• Informacje na temat:

    rabarbar na bułeczki

Artykuły na temat: rabarbar na bułeczki
  • CIASTO: 50 dag mąki pszennej, 1 szkl. ciepłego mleka, 1 op. suszonych drożdży, 10 dag cukru, 5 żółtek, 15 dag stopionego masła. NADZIENIE: 2 op. budyniu waniliowego, 3 szkl. mleka, 6 łodyg rabarbaru, 4 łyżki cukru. KRUSZONKA: po 15 dag masła i cukru, ok. 25 dag mąki.

  • Przepis na życie

    .... Ostatni, z popękaną skórką jest bliski ideału. Trafia na blog. Eliza: – Pieczywo stało się moja obsesją. Razowe, bananowe, ze śliwkami, orzechami. Bułeczki, croissanty, spiralki cynamonowe i chleb polski(...) wpadam na bazar. Patrzę na bób i myślę: „zrobię moją wersję humusu”. Widzę rabarbar i od razu kojarzę go pod skorupką ze zwykłego kogla-mogla. Czuję na podniebieniu ten smak. Mam niemal gęsią skórkę...

Przepisy na temat: rabarbar na bułeczki
  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    ...masło. Odstaw je na godzinę do wyrośnięcia.  2. Obłożenie: rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je ok. 5 minut w soku jabłkowym. Odcedź, wystudź. Krem: z mleka, cukru oraz proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Kruszonka: zagnieć składniki. Z ciasta uformuj placuszki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na każdym połóż porcję budyniu i rabarbaru. Posyp kruszonką. Bułeczki piecz ok. 25

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...można ewentualnie nakryć od góry folią aluminiową. Dekorować bazylią i tymiankiem. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 3190 kJ/762 kcal Torciki rabarbarowe(...), - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów waniliowych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Natłuścić 4 wgłębienia w foremce do muffinek. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty (10x 10 cm) i umieścić...

Dyskusje na temat: rabarbar na bułeczki
  • Re: Romantyczno-marzycielska nowelka o M.

    , serek wiejski (żaden light, full opcja, nie będę sobie żałować!), sok pomidorowy, woda mineralna niegazowana, świeże bułeczki (pensjonat bomba - codziennie rano i w południe jest dostawa świeżego pieczywa z pobliskiej piekarni - rewelacyjny pomysł!), pyszny chlebek razowy ze śliwką, serki topione, jabłka, gruszki, jest i rabarbar! Ach, rabarbar - smak dzieciństwa... Pięknie tu na tej wyspie