• Informacje na temat:

    rabarbar ciasto z galaretka

Artykuły na temat: rabarbar ciasto z galaretka
  • Składniki na 10 sztuk: 135 g mąki pszennej l 80 g masła, 60 g orzechów włoskich,30 g cukru pudru, 1 jajko, masło do posmarowania foremek. Krem: 600 ml mleka, 100 g cukru, 2 budynie waniliowe w proszku,100 g masła. Rabarbar: 250 g rabarbaru, 150 ml soku wiśniowego, 60 g cukru. Oraz: 1 galaretka, 200 ml kremówki, cukier wanilinowy...

  • Składniki na 10 porcji: 20 dag mąki, 5 dag cukru pudru, żółtko , 15 dag margaryny , 100 ml mleka, 8 dag cukru kryształu, po 5 dag wiórków kokosowych i biszkoptów, 10 dag śmietany 12 proc., 20 dag rabarbaru, 50 ml grenadiny, galaretka...

  • Składniki na 12 porcji: 3 jajka, 6 łyżek cukru, 9 łyżek mąki. Krem: szklanka mleka, 3 łyżki mąki, 3/4 kostki margaryny, 10 dag cukru pudru. Krem z rabarbaru: 90 dag rabarbaru, 150 ml białego wina, 10 dag drobnego cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wykończenie: 1 galaretka, 10 dag prażonych wiórków kokosowych.

  • Składniki na 12 porcji: 4 jajka, cukier waniliowy, 10 dag cukru, 12 dag mąki, 6 łyżek dżemu malinowego, tłuszcz i mąka do formy, olej i cukier puder do formy. Krem z rabarbaru: 40 dag rabarbaru, 10 łyżek cukru, 20 ml grenadiny lub syropu malinowego, 200 ml wody, przejrzysta galaretka. Nadzienie: 150 ml kremówki, 150 ml kwaśnej śmietany, 80 g cukru pudru, opakowanie żelatyny w proszku.

  • Ciasta z rabarbarem

    Jeśli nie wykorzystamy całego rabarbaru do wypieków, możemy ugotować orzeźwiający kompot (bez cukru!)

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 20 dag świeżego rabarbaru, 10 dag cukru trzcinowego, 1/2 torebki czerwonej galaretki (np. malinowej), cukier puder do posypania.

  • ...●250 g mąki ●150 g zimnego masła ●100 g cukru pudru ●jajko ●szczypta soli ●2 łyżki śmietany ●750 g rabarbaru ●150 g cukru ●galaretka truskawkowa.

  • Orzeźwiające ciasto na lato.

  • Ucierane ciasto z owocami

    To ciasto smakuje wakacjami spędzanymi u babci. Idealne na letni podwieczorek. Niezwykle szybkie i proste w wykonaniu.

  • Składniki na 16 porcji: 200 g masła, 4 jaja, 150 g cukru pudru, 2 cukry wanilinowe, 300 g mąki, 1 budyń waniliowy, 1 proszek do pieczenia, 50 g cukru pudru, 50 g płatków migdałów, 60 g drobnego cukru, 300 g rabarbaru, 1 czerwona galaretka, 200 ml śmietany kremówki.

Przepisy na temat: rabarbar ciasto z galaretka