• Informacje na temat:

    pulpety z mięsa mielonego

Artykuły na temat: pulpety z mięsa mielonego
  • Składniki: 2 woreczki kaszy jęczmiennej, 2 jajka, 5 łyżek bułki tartej, pół łyżeczki soli, pół kg mięsa mielonego wieprzowego, 1/3 łyżeczki słodkiej papryki, olej do smażenia.

  • Oliwkowe pulpety

    Składniki: 2 cebule, 2 ząbki czosnku, oliwki, 60 dag mięsa mielonego, 1 jajko, 2-3 łyżki bułki tartej, zioła prowansalskie, olej, 1 puszka krojonych pomidorów, sól, pieprz, bazylia.

  • Składniki: 2 cebule, czo snek, chili, olej , 10 dag selera, 1 papryka, kumin, cynamon, miód, sól, 80 dag pomidorów z puszki, 2 liście lau rowe, rodzynki, 1 puszka cie cierzycy, pieprz, 5 gałązek ziół (natka, tymia nek, oregano), 30 dag mięsa mielonego, jajko, bułka tarta.

  • Składniki (4 porcje): ● szklanka kaszy jaglanej (ok. 180 g) ● 500 g mielonego mięsa z indyka ● 1/2 szklanki rodzynek ● surowe jajko ● łyżeczka masła ● pęczek natki pietruszki ● 3 szklanki bulionu mięsnego lub warzywnego ● 2 czubate łyżki przecieru pomidorowego ● sól ● pieprz...

  • Składnikina 6 porcji: ● 60 dag mielonego mięsa drobiowego ● kajzerka ● szklanka mleka ● ząbek czosnku ● 2 cebule ● jajko ● puszka krojonych pomidorów ● szklanka wywaru warzywnego ● sól ● pieprz ● liść laurowy ● pół łyżeczki ostrej papryki ● lubczyk ● 2 łyżki masła ● olej...

  • Składniki: 50 dag mięsa mielonego, olej, 1 pęczek natki, 3 cebule, 1 jajko, bułka tarta, sól, pieprz, 40 dag małych pieczarek, 100 ml białego wina 31 szklanka bulionu, masło, 1 szklanka kremówki 30 proc., żurawina...

  • Składniki: 800 g mięsa mielonego z indyka ● 2 torebki ryżu ● 1 cebula ● 1 jajko ● 3-4 łyżki bułki tartej ● ząbek czosnku ● słoiczek przecieru pomidorowego ● sól ● pieprz ● 2-3 łyżki mąki ● szczypta oregano.

  • Składniki: 2 czerstwe bułki, szklanka mleka, kilka plastrów boczku, 10 dag boczku pokrojonego w kostkę, cebula, ząbek czosnku, 2 łyżki oliwy z oliwek, jajko, 50 dag mielonego mięsa, 2 łyżki koncentratu pomidorowego , 3 łyżki posiekanej natki pietruszki, sól, pieprz.

  • Składniki na 4 porcje: 1 bakłażan, 80 dag mielonego mięsa, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, olej, 2 cebule, 3 ząbki czosnku, 80 dag pomidorów z puszki, sól, pieprz, papryka, cynamon, chili, cukier, kolendra i natka.

  • ...50 dag mielonego mięsa drobiowego, 3 ząbki czosnku, 1 jajo, 1 bułka, 1 czerwona papryka, 2 łyżki oleju, pieprz, 2 łyżki kaparów, sól, natka pietruszki.

Wideo na temat: pulpety z mięsa mielonego
  • Czerwona cebula, feta, oliwki, zioła - jak przyprawić mięso mielone na Keftedes?

    Keftedes to danie prosto z Grecji. Piotr Ogiński zaprezentował krok po kroku jak przygotować te pyszne i zaskakujące w smaku kotlety mielone. Istotne są tu dodatki. Czerwona cebulka, feta, oliwki i świeże zioła to tylko część składników, które sprawią, że pulpety będą miały wyjątkowy smak. Jeśli marzą wam się greckie smaki, koniecznie wypróbujcie ten przepis! (Źródło: Kocham Gotować/ x-news)

Przepisy na temat: pulpety z mięsa mielonego
  • Pulpety z makaronem

    Składniki: makaron spaghetti 25 dag pomidorków koktajlowych 1/2 pęczka natki pietruszki 3 łyżki oleju czosnkowego 5 dag orzeszków piniowych Pulpety: 40 dag mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 1 jajko 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki bułki tartej cebula olej do smażenia sól pieprz Przygotowanie: 1 Cebulę pokrój w kostkę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Mięso wymieszaj...

  • Pulpety w sosie pomidorowym

    Składniki: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego 10 dag mięsa mielonego cielęcego cebula jajko 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia 2 liście laurowe 2 ziela angielskie(...), zeszklij na oleju. Połącz mięso, cebulę, jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, kolendrę. Wyrabiaj. Z masy formuj kulki, smaż na rozgrzanym oleju. 2. Pulpety zalej szklanką wody, dodaj ziele angielskie...

  • Pulpety w sosie

    Składniki: 3/4 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 50 dag mięsa mielonego wieprzowo - wołowego cebula 2 ząbki czosnku gałązka natki pietruszki 1/2 łyżeczki słodkiej papryki jajko(...) w kostkę, zeszklij na oleju, wystudź. Do mięsa mielonego dodaj kaszę, cebulę, jajko, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszaj. 2. Z masy uformuj małe kulki. Na patelni...

  • Pomidorowe pulpety

    Pomidorowe pulpety przyrządzą bez trudu nawet osoby, które rzadko gotują. Życzymy smacznego!

  • Pulpety wołowe w pikantnym sosie

    Składniki: 500g mielonego mięsa wieprzowego 200ml  bulionu wołowego 100g pokrojonej w kostkę cebuli 10ml oliwy z oliwek Gallo Classico 20g przypraw (cynamon w laskach, anyż, mielony pieprz, nasiona musztardy i papryczki chili) 50g mąki, sól do smaku 100g (gotowego) purée ziemniaczanego Przygotowanie: Przypraw mięso solą i pieprzem, uformuj kulki. Obtocz je w mące...

  • Mielone z serem

    Sposób przygotowania 1. Na oleju podsmaż drobno pokrojoną cebulkę, wymieszaj z jajkiem, mięsem, bułką tartą, solą i pieprzem. Wyrób dłonią.  2. Ser pokrój w kostkę, owiń mię- sem mielonym, obtocz w mące. Pulpety smaż w głębokim oleju, aż będą miały złoty kolor.  3. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym maśle, dodaj oregano, ząbek czosnku, cukier, sól i pieprz...

  • Jakie mięso mielone do czego?

    Wieprzowe: Na kotlety, farsze; świeże jest różowo-czerwone. Zbyt jasne jest tłuste. Wołowe: Na tatary, farsze, do sosów. Świeże jest żywoczerwone. Drobiowe: Do farszów, kotletów, pulpetów. Lepiej zmielić w domu (kupne miewa chrząstki). Cielęcina: Na delikatne pulpety. Świeża jest połyskliwa i jasnoróżowa. Mieszane: (np. wołowe z wieprzowym 1:1) Na kotlety, gołąbki, pieczenie.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego mięsa mielonego, - biały pieprz, - 500 g pomidorów z puszki, - 2 łyżki przecieru pomidorowego, - suszony majeranek, Przygotowanie: Cebulę i czosnek pokroić w drobną kostkę. Marchewki pokroić...

  • Pulpety z kokardkami

    Składniki na 4 porcje: - 40 dag mięsa mielonego, - 2 jajka, - 2 papryki, - 10 dag cebuli pokrojonej w kostkę, ząbek czosnku, - 20 dag makaronu, - 2 łyżki bułki tartej, - sól, pieprz, - papryka mielona, - 1/2 l bulionu, - po 2 łyżki masła i mąki, - 2 łyżki gęstego przecieru pomidorowego, - 2 łyżki posiekanej natki Przygotowanie: 1. Do zmielonego mięsa dodaję jajka, połowę...

  • Pulpety z kaparami

    Składniki na 4 porcje: - 50 dag mielonego mięsa z drobiu, - 3 ząbki czosnku, - 1 jajo, 1 bułka, - 1 czerwona papryka, - 2 łyżki oleju, - 2 łyżki kaparów, - sól, pieprz, - natka pietruszki Przygotowanie: Natkę pietruszki i ząbki czosnku drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie. Do mięsa dodać rozdrobniony czosnek, natkę, jajko, odciśniętą bułkę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem...

Dyskusje na temat: pulpety z mięsa mielonego
  • Re: Kalafior

    Ja ostatnio robiłam pulpety z mięsa mielonego i do srodka dałam lekko podgotowanego kalafiora, były bardzo dobre....a pozatym kalafior jest dobry smazony na oliwie wcześniej obtoczony w panierce , zresztą jest smaczny jakkolwiek by był przyżądzony

  • Re: Parówki

    ,kasza. Opakowanie mięsa mielonego(400-500 gram) wrzucasz do miski,dodajesz jajko, trochę przyprawy typu kucharek, sól, pieprz,odrobinę granulowanego czosnku,2 łyżki manny i w zależności co jest(...),odcisnąć i dopiero wtedy dodawać do mięsa), a najlepszym dodatkiem jest kilka drobno pokrojonych pieczarek.Wyrabiasz masę mięsną, z której formujesz owalne pulpety,obtaczasz je w bułce ,obsmażasz,żeby się

  • Re: Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    najsmakowitsze są pulpety w sosie pieczarkowym. A jakie oszczędne! Nie ma w nich ani jednej pieczarki!

  • Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    chyba pulpety w koperkowym sosie? Fantastyczne przepisy... bo czasem brakuje pomyslow

  • Re: Tradycyjne polskie dania z mielonego mięsa

    pulpety w sosie pieczarkowym bez pieczarek niezłe :):):)jest za to koperek