• Informacje na temat:

    pyszna dziczyzna

Artykuły na temat: pyszna dziczyzna
  • Składniki: 2 kg dojrzałych owoców żurawiny, 2 kg cukru, szklanka wody, kilka listków melisy cytrynowej.

  • Przepyszne ilustracje, 1000 stron, na których znajdziesz przeszło 1800 przepisów na każdą okazję, uświetniających rodzinny obiad, kolację we dwoje czy bankiet - to "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia.

  • Mięsa w aromatycznym sosie

    Świąteczna pieczona kaczka, gęś lub wieprzowina zyska na smaku, jeśli zostanie podana z pysznym sosem. Przygotuj go na bazie bakalii, owoców lub ziół.

  • ... wolowina po raz pierwszy ...

    ... no bedzie obiecana wolowina " na dziko " lub " na dzika " ... bo przepis wzial sie z  recepty na dziczyzne wlasnie. Specjalistka w tej dziedzinie...

  • ...angielskiego i czarnego pieprzu. 3 Mięsa (wieprzowina, wołowina, dziczyzna) oczyść, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oleju. Wrzuć mięso, smaż na złoty kolor. Przełóż do garnka z bigosem...

  • Włoskie wesele

    Kilka lat temu, gdy przedstawiałam reguły, jakich należałoby przestrzegać, organizując przyjęcie weselne, napisałam: "Ślub to ważna uroczystość, która łączy dwie osoby węzłem małżeńskim, i to w założeniu raz na zawsze, nie ma więc charakteru powtarzalnego (jak imieniny, urodziny czy inne rocznice), ale ma znaczenie szczególne, bardzo intymne a zarazem społeczne".

  • ...je na wiele różnych sposobów! Nie od dziś wiadomo, że najlepiej rozgrzewa, a jednocześnie łączy rodzinę przy stole pyszna, aromatyczna zupa! Dlatego podczas jesiennych dni proponujemy przygotowanie...

  • Sekrety najlepszej Paelli

    ...tego przepisu będzie  pyszna nawet w Polsce.  Paella tradycyjnie gotowana jest przez mężczyzn na niedzielny obiad. Nigdy na kolację, bo ryż pęcznieje w żołądku. Gotuje się ją na prawdziwym ogniu...

  • Mam wciąż misję w Polsce

    ...często dziczyzna, kuchnia włoska lub staropolska. Czy teraz jest jakiś "motyw przewodni’? - Nigdy nie było "motywu przewodniego" - menu każdej restauracji dostosowuję do danego miejsca i ludzi, którzy...

  • Żyj z ochotą

    "Przyjedź, a odżyjesz" tym hasłem kusi Karyntia. Tutaj, na południu Austrii, można nie tylko szusować na fantastycznych stokach, cieszyć się pięknem licznych jezior i wędrować po górach. I oczywiście jeść! A na co warto się skusić? O karynckich przysmakach opowiada Urszula Łapanowska.

Przepisy na temat: pyszna dziczyzna
  • Kuchnia staropolska - mozaika smaków

    Pierogi, schabowy - to zagraniczni goście znają w polskiej kuchni najlepiej. Ba, sami kojarzymy to najczęściej z tradycyjną kuchnią. Niesłusznie, bo ta kulinarna tradycja sięga o wiele dalej, a paleta jej smaków jest bogatsza, i nie jednego może zaskoczyć.

  • Smaki Litwy

    Bogactwo kuchni litewskiej, aromaty i smaki nie pozwalają jej się oprzeć. Zdrowa, bo oparta na prostych produktach kuchnia, bywa jednocześnie niestety kaloryczna, niemniej zwolennicy diety też znajdą coś dla siebie.

  • Kuchnia izraelska: Miks smaków świata

    Lekka, zdrowa i niezwykle bogata, taka jest kuchnia izraelska, która na świecie kojarzona jest głównie z koszernością. To jednak oryginalna mieszanka kuchni wszystkich kontynentów, pełna orientalnych smaków, świeżych warzyw i aromatycznych przypraw.

  • Szwajcarskie smaki

    ...zupa minestrone i różne rodzaje risotto. Słodkowodne ryby, drób, wołowina i dziczyzna przyrządzane są na wiele sposobów, a szwajcarscy kucharze nie bez powodu cieszą się międzynarodową sławą. Z dań...