• Informacje na temat:

    puszysty krem

Artykuły na temat: puszysty krem
  • Puszysty krem truskawkowy

    ...1. Truskawki umyć, usunąć szypułki. 15 dag owoców pokroić w plasterki, odłożyć do dekoracji, resztę zmiksować z cukrem. 2. Galaretkę rozpuścić w ok. 100 ml ciepłej wody, wystudzić. Śmietankę schłodzić, ubić mikserem na sztywno ze szczyptą soli w wysokim, schłodzonym naczyniu. Następnie zmiksować z galaretką. Kiedy krem zacznie tężeć, wymieszać ze zmiksowaną masą truskawkową. 3. Krem rozłożyć...

  • Składniki na 4 porcje: 400 ml śmietany kremówki, 25 dag waniliowego serka homogenizowanego, 30 dag ciasteczek migdałowych, 5 dag migdałów bez skórki (uprażonych), 4 mandarynki, 2 łyżki oleju kokosowego, 1/2 szkl. naparu kawowego, 3 łyżki cukru pudru, 2 zagęstniki do śmietany, 4 łyżki likieru kawowego, 2 łyżki posiekanej czekolady.

  • ...1. Mandarynki obrać i oczyścić z błonek. Żółtka utrzeć na puszystą masę z cukrem. Dodać mascarpone i delikatnie wymieszać. 2. Do pucharków nałożyć po odrobinie pokruszonych biszkoptów, potem warstwę kremu serowego, mandarynki i znów warstwę kremu. Deser oprószyć kakao, udekorować kawałkami cytrusów. Nasza rada Krem mascarpone można również zapiec! Wystarczy wstawić do...

  • Biszkopt puszysty jak nigdy  wcześniej

    ...z 1 cukrem wanilinowym. Spęczniałą żelatynę wymieszaj z likierem i rozpuść, podgrzewając na małym ogniu. Ostrożnie połącz ją z bitą śmietaną. Kiedy krem zacznie tężeć, dodaj do niego mandarynki (kilka odłóż do dekoracji). Spodni blat biszkoptowy umieść w tortownicy. Rozsmaruj na nim krem, przykryj drugim plackiem. Torcik wstaw do lodówki na 4 godziny. Resztę śmietany ubij z ostatnim cukrem wanilinowym...

  • Krem maślany do ciast

    Przygotowanie: 200 g masła ucieramy z 300 g cukru pudru na puszysty biały krem. Pod koniec dodajemy 2 łyżki mleka lub wodę, mieszamy. To kremowa baza,...

  • ...rozbij, oddziel żółtka od białek. Żółtka oraz odłożony cukier utrzyj na puszysty krem. Dodaj do masy miodowej. Ciągle mieszając, porcjami dokładaj też jogurt oraz mąkę uprzednio wymieszaną z proszkiem...

  • Składniki: szklanka mąki, 3/4 szklanki cukru, 2 łyżki cukru waniliowego, 5 jajek, 4 dag orzechów laskowych, 2 i 1/2 łyżki mielonej, kawy tłuszcz i mąka do formy Krem maślany,15 dag masła, 3/4 szklanki cukru pudru, 50 ml likieru kawowego . Krem budyniowy: budyń śmietankowy, żółtko, 10 dag masła, 4 łyżki cukru pudru, sok z 1/2 cytryny, 2 i 1/2 łyżki mielonej kawy Dekoracja: 5 dag tartych orzechów...

  • Składniki: 12,5 dag masła, cytryna, 20 dag cukru, 2 op. cukru waniliow., 3 jaja, 15 dag mąki, proszek do pieczenia, mleko 32 puszki mandarynek, 50 dag sera, 25 dag kremówki, 1 op. śmietanfiksu, czekoladki, żelki misie, sól...

  • Składniki na 12 porcji: 2 jajka, 4 dag cukru kryształu, sól, 8 dag mąki pszennej, 1 łyżeczka mąki ziemniacz. , 3/4 kg kolorowych winogron, 300 ml kremówki, cukier puder, żelatyna, 200 ml jogurtu, czekolada, bułka tarta, olej...

  • Składniki na 10 sztuk: ciasto: 1 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. wody, 3 duże jajka, 13 dag masła, sól. Krem: 1 budyń karmelowy, 400 ml mleka, 15 dag masła, 3 łyżki cukru wanilinowego, 1 laska wanilii. Polewa: 1 tabliczka mlecznej czekolady, 2 łyżeczki masła, 30 ml mleka, cukier puder.

Zdjęcia na temat: puszysty krem
  • KREM DO CIAŁA „SUFLET”
Wideo na temat: puszysty krem
  • Zmysłowe smaki: Mazurek "Snickers"

    : Jak zrobić puszysty sernik nowojorski? Dacquoise – wyjątkowy tort na specjalne okazje Tort z kremem rozmarynowym i malinami – dla smakoszy

Przepisy na temat: puszysty krem
  • Puszysty krem migdałowy

    Składniki: Serek mascarpone 750 g Śmietanka kremówka 36% 500 ml Masa kajmakowa np. Bakalland 1 opakowanie Migdały łuskane np. Bakalland 50 g Migdały w płatkach np. Bakalland 75(...) bitą śmietanę delikatnie do masy mascarpone, tak by całość nie straciła puszystości. Masę nakładamy warstwami do małych pucharków lub szklaneczek - warstwa kremu, następnie warstwa pokruszonych migdałów...

  • Kakaowo-malinowe, z kremem mascarpone

    ...) nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremki.  3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. i piecz muffinki 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź.  4. Przygotuj krem. Do mascarpone dodaj cukier puder  i zmiksuj, aż stanie się puszysty.  5. Na wystudzone babeczki nakładaj porcje kremu,  na wierzchu dekoracyjnie ułóż maliny.

  • Nowość od Goplany – Joy&Me o bogatym wnętrzu!

    Goplana przygotowała niespodziankę dla wszystkich fanów słodyczy. Do portfolio marki dołączyły unikalne pralinowe smakołyki Joy&Me. Deserowa czekolada, chrupiący wafelek, puszysty krem o konsystencji musu i owocowe nadzienie sprawiają, że nie sposób jest się oprzeć tej słodkiej nowości.

  • Maślankowe racuszki

    Sposób przygotowania Krem: z proszku budyniowego, cukru oraz mleka ugotuj gęsty budyń. Wystudź go. Potem utrzyj z masłem oraz sokiem i skórką z cytryny...

  • Czekoladowa rolada

    Składniki: CIASTO: 2/3 szklanki mąki tortowej 4 jajka 2/3 szklanki drobnego cukru 2 łyżki cukru waniliowego 5 łyżek ciemnego kakao torebka budyniu czekoladowego KREM: 250 ml kremówki 2 łyżki cukru waniliowego 25 dag miękkiego twarogu 5 łyżek cukru pudru 20 dag truskawek 5 dag wiórków czekoladowych 5 truskawek Przygotowanie: Żółtka utrzyj z cukrem waniliowym...

  • Orzechowa krajanka

    ...porcjami do masy jajecznej, mieszając łyżką. Ciasto wylej na blachę z pergaminem. Piecz 35 minut w 180 st. C. 2. Krem: 1/2 szkl. mleka wymieszaj z żółtkami i mąkami. Resztę mleka zagotuj z cukrem. Wlej do niego mleko z dodatkami, energicznie mieszając. Ugotuj gęsty budyń. Gdy wystygnie, utrzyj go z masłem i esencją na puszysty krem. 1/3 kremu odłóż do dekoracji. Wystudzony biszkopt przekrój na 3 blaty...

  • Naleśniki czekoladowe z truskawkowym dżemem

    ...umieść w misce miksera. Dodaj cukier puder oraz cukier z wanilią i całość zmiksuj na najwyższych obrotach, aż krem będzie gęsty i puszysty. Naleśniki smaruj kremem i dżemem, możesz udekorować...

  • Tiramisu korzenne z pierniczkami

    Sposób przygotowania 1. Maliny i wiśnie przełóż na sitko. Poczekaj, aż rozmarzną i dobrze ociekną. Kawę połącz z likierem oraz przyprawą do pierników. Twaróg wymieszaj z cukrem, cukrem waniliowym oraz śmietaną kremówką. Całość ubij mikserem na puszysty krem. 2. Połowę pierniczków ułóż na spodzie formy. Skrop połową ponczu kawowego. Posyp malinami i wiśniami. Na owocach rozsmaruj połowę kremu...

  • Truskawkowe tiramisu z migdałami

    Sposób przygotowania Migdały prażymy na suchej patelni i pozostawiamy do wystudzenia. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek, a kakao rozcieńczamy w gorącej wodzie. Na krem ucieramy żółtka z cukrem pudrem i mieszamy z serkiem mascarpone. Następnie ubijamy białka na sztywno i bardzo delikatnie łączymy z masą, aby otrzymać puszysty krem. Biszkopty zanurzamy na 3 sekundy w roztworze gorzkiego kakao...

  • Karpatka malinowa

    ..., odstaw na 30 min. Z mleka i proszku na krem ugotuj gęstą masę. Wystudź ją, zmiksuj z resztą masła na puszysty, biały krem. Zimny placek rozetnij na 2 blaty. Przełóż je kremem oraz osączonymi owocami...

Dyskusje na temat: puszysty krem
  • tarta cytrynowa z bezą:)

    00037AGIHDFYNEYP kruchy spód: 150 g mąki 50 g cukru pudru 50 g masła szczypta soli 1 jajko krem cytrynowy: 3 jajka 100 g cukru sok z 2 cytryn 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej beza: 3 białka(...) ponownie na kolejne 15 minut pieczenia. Zostawiam, by ostygła. Tarta cytrynowa przepis KROK 8 Jaja kręcę z cukrem na puszystą masę. Tarta cytrynowa przepis KROK 9 Dodaję sok z cytryn, masło i mąkę

  • Bielenda  Krem BB 5w1 Matujący krem udoskonalający z lekkim podkładem

    bardzo ładnym, jasnym ciepłym beżem, który nadaje skórze zdrowego kolorytu. Jednak to konsystencja kremu zachwyciła mnie najbardziej. Krem jest wręcz puszysty, bardzo delikatny, lekki, wygodnie(...) i wysuszające skórę. Kiedy więc zaczęły masowo wchodzić na nasz rynek kremy typu BB, zaczęłam rozglądać się za swoim typem. Mój wybór padł na jedną z ulubionych marek polskich, czyli Bielendę. Nie bez znaczenia

  • Re: JAK  ZROBIĆ KREM DO TORTU W BIAŁYM KOLORZE?

    puszysty, biały lukier to spróbuj tego: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery/przepis/tort-orzechowy-z-bialym-lukrem,25191 :)(...)Chodzi o krem jako taki czy o masę cukrową, którą teraz często w cukierniach pokrywa się torty różnych kształtach? Jeśli o tę masę cukrową, to zajrzyj tutaj: http://smaker.pl/przepisy/ciasta-i-desery

  • Re: CO ZROBIĆ Z BIAŁYM SEREM

    Dla dzieci może deserek? Ubić ser z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym lub śmietaną na puszysty krem, a dodatki wg smaku - kakao, pokruszona czekolada, owoce (mogą być z kompotu lub mrożone), galaretki. Mniam-mniam. :)

  • Re: Kremówka, napoleonka domowa a ze sklepu

    jak zrobisz budyn i utrzesz go z maslem na krem to dodaj do niego smietane kremówke ubita na sztywno z smietanfixem, wszystko razem wymieszaj delikatnie lyzka, mozesz zamiast kremowki uzyc kremu do tortow dr oedkera o smaku smietankowym lub waniliowym (uzyj troche mniej mleka)krem bedzie bardziej puszysty niz z samego budyniu i masla ale raczej nie identyczny jak w sklepie,

  • Re: Jakie ciasto najłatwiej upiec?

    i krem leciutki, puszysty, ale najłatwiejsze i tez zawsze wychodzące to takie z 4jaj, 2szkl. mąki, 1 szkl. cukru, 1/2 szkl.oleju i 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Jajka z cykrem zmiksować nstępnie

  • Re: Wasze ulubione kosmetyki - recenzje

    ! Wystarczy smarować się rano i wieczorem, a z dnia na dzień większy rezultat. Konsystencja: 10/10 - Krem jest taki puszysty, trochę jak piana, nie jest wodny (moim zdaniem to plus(...)Ziaja, Masło Pomarańczowe Energia Pomarańczy, Kremowe mydło pod prysznic Mydełko pod prysznic jest bardzo fajne, świetna kremowa konsystencja... Zapach - świeże pomarańcze, bardzo intensywny

  • Re: Krem maślany do ciast

    Wodę?? Nigdy, bo krem się "zetnie" !! Natomiast trochę śmietany zawsze dodaję, jest bardziej puszysty !!

  • Re: Jak zrobić  idealny suflet

    . Piekarnik rozgrzać do temp. 200st.C., włożyć do niego blachę. Przygotować krem cukierniczy. Mleko powoli doprowadzić do wrzenia w garnku o grubym dnie. Żółtka utrzeć z cukrem na puszysty, jasny krem(...) zaimponował nam tak bardzo! Rozkosz dla podniebienia!  na podstawie przepisu M. Roux 'Jajka' baza: •5 białek, średniej wielkości •20g drobnego cukru •krem cukierniczy (przepis poniżej) •miękkie masło