• Informacje na temat:

    rabarbar na kruchym

Artykuły na temat: rabarbar na kruchym
  • Kruchy placek z rabarbarem

    Wiosenne ciasto, któremu rabarbar nadaje charakterystycznego smaku. Smak dzieciństwa.

  • Kruchy placek z rabarbarem

    Ciasto: 50 dag mąki pszennej (3 i 1/3 szklanki), płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki cukru pudru, 25 dag masła, 2 jajka. Masa rabarbarowa: kg rabarbaru, 5 łyżek cukru, 3 łyżki bułki tartej.

  • Cynamonowa krucha tarta z rabarbarem

    Ciasto: 30 dag mąki pszennej, jajko, 15 dag masła lub margaryny, 3 łyżki cukru pudru, 4 łyżki śmietany 12 proc. Masa owocowa: 1/2 kg jabłek, 1/2 kg rabarbaru, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków, czubata łyżka mąki pszennej, czubata łyżka mąki ziemniaczanej, łyżeczka cynamonu. Kruszonka: 1 i 1/2 szklanki płatków owsianych, 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki masła lub margaryny (6 dag...

  • Gdy tylko pojawia się w moim ogródku rabarbar, od razu piekę tę tartę.

  • Kruche z waniliowym kremem

    Pyszne ciasto z rabarbarem.

  • Składniki (na 12 porcji) 1 i 1/2 szkl. mąki pszennej, /2 kostki masła, 1/2 szkl. cukru, skórka starta z 1/2 cytryny, 4 żółtka, szczypta soli, 2 łyżki kwaśnej śmietany, 6–8 łodyg rabarbaru, 2 op. budyniu waniliowego, 4 szkl. mleka, cukier puder do posypania...

  • Składniki na 10-12 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 13 dag zimnej margaryny, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 żółtka,1 i 1/2 łyżki śmietany, ¾ łyżeczki proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 3 szklanki mleka, ½ szklanki cukru, 6-8 łodyg rabarbaru...

  • Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki, sól, 5 jajek, 2 łyżeczki proszku do piecz., 5 łyżek masła, 20 łyżek cukru, 1/2 kg sera, 5 łyżek mąki ziemniaczanej, 30 dag rabarbaru , 15 dag truskawek.

  • Składniki na 6 sztuk: Na spody: 10 dag masła, 20 dag mąki pszennej, 5 dag cukru, szczypta soli, 2 żółtka Na nadzienie: 60 dag rabarbaru, 300 ml soku żurawinowego, 1 op. cukru waniliowego, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, 10 dag cukru pudru, 2 białka Dodatki: tłuszcz do foremek...

  • Składniki: 40 dag rabarbaru, 1 puszka brzoskwiń, 10 dag masy marcepanowej, 32,5 dag miękkiego masła lub margaryny, 50 dag mąki, 15 dag cukru szczypta soli, 3 jajka, 1 op. cukru wanilinowego, 3 łyżeczki proszku do pieczenia, 100 ml mleka, tłuszcz i mąka do blachy, cukier puder do posypania.

Wideo na temat: rabarbar na kruchym
  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz przepis! Crumble z rabarbarem - tu znajdziesz dokładny przepis. Wejdź! Polub "Zmysłowe smaki" na Facebooku!

Przepisy na temat: rabarbar na kruchym
  • Ciasto rabarbarowe z cytrynową pianką

    Co najbardziej lubimy wiosną? Pierwsze sezonowe desery. Nadchodzi czas na orzeźwiające ciasto z rabarbarem, pyszne i nie za słodkie. Świeże jak majowa zieleń.

  • Biesiada na trawie

    ...minut temperaturę, aby kurczak się zrumienił. Gdy wystygnie, pokrój na porcje i przełóż do naczynia szczelnie zamykanego. Podaj np. z młodą kapustą na cebuli z koprem. Blacha rabarbaru Składniki: 2 kg rabarbaru, 200 g cukru. Krem waniliowy: 400 ml mleka, 80 g cukru, 4 łyżeczki mąki pszennej, 9 żółtek. Ciasto: 300 g mąki, 200 g masła, 1 jajko, 1 łyżka wody, sól. Beza: 9 białek + wagowo...