• Informacje na temat:

    quiche lorraine

Artykuły na temat: quiche lorraine
  • Quiche Lorraine

    Quiche lorraine Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, pół łyżeczki soli, 125 g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody. Farsz: 200 g chudego bekonu, 3 jajka, 200 ml śmietany 30%, 200 ml kwaśnej śmietany 18 proc, sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa do smaku, 200 g sera gruyère, 1 drobno pokrojona cebulka. Przygotowanie: Mąkę siekamy z zimnym masłem i solą, dodajemy jajko...

  • Księga smaków: Quiche

    Placek quiche pochodzi z Francji i ma długą historię, bo znany był już w XVI wieku. Do dziś jest niezwykle popularny i lubiany w całej Europie.

  • Placek quiche pochodzi z Francji i ma długą historię, bo znany był już w XVI wieku. Do dziś jest niezwykle popularny i lubiany w całej Europie. Składa się z podstawy z kruchego albo francuskiego ciasta, wypełnionej koniecznie wytrawnym nadzieniem np. mięsem albo warzywami z dodatkiem jaj i śmietany.

  • Kuchnia francuska. Bon appétit!

    ..., wołowiny i wieprzowiny, które marynuje się w białym winie. Lotaryngia słynie z quiche lorraine, czyli tarty z boczkiem i masą jajeczną. Prowansja słynie z drzew oliwnych, ziół, warzyw i ryb. Najbardziej...

Wideo na temat: quiche lorraine
  • Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania kruchego ciasta na tartę. Nadzienie na bazie jajek, boczku i sera jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.

Przepisy na temat: quiche lorraine
  • Quiche lorraine

    To klasyczne danie kuchni francuskiej: quiche lorraine, placek lotaryński, czyli słona zapiekanka na kruchym cieście. Dołączmy ten przepis do tych chętnie wykonywanych, a żaden gość nas nigdy nie zaskoczy...

Dyskusje na temat: quiche lorraine