• Informacje na temat:

    pulpety w żółtym sosie

Artykuły na temat: pulpety w żółtym sosie
  • Składniki dla 4 osób: Pulpety: 1 kg mięsa do zmielenia • cebula • 2 jajka • 3 ząbki czosnku • włoszczyzna • bułka, sól • pieprz. Sos: szklanka słodkiej śmietanki • 1/2 szklanki startego żółtego sera • 3 łyżki posiekanego koperku.

  • Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ryż ugotuj z curry, solą i pieprzem (trzeba go rozgotować, aby był lepki). Uformuj okrągłe pulpety, a w środek każdego włóż żółty ser. Pomidory obierz ze(...) wrzuć posiekane chili. Całość włóż na godzinę do lodówki, żeby smaki się wymieszały. Pulpety podawaj z salsą pomidorową posypaną natką pietruszki.

  • Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Ryż ugotuj z curry, solą i pieprzem (trzeba go rozgotować, aby był lepki). Uformuj okrągłe pulpety, a w środek każdego włóż żółty ser. Pomidory obierz ze(...) wrzuć posiekane chili. Całość włóż na godzinę do lodówki, żeby smaki się wymieszały. Pulpety podawaj z salsą pomidorową posypane natką pietruszki.

  • Skład na 6 porcji: ● 400 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej ● pół czerstwej bułki ● pół szklanki mleka ● 1 jajko ● 2 cebule ● 50 g żółtego sera ● 1 łyżeczka musztardy ● puszka pomidorów całych bez skórki ● 2 łyżki koncentratu pomidorowego ● 2 ząbki czosnku ● sól, pieprz, cukier do smaku ● olej do smażenia ● mąka do obtoczenia

  • ...30 minut w temp. 180˚C. Przed zapiekaniem możesz posypać je startym żółtym serem. Hanna Borowska z Bydgoszczy...

  • Gotowe pulpety można okrasić skwarkami z podsmażonego boczku, a zamiast sera żółtego dodać wędzony.

  • ...1. Cebulę i marchew umyć, obrać, pokroić w talarki, podsmażyć na 1 łyżce oliwy. 2. Warzywa zalać bulionem, ugotować, zmiksować, doprawić, sos zabielić. 3. Różyczki brokuła ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić, wymieszać z kaszą, utartym serem, jajkami, bułką, doprawić. Z masy formować kule, smażyć na oliwie. Nasza rada Gotowe pulpety można okrasić skwarkami...

  • W prosty sposób zrobisz warzywa pod beszamelem. Zapiecz pora, brokuły z żółtym serem lub mieszankę warzyw (z mrożonki). Na podgotowane warzywa wylej sos beszamelowy.

  • ...1. Brukselkę oczyść, gotuj 10 minut w osolonej wodzie. Odcedź, pokrój w drobną kostkę. 2. Mielone wymieszaj z jajkiem, posiekaną cebulą, bułką tartą i żółtym serem. Dodaj brukselkę. Dobrze wyrób, przypraw solą i pieprzem. Uformuj kulki. Bulion zagotuj. Włóż pulpety, gotuj 20 minut. Podawaj z sosem pieczarkowym. Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji...

  • ...pomocą łopatki do tortu. Podawaj od razu jako samodzielne danie lub jako dodatek do smażonych ryb i mięs. Przygotowanie: 60 minut Porcja: 300 kilokalorii Oprócz warzyw, możesz także dodać pulpety mięsne i razem zapiec w sosie.

Przepisy na temat: pulpety w żółtym sosie
  • Pomysł na obiad, czyli pyszne pulpety drobiowe z duszonymi warzywami i żółtym serem!

    ...(wymieszać) na jednolitą masę. Uformować niewielkie pulpety. Marchewkę i seler pokroić w paski, por w półkrążki i krótką chwilę poddusić na maśle na patelni. Doprawić do smaku solą, pieprzem, sosem sojowym i ziołami prowansalskimi. Dodać pokrojony czosnek, podlać wodą i wymieszać. Na tak przygotowane warzywa wyłożyć wcześniej przygotowane pulpety, patelnie przykryć pokrywką i dusić na małym ogniu...

  • Pulpeciki w sosie pieczarkowym

    ...w mleku i odciśniętą kajzerkę oraz ser. Wbij jajko. Przypraw. Wyrób gładką masę. Z mięsnej masy uformuj kulki. Obtocz je w mące. Pulpety obsmaż ze wszystkich stron na 4 łyżkach rozgrzanej oliwy. Pieczarki...

  • Potrawy na cały tydzień

    .... Uformuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. W garnku zagotuj wodę z solą i wrzucaj pulpety. Gotuj je 20 minut.  2. Dodaj starty chrzan, zahartowaną śmietanę, masło, sól, pieprz, sok z cytryny, cukier i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z wodą. Zagotuj pod przykryciem. Pulpety podawaj z ugotowanym groszkiem, cukinią, natką.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...g sklarowanego masła roztopić na patelni i obsmażać kulki 12 minut. Po zdjęciu pulpetów, obsmażyć przez 3 minuty pokrojoną na duże kawałki połowę papryki. Pulpety i paprykę na przemian nadziewać na...