• Informacje na temat:

    rabarbar ciasto francuskie

Artykuły na temat: rabarbar ciasto francuskie
  • Rabarbar

    ...z żółtkiem. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat wyłóż budyń i paski rabarbaru. Boki ciastek posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp(...)Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko...

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 20 dag świeżego rabarbaru, 10 dag cukru trzcinowego, 1/2 torebki czerwonej galaretki (np. malinowej), cukier puder do posypania.

  • SKŁADNIKI na 15 porcji Ciasto: • 50 dag masła • 2 szklanki mąki pszennej • 2/3 szklanki mąki krupczatki • pół łyżeczki soli • łyżeczka octu • jajko • niecała szklanka zimnej wody. Wierzch: • 50 dag rabarbaru • 25 dag mascarpone • 3 łyżki cukru pudru • 10 dag pistacji.

  • Kwadraciki z rabarbarem na domowym cieście francuskim

    Ciasto: ●400 g mąki ●400 g zimnego masła ●jajko ●łyżeczka soli ●200 ml wody. Na wierzch: ●500 g rabarbaru ●cukier ●posiekane orzechy (np. pistacjowe).

  • Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji...

  • Składniki (na 12 porcji) 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, 1 szkl. cukru, 2 cukry waniliowe, 5 jajek, 1/2 kostki masła, 60 dag rabarbaru, 1 szkl. śmietany kremówki, 1 op. budyniu waniliowego, 2 łyżki tartej bułki, tłuszcz do formy...

  • Składniki na 8-10 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 1 jajko, 15 dag rabarbaru, 15 dag truskawek, 1/3  szklanki + 2 łyżki cukru, 4 płaskie łyżeczki żelatyny, 20 dag serka mascarpone, 10 dag śmietanki kremówki 30 proc.

  • Owocowy "budyn"

    ...czyli z francuskiego Flan, wedlug Chrstine Ferber, znakomitej specjalistki od ciast, ciasteczek, czekoladek i konfitur, rodem z Alzacji... dzis znanej...

  • Truskawkowe serce od Pierre Hermé na Dzień Mamy

    ...od nowa z ciasta francuskiego oraz maślanego, cukierniczego kremu, zawsze w formie sporych prostokątów. Jest to więc deser dość ciężki w sensie kalorycznym jak i smakowym. Uwielbia je szczególnie starsze pokolenie. Nowe millefeuilles współczesnych cukierników są znacznie lżejsze. Kremy na baize musów I pienke, świeże owoce choć wciąż ta sama baza – ciasto francuskie.   W moich sercach jest...

  • Kurczak po włosku czyli Cacciatore oraz o produktach sezonowych na maj… i kawałek czerwca !

    ...ogórki i młody czosnek – to dopiero jest poezja! A poza tym: młode marchewki, brukwie, szpinak, boćwina …   Z OWOCAMI będzie nieco gorzej… mamy już we Francji od kilku tygodni francuskie Truskawki , są znakomite. W Hiszpani jedliśmy całymi kilogramami hiszpańskie truskawki z pola – znakomite! Jest też rabarbar – na słono? Na słodko? Do wyboru do koloru! A w ostatnich dniach maja pojawią...

Przepisy na temat: rabarbar ciasto francuskie
  • Ciasto francuskie z rabarbarem i pistacjową posypką

    Sposób przygotowania 1. Rabarbar obierz, przekrój na pół i przełóż do garnka. Dodaj cukier i zalej wodą. Gotuj, aż zmięknie, odstaw do wystygnięcia.  2. Ciasto francuskie ułóż na blaszce do pieczenia. Przekrój na mniejsze kwadraty. Wokół każdego natnij ramkę o szerokości ok. 2 cm.  3. Każdy kwadrat posmaruj dżemem i ułóż ugotowany rabarbar.  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz...

  • Tartaletki z ciasta francuskiego

    Z rabarbarem i pistacjami. Pyszne!

  • Tarta francuska z rabarbarem

    To warzywo jest niesamowicie kwaśne na surowo i pysznie kwaskowe po upieczeniu z cukrem. Ciasto z nim to poezja.

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    .... Ostudzić i nałożyć na ciasto. Wstawić na ok 1 godzinę do lodówki. Torciki rabarbarowe z lodami waniliowymi Składniki na 4 porcje: - opakowanie ciasta francuskiego ( Więcej przepisów na dania(...) i wmieszać do gotującego się soku. Dodać kawałki rabarbaru, gotować 5 minut i ostudzić. Zimny kisiel nakładać na uformowane ciasto francuskie, dodawać po gałce lodów waniliowych. Czas przygotowania: 30

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Rabarbarowa tarta z musem z orzechów nerkowca i migdałami

    Sposób przygotowania Ciasto francuskie wykładamy do formy, w której chcemy przygotować tarte i wkładamy do piekarnika. Pieczemy przez ok. 15 minut w 150 stopniach. Orzechy nerkowca i daktyle moczymy przez ok. 1 godzinę w ciepłej wodzie. Następnie odcedzamy i wszystko delikatnie blendujemy za pomocą pulsacyjnych ruchów. Na patelni podsmażamy rabarbar, aż zmięknie i dodajemy do masy z orzechów...

  • Tartaletki z delikatnym żurawinowo – rabarbarowym musem

    Sposób przygotowania Rabarbar dokładnie myjemy, kroimy na mniejsze kawałki i przekładamy na patelnię, dodajemy suszoną żurawinę, sok z cytryny, syrop z agawy i wszystko podsmażamy, do momentu aż wszystkie składniki zmiękną. Na sam koniec dodajemy śmietankę kokosową i gotujemy jeszcze przez chwilę. Gotowy mus delikatnie blendujemy. Ciasto francuskie dzielimy na 6 mniejszych części. Podzielonym...