• Informacje na temat:

    rabarbar na zimę

Artykuły na temat: rabarbar na zimę
  • Nie łam się w czasie zimy

    ...rekonwalescencji. Związki wchodzące w jej skład upośledzają wchłanianie wapnia. Podobnie jak szpinak, szczaw, rabarbar, mocna kawa czy herbata, nadmiar soli oraz alkohol. Świat i Ludzie 3/2011

  • Nowe pomysły na zielony zakątek

    ...w roku pokryć impregnatem. Lepiej też zdjąć podesty na zimę, będą dłużej służyć. Barwne kompozycje Wielogatunkowe, oparte na zasadzie kontrastu, zawsze będą wyglądać znakomicie - obojętnie czy rośliny(...), stokrotki, poziomki, wyzlin, kalanchoe, celozja, goździk brodaty. Ścieżka z liści Co ci będzie potrzebne: liście rabarbaru, cement szybkoschnący, piasek, woda, olej roślinny, folia. 1. Liść posmaruj...

  • Ziółka wyciągną cię z psychicznego dołka

    ...rynku ziół szwedzkich. Zawierają one m.in. szafran, kurkumę, senes, rabarbar, arcydziegiel i aloes. Zioła mogą posłużyć do przygotowania naparów leczniczych i nalewek alkoholowych. Należy jednak...

  • Królowa truskawka

    Oczywiście są i inne owoce, cudowne, soczyste, pyszne - maliny, wiśnie, poziomki, jagody, jest słodko-cierpki rabarbar, są pierwsze kwaśne jabłka. Ale wszystko, ta wielka symfonia smaków i zapachów, zaczyna się właśnie od niej. Od truskawki. Przyznaję, że mam do nich słabość. A nawet więcej: ja je kocham. Kto był w mojej warszawskiej restauracji AleGloria, ten wie, jak bardzo. Całe wnętrze jest...

  • Salatka z Arles i o sezonach w kuchni

    ...z rzodkiewek, ziol, szczawiu, rabarbaru, wiosennych warzyw, swiezych serow, gdyz teraz sa wlasnie najlepsze, jajek bo to ich super sezon! itd, itd... Fajnego dnia!

  • Temperament kontra zdrowie

    ...w kolorze czerwonym i fioletowym (wykluczone są rabarbar, maliny, granaty i surowe pomidory). Najlepszy okres: najtrudniejszą porą roku jest dla ciebie jesień, za to znakomicie służy ci słoneczne i gorące(...), które ułatwiają trawienie. Zastrzyk energii zapewnią ci węglowodany w ziarnach zbóż, fasoli, makaronie i ciemnym pieczywie. Wybieraj owoce w kolorze czerwono-fioletowym (rabarbar, śliwki, maliny, granaty...

  • .... Por - drenaz 16. Rzodkiewki i rzodkiew - drenaz, watroba 17. rabarbar - drenaz 18. winogrona 19 Zielona herbata 15. ziola i przyprawy: rozowy pieprz, bazylia, cynamon, carvi, kolendra...

  • Wszystko o warzywach

    Wiosną jedzmy świeży szczaw, rabarbar, bób, botwinkę, rzeżuchę i szczypiorek. Latem - pomidory, paprykę, brokuły i kalafior. Jesienią - cukinię, dynię, bakłażany i kabaczki. Zimą - kapustę kiszoną, marchew, ziemniaki, buraki, seler korzeniowy, por i warzywa mrożone. Surowe są najzdrowsze Najwięcej cennych witamin mają oczywiście warzywa surowe i ze skórką. Niektóre jednak wymagają "obróbki...

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    ...pamiętać, że bogatym źródłem beta-karotenu jest nie tylko marchewka, ale także dynia, czerwona papryka, szpinak, sałata, brokuły. Nadmiar szpinaku, rabarbaru oraz szczawiu może zaszkodzić dziecku. TAK...

  • Przepis na życie

    ...wpadam na bazar. Patrzę na bób i myślę: „zrobię moją wersję humusu”. Widzę rabarbar i od razu kojarzę go pod skorupką ze zwykłego kogla-mogla. Czuję na podniebieniu ten smak. Mam niemal gęsią skórkę...

Przepisy na temat: rabarbar na zimę
Dyskusje na temat: rabarbar na zimę
  • Re:

    u mnie zawsze jest kompot, piwnica pelna, rabarbar się skończył bo dopiero w tamtym roku posadziłam. Kupuję tylko jabłka na wiosnę. W tym roku kupowałam całą zimę bo w altanie jakieś gryzonie posiekły mi jabłka (10 skrzynek!!!!!!), została sieczka z nich. Dotychczas sie udawało. Teraz muszę naleźć inne miejsce na przechowalnię, chociaż w tym sezonie mam mało owoców i dobrze, też muszą odpocząć.