• Informacje na temat:

    rabarbar do ciast

Artykuły na temat: rabarbar do ciast
  • Ciasto drożdżowe z rabarbarem

    ...tłuszcz. Zagnieć ciasto (będzie lekko klejące). Przełóż je do miski, przykryj ściereczką i odstaw na 60-90 min, by podwoiło swą objętość. Umyty i obrany rabarbar pokrój na kawałki. Włóż do miski, wsyp(...). Rozłóż rabarbar. Przykryj pozostałym rozwałkowanym ciastem. Piecz ok. 50 min w temp. 180°C do tzw. suchego patyczka. Przed podaniem oprósz cukrem pudrem. Zobacz także:

  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko(...) z żółtkiem. Ciasto francuskie pokrój na kwadraty. Ułóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na każdy kwadrat wyłóż budyń i paski rabarbaru. Boki ciastek posmaruj rozmąconym żółtkiem, posyp...

  • ...●4 jajka ●1 i 1/2 szklanki cukru ●2 szklanki mąki ●250 g masła ●łyżka cukru waniliowego ●500 g rabarbaru plus łyżeczka cukru waniliowego i łyżeczka cukru kryształu ●masło i bułka do wysypania formy...

  • Składniki na 15 porcji: 50 dag mąki pszennej, 3 dag świeżych drożdży, 10 dag cukru, 250 ml letniego mleka, 7 dag miękkiego masła lub margaryny, 1 jajko, szczypta soli, 50 dag rabarbaru, 4-5 łyżek płatków migdałowych.

  • SKŁADNIKI na 15 porcji Spód: • 20 dag mąki krupczatki • 15 dag masła • 2 żółtka • 6 dag cukru pudru. Masa: 50 dag rabarbaru • 2 łyżki cukru • 80 dag twarogu sernikowego • 25 dag cukru pudru • 4 żółtka • 6 białek • 10 dag masła • opakowanie budyniu waniliowego • 5 kropli olejku waniliowego.

  • Ciasto: ●400 g mąki ●120 g cukru ●200 g zimnego masła ●4 żółtka ●2 łyżki kwaśnej śmietany. Beza: ●4 białka ●3/4 szklanki cukru ●2 pełne łyżki budyniu o smaku waniliowym (20 g) ●cukier waniliowy (opakowanie) ●szczypta soli. Dodatkowo: ●700 g oczyszczonego rabarbaru ●2 łyżeczki cynamonu...

  • Tarta z rabarbarem

    Przygotowanie: Z podanych składników zagnieć jednolite ciasto. Uformuj z niego kulę, owiń folią spożywczą, włóż do lodówki na ok. 30 min. Schłodzonym...

  • Skład na 15 porcji: Ciasto: ● 1 szklanka mąki pszennej ● pół szklanki mąki krupczatki ● pół szklanki cukru ● 2 żółtka ● kostka masła lub dobrej margaryny ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 4-5 łyżek jogurtu naturalnego Nadzienie: ● 1 kg rabarbaru ● niepełna szklanka cukru ● 1,5 łyżeczki cynamonu w proszku...

  • Skład na 24 porcje: ● 1,2 kg rabarbaru ● 350 g cukru ● skórka i sok z 1/2 cytryny ● 2 opakowania cukru waniliowego ● 400 ml mleka ● budyń waniliowy ● 500 g mąki ● 250 g masła ● 3 jaja ● łyżeczka proszku do pieczenia ● 150 g migdałów w słupkach.

  • Składniki: 40 dag rabarbaru, 1 puszka brzoskwiń, 10 dag masy marcepanowej, 32,5 dag miękkiego masła lub margaryny, 50 dag mąki, 15 dag cukru szczypta soli, 3 jajka, 1 op. cukru wanilinowego, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml mleka, tłuszcz i mąka do blachy, cukier puder do posypania.

Wideo na temat: rabarbar do ciast
  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    Crumble to tradycyjny angielski deser w postaci owoców zapiekanych pod kruszonką. Jest lekki i zdrowy (dominują w nim owoce, a ciasta kruchego jest naprawdę bardzo niewiele) - dlatego bez obaw mogą go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz

  • Oscypki, kurczak, ciasto drożdżowe. Wiosenna kuchnia Andrzeja Polana

    Kucharz Andrzej Polan przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z dodatkiem rabarbaru. Na stole pojawiły się: oscypki z pieczonym rabarbarem i botwinką, gotowany kurczak z ziemniakami i rabarbarem oraz ciasto drożdżowe z rabarbarem.

  • Rabarbarowe inspiracje w kuchni Jaśka Kuronia

    Rabarbar zawojował kuchnię Jaśka Kuronia. W studiu "Dzień Dobry TVN" kucharz przygotował przepyszną pierś kaczą z sosem rabarbarowym, zapiekany rabarbar serwowany z serkiem mascarpone oraz odwrócone ciasto z rabarbarem.

Przepisy na temat: rabarbar do ciast
  • Ciasto jogurtowe z rabarbarem

    Sposób przygotowania Jajka zmiksuj z cukrem na jasną, puszystą masę. Dodaj sok z cytryny, olej i jogurt naturalny. Wymieszaj. Wsyp mąkę z sodą i ponownie delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do formy wyłożonej pergaminem. Rabarbar obierz, pokrój na kawałki i ułóż na cieście, delikatnie dociskając. Piecz w temp. 160 C (termoobieg) przez ok. 35 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.

  • Placek z rabarbarem

    ...upieczeniu może zrobić się gumowate i niesmaczne). Do ciasta dodaj rabarbar. Przemieszaj całość łyżką. Blachę wyłóż pergaminem. Na spodzie formy rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do(...)Sposób przygotowania Rabarbar oczyść, opłucz, potnij na kawałeczki. W miseczce wymieszaj mąkę z cukrem trzcinowym i waniliowym. Dodaj proszek do pieczenia oraz przyprawy. W drugiej miseczce...

  • Minitarty z rabarbarem

    ...wyjdzie za rzadkie lub za gęste, dodaj mąki lub wody. Zawiń ciasto folią i włóż do lodówki na godzinę.  2. Na nadzienie obierz rabarbar i pokrój łodygi na grube plastry. Zasyp je cukrem i odstaw na 15 minut. Odsącz nadmiar soku. Wymieszaj rabarbar z cynamonem, sokiem z cytryny i mąką ziemniaczaną.  3. Ciasto wyjmij z lodówki i podziel na cztery części. Każdą z nich cienko rozwałkuj i przełóż na...

  • Ciasto francuskie z rabarbarem i pistacjową posypką

    Sposób przygotowania 1. Rabarbar obierz, przekrój na pół i przełóż do garnka. Dodaj cukier i zalej wodą. Gotuj, aż zmięknie, odstaw do wystygnięcia.  2. Ciasto francuskie ułóż na blaszce do pieczenia. Przekrój na mniejsze kwadraty. Wokół każdego natnij ramkę o szerokości ok. 2 cm.  3. Każdy kwadrat posmaruj dżemem i ułóż ugotowany rabarbar.  4. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 st. Piecz...

  • Muffinki z rabarbarem - deser na lato

    Na ten smak czekamy cały rok: rabarbar. Można z niego robić nie tylko kompoty i ciasta, ale także dżemy i muffinki. Kto spróbuje smaku rabarbarowych muffinek, będzie chciał powtarzać ten deser jak najczęściej.

  • Roladki wieprzowe z rabarbarem

    Rabarbar nadaje się nie tylko do ciast!

  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    Możesz upiec ich od razu większą ilość. Bo dzięki kilku prostym dodatkom twoje ciastka będą równie dobrze smakowały zaraz po upieczeniu, jak i jeszcze przez kilka kolejnych dni.

  • Tarta francuska z rabarbarem

    To warzywo jest niesamowicie kwaśne na surowo i pysznie kwaskowe po upieczeniu z cukrem. Ciasto z nim to poezja.

  • Beztłuszczowe ciasto niedzielne

    Smakowite i pachnące ciasto swój aromat zawdzięcza jabłkom i wanilii. Możemy tu także dodać sproszkowany cynamon lub cząstki sezonowych owoców. Do przygotowania tej babki potrzebujemy: 3 jajka, 50(...) mleka, 1 łyżkę rumu. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 st. C. W tym czasie przygotowujemy ciasto. Jajka ucieramy z cukrem tak długo, aż masa będzie gładka i nabierze kremowej barwy. Dodajemy...

  • Tartaletki z ciasta francuskiego

    Z rabarbarem i pistacjami. Pyszne!

Dyskusje na temat: rabarbar do ciast