• Informacje na temat:

    pstraga faszerowany

Artykuły na temat: pstraga faszerowany
  • Gotowa na wszystko

    Kiedy kariera Cate Blanchett nabrała tempa, aktorka postanowiła grać w filmach tylko raz w roku, by prowadzić teatr w Australii. Role przyjmuje, gdy się boi, że im nie sprosta, i... dostaje za nie Oscary. W ramach akcji The Sì Women’s Circle Giorgio Armani przekonuje kobiety, by nie bały się mówić "tak" marzeniom.

  • Święto smaku

    Uczymy się szanować kulinarne wspomnienia. Ale też coraz częściej, przygotowując posiłki, uciekamy od monotonii. Co zrobić, żeby ocalić wielkanocne zwyczaje i uniknąć przewidywalności? Wystarczy trochę odmienić tradycyjne przepisy lub dodać do świątecznego menu parę nowości. Koniecznie takich, które kojarzą się z polską wiosną, podpowiada Agata Wojda, szefowa kuchni warszawskiej restauracji Opasły Tom, wyróżniona w prestiżowym przewodniku kulinarnym Gault&Millau.

  • Zaczynały skromnie jako przystawki, które wygłodniałym gościom pomagały przetrwać czas oczekiwania na danie główne. Jednak awansowały w hierarchii kulinarnej. Dziś z kilku przekąsek możesz skomponować oryginalne menu odpowiednie na wieczorne spotkanie z przyjaciółmi, a nawet na noworoczną imprezę.

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...się także szczupak faszerowany filetami śledziowymi moczonym w śmietanie pieczywem z dodatkiem cebuli, panga faszerowana cebulami z dodatkiem ketchupu i pomidorowego koncentratu lub dorsz(...) pasztet z gęsi, wędzony łosoś oraz indyk faszerowany kasztanami. Dla każdego coś dobrego... Na koniec coś dla łasuchów i amatorów słodkości, czyli pomysły na oryginalne wigilijne ciasta...

  • Wigilijne kulinarne wariacje

    Tradycyjnie na wigilijnym stole powinno znaleźć się dwanaście potraw. Tak przynajmniej jest w większości kultur. Jednak zdarza się, że na stole pojawia się dziesięć, lub nawet osiem dań. Na polskim stole niepodzielnie panuje karp, który jest co roku głównym daniem wigilijnym.