• Informacje na temat:

    pulpety rybne w sosie

Artykuły na temat: pulpety rybne w sosie
  • Zamiast mięsnych, przygotuj pulpeciki rybne. Polane zielonym sosem, z makaronem, smakują wyśmienicie.

  • Pulpety rybne w pomidorach

    Pulpety rybne najlepiej robić z filetów (mrożone trzeba po rozmrożeniu odcisnąć z nadmiaru wody), nie trzeba wtedy tracić czasu na usuwanie ości. Można je robić z każdego gatunku ryby...

  • .... Przyrządzanie: Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać...

  • ...1 l osolonej wody. Wrzuć do wrzątku uformowane i uprzednio obtoczone w mące pszennej pulpety. Gotuj ok. 10 min od chwili wypłynięcia na wierzch. 3. Wyjmij rybne kuleczki, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielonego na mniejsze części brokuła. Gotuj do miękkości i zmiksuj. 4. Do sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem. Ponownie włóż na chwilę pulpety...

  • .... Zagotuj litr wody, posól ją i wrzucaj na wrzątek uformowane i obtoczone w mące pulpety. Gotuj przez 10 min. Po tym czasie pulpety wyjmij, a do powstałego wywaru dodaj śmietanę i podzielony na mniejsze części brokuł. Gotuj warzywo do miękkości, odcedź i wrzuć do blendera, zmiksuj. Do powstałego sosu dodaj sok z połowy cytryny i ewentualnie dopraw solą i pieprzem, włóż ponownie pulpety, doprowadź...

  • ...w maszynce do mięsa. Cebulę obrać, pokroić w kostkę, zrumienić na oleju. Dodać do masy rybnej. Wbić jajka, przyprawić solą, pieprzem i bazylią. Wymieszać na gładką masę. Wyrabiać okrągłe pulpety, wrzucać...

  • .... Studzimy. Zimny wywar mieszamy z łyżką mąki, doprowadzamy do wrzenia, chwilkę gotujemy. Zestawiamy z ognia, dodajemy drugą łyżkę masła, śmietanę. Mieszamy. Do gorącego sosu wkładamy pulpety, by się...

  • ...tost oraz jajko. Całość przypraw solą, pieprzem i wymieszaj. Uformuj pulpety i wrzuć na posolony wrzątek. Gotuj około 10 minut. Przygotuj sos: w rondelku rozgrzej oliwę, zeszklij posiekaną cebulę. Oprósz mąką, zasmaż. Dolej zimny bulion. Stale mieszając, zagotuj. Dodaj posiekane zioła i śmietanę. Podgrzej. Przypraw sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Wrzuć pulpety i gotuj około 10 minut. Podawaj...

  • Składniki na 4 porcje: 70 dag filetów z mintaja • 1 łyżka oleju • 1/2 pęczka natki pietruszki • 2 łyżki bułki tartej • 1 jajko • 1/2 cebuli • 2 łyżki kiełków • 2 szklanki bulionu warzywnego lub rybnego • 1 kalafior • 1 czerwona papryka • sos chili • sól • pieprz...

  • ...na złoty kolor. 2. W małym rondlu zagotuj 1 litr wody. Wrzuć listki laurowe oraz koncentrat pomidorowy. Włóż rybne kulki i gotuj jeszcze około 15 minut na małym ogniu. Pulpety podaj razem z sosem. Możesz dodać do masy rybnej przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku lub ulubione zioła. Porcje 5 Przygotowanie 70 min Cena 2,05 zł Kalorie 230 kcal...

Przepisy na temat: pulpety rybne w sosie
  • Pulpety rybne z batatami

    Świetna propozycja dla osób preferujących dania rybne...

  • .... Przyrządzanie: Filety rybne umyć, oczyścić z ości. Bułkę namoczyć w mleku. Mięso ryb i odciśniętą bułkę zemleć w maszynce do mielenia mięsa. Cebulkę obrać, umyć, pokroić w kostkę. Usmażyć na złoto. Dodać do masy rybnej. Dodać jajka, przyprawy. Masę wyrobić. Włoszczyznę obrać, umyć i pokroić. Wrzucić do litra wody, dodać łyżkę oleju, sól i pieprz. Gotować około pół godziny. Z masy rybnej wyrabiać...

Dyskusje na temat: pulpety rybne w sosie
  • Re: mielone z ryb

    Hej, Polecam pulpety w sosie z naszych przepisów (http://smaker.pl/przepisy/dania-glowne/przepis/pulpety-rybne-w-sosie-koperkowym,37961) - są pyszne i delikatne. Pozdrawiam serdecznie.

  • Re: mielone z ryb

    dziękuję Wam bardzo, wczoraj zainspirowana Waszymi pomysłami zaszalałam i zrobiłam coś takiego: http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/pulpety-rybne-w-sosie-koperkowym,44181 ale na pewno jeszcze spróbuje czegoś innego :)