• Informacje na temat:

    quiche lorraine

Artykuły na temat: quiche lorraine
  • Quiche Lorraine

    Quiche lorraine Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, pół łyżeczki soli, 125 g zimnego masła, 1 jajko, 2 łyżki zimnej wody. Farsz: 200 g chudego bekonu, 3 jajka, 200 ml śmietany 30%, 200 ml kwaśnej śmietany 18 proc, sól, biały pieprz i gałka muszkatołowa do smaku, 200 g sera gruyère, 1 drobno pokrojona cebulka. Przygotowanie: Mąkę siekamy z zimnym masłem i solą, dodajemy jajko...

  • Księga smaków: Quiche

    Placek quiche pochodzi z Francji i ma długą historię, bo znany był już w XVI wieku. Do dziś jest niezwykle popularny i lubiany w całej Europie.

  • Placek quiche pochodzi z Francji i ma długą historię, bo znany był już w XVI wieku. Do dziś jest niezwykle popularny i lubiany w całej Europie. Składa się z podstawy z kruchego albo francuskiego ciasta, wypełnionej koniecznie wytrawnym nadzieniem np. mięsem albo warzywami z dodatkiem jaj i śmietany.

Wideo na temat: quiche lorraine
  • Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania kruchego ciasta na tartę. Nadzienie na bazie jajek, boczku i sera jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.

Przepisy na temat: quiche lorraine
  • Quiche lorraine

    To klasyczne danie kuchni francuskiej: quiche lorraine, placek lotaryński, czyli słona zapiekanka na kruchym cieście. Dołączmy ten przepis do tych chętnie wykonywanych, a żaden gość nas nigdy nie zaskoczy...

Dyskusje na temat: quiche lorraine
  • Re: Znacie przepisy na kisze?

    Quiche Lorraine - najpopularniejszy kisz :) 175 gr maki plus 75 gr masla, szczypta soli, zagniesc na kruche ciasto. Mozna dodac odrobine mleka jesli bedzie za suche. Ciasto zagniatamy w kule i wstawiamy do lodowki na 30 min. Nastepnie wyklejamy forme do tart (ok 22 cm) ciastem, przykrywamy papierem do pieczenia i pieczemy "na slepo" wysypane sucha fasola. 20 minut w 180 stopniach. W ten sposob

  • Re: Quiche lorraine

    to na zdjęciu to na pewno nie jest quiche Lorraine

  • Re: Quiche lorraine

    Genialna, zawsze taką robię.

  • Re: Quiche lorraine

    Smaczne, dobre i tanie.

  • Re: Quiche lorraine

    Pyszna zapiekanka pasterska https://www.youtube.com/watch?v=Zof9tiNTuTM

  • Re: Quiche lorraine

    Kiedyś takie cosik robiłam.

  • Re: Quiche lorraine

    ja takiej używam do tarty lub właśnie quichów. Sprawdź w sklepie i nie wypisuj głupot.

  • Re: Quiche lorraine

    Słyszał ktoś o śmietanie 22% . Skąd się biorą takie dziwne ludzie i ich pomysły

  • Re: Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    Quiche lorraine nie zawiera dodatków takich jak ser, pomidory, por czy zioła. Wtedy to jest tarta.

  • Re: Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    400 ml śmietany i 4 jajka. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. 120 stopni na 40 min. Po wyjęciu quiche powinien ostygnąć, potem wyjąć z foremki. Będzie się kroił bez problemu a nie rozlewał