• Informacje na temat:

    puszysta pianka z galaretki

Artykuły na temat: puszysta pianka z galaretki
  • Składniki na 12 porcji 10 dag masła, 20 dag ciastek biszkoptowych, 2 opakowania galaretki cytrynowej, 1 i 1/3 kg śliwek deserowych (np. santa rosa), 50 dag śmietany kremówki, 10 dag cukru, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki soku z cytryny, 2 łyżki grubego cukru do posypania, melisa cytrynowa do dekoracji.

  • Puszysta pianka

    W kremie możesz ukryć czekoladkę albo odrobinę sosu czekoladowego jako słodką niespodziankę dla łasucha.

  • Składniki na 12 porcji: 10 dag kostki do pieczenia, 30 dag herbatników maślanych albo kruchych ciasteczek kokosowych, 8 dag cukru, 2 łyżeczki wody, 20 dag mielonego twarogu albo serka ricotta, 200 ml słodzonego mleka skondensowanego, 2 op. galaretki cytrynowej, 40 dag jasnych winogron, 1 op. zielonej galaretki np. o smaku kiwi...

  • Składniki: 7 łyżek żelatyny, 6 jajek, szklanka śmietany 18-proc., 11 łyżek cukru pudru, czerwona galaretka, cukier waniliowy, 3 łyżki kakao

  • Składniki na 8 porcji: 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego, 2 galaretki cytrynowe, 1 galaretka agrestowa, plasterki limonki i listki świeżej mięty do dekoracji, 2 łyżki cukru pudru, bita śmietana w sprayu, masło do formy...

  • SKŁADNIKI NA 10 PORCJI: Spód: 1/2 kostki do pieczenia (12,5 dag), 17 dag mąki pszennej, 15 dag cukru, 2 jajka, 1 łyżeczka sody oczyszczonej, 1 łyżeczka cynamonu, 10 dag upieczonej dyni. Wierzch: 50 dag upieczonej dyni, 2 galaretki cytrynowe, 200 ml mleka zagęszczonego niesłodzonego, rodzynki w czekoladzie do dekoracji .

  • Pianka cytrynowa

    ...1. Galaretki cytrynowe rozpuścić w 500 ml wrzątku, wystudzić. Galaretkę agrestową rozpuścić osobno w 500 ml wody, wystudzić. 2. Mleko wlać do wysokiego naczynia, ubijać kilka minut mikserem na najwyższych obrotach, dosypać cukier puder, nadal ubijać, dolewając porcjami wystudzone galaretki cytrynowe. 3. Galaretkę agrestową rozlać do niedużych naczyń (salaterek albo foremek silikonowych...

  • Tęczowa mozaika z malinową pianką

    Składniki (na 24 porcje): 1 kostka margaryny, 6 jajek, 1 szkl. cukru, 2 szkl. mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 1/2 szklanki oleju, 1 łyżka kakao, 1 kisiel cytrynowy, 1 kisiel wiśniowy, 1/2 szkl. suchego maku. Do przełożenia: 2 op. bitej śmietany w proszku (typu śnieżka), 3 galaretki malinowe, 2 galaretki pomarańczowe, 1 galaretka agrestowa, tłuszcz i kasza manna do blachy.

  • Truskawkowa pianka

    Truskawkowa pianka Sposób przygotowania.   Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia. Truskawki...

  • Truskawkowa pianka Sposób przygotowania Jajka z cukrem ubijamy mikserem na puszystą masę, dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy ( ręcznie) końcówkami do mieszania. Ciasto wylewamy na blachę ( bez pergaminu). Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 160’ C i pieczemy 10-15 minut. Galaretki rozpuszczamy w około 800ml wrzątku, odstawiamy do wystudzenia.   Truskawki miksujemy...

Przepisy na temat: puszysta pianka z galaretki
  • Pianka dyniowa

    .... Wystudzić. 2. Galaretki rozpuścić w jednej szklance wrzątku. Dobrze wystudzić. Dynię na piankę także zmiksować na gładko, osączyć. Dobrze schłodzone mleko ubić na puszystą piankę. Ciągle ubijając...

  • Pyszne i zdrowe dary jesieni

    ...układu pokarmowego. W sezonie warto więc serwować je brzdącom codziennie, np. na deser. Nasza propozycja: Śliwkowa pianka W małej ilości wody namocz półtorej łyżeczki żelatyny. Zagotuj pół szklanki soku jabłkowego i dodaj namoczoną żelatynę. Wymieszaj i wstaw galaretkę do lodówki. Umyj 4 duże śliwki, obierz je, usuń z nich pestki i zmiksuj owoce. Do lekko tężejącej galaretki...