę o wklejenie(...)/. po 15 minutach dobrze wypłukać, ponownie osolić ,dodać przyprawę do ryb i upiec na ruszcie.Jeżeli ma być mniej dietetyczna piec w folii. Zapraszam na moja strone do folderu "KULINARIA", tam tez

  • Re: Sezon grillowy w pełni – za co kochamy grillowanie?

    Proponuję kupić stek albo pstrąg w folii aluminium. Z cytryną. I koprem i oczywiście. Sos z musztardy majonezu. I odrobiny cytryny polecam

  • -

    -

    ryby takie jak tuńczyk, łosoś, pstrąg smakują wybornie takie jakie są. Nie potrzebują żadnego sosu, bo mają delikatne mięsko. Sos, owszem wzbogaca, ale nie jest niezbędny. Wystarczy, że upieczesz w folii w piekarniku z przyprawami, lub obsmażysz i podasz z roztopionym masełkiem i koniecznie z cytryną. I gotowe. Nie zniechęcaj się, bo gotowanie może być prawdziwą frajdą! Pozdrawiam!