• Informacje na temat:

    rabarbar pod kruszonka

Artykuły na temat: rabarbar pod kruszonka
  • Rabarbar pod kruszonką

    Zamiast rabarbaru możesz użyć owoców dostępnych w danym sezonie.

  • Rabarbar pod kruszonką

    Składniki: Rabarbar: ½ kg rabarbaru kilka łyżek cukru laska wanilii Kruszonka: 100 g zimnego masła 100 g mąki 100 g płatków migdałowych 100 g cukru Rabarabar Rabarbar myjemy, odcinamy(...)). Wanilię przecinamy wzdłuż na pół i wyskrobujemy nożem ziarenka. Dodajemy do rabarbaru i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na chwilę. Kruszonka Masło kroimy w kostkę i wrzucamy do dużej miski...

  • Owoce pod kruszonką

    ...1. Do miski wsypujemy mąkę, 100 g brązowego cukru, mielone migdały, cukier waniliowy, ścieramy masło i dodajemy żółtko. Wyrabiamy ręką, aby powstała kruszonka, odstawiamy. 2. Rabarbar myjemy(...) dokładnie smarujemy tłuszczem, przekładamy do niego rabarbar z malinami, a na wierzchu rozsypujemy kruszonkę tak, by całkowicie zakryła rabarbar. Pieczemy 30-35 minut w 180ºC. 3. Lekko przestudzone ciasto...

  • Porcja kruchego ciasta. Kruszonka: 10 dag mąki, 5 dag cukru, 5 dag masła. Do tego: 60 dag rabarbaru, 3 łyżki cukru, 2 łyżki bułki tartej i masła.

  • Składniki na 8-10 porcji: 40 dag truskawek, 2 łodygi rabarbaru, 14 dag mąki pszennej, 12 dag + 2 łyżki cukru, 10 dag płatków owsianych, 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, ½ łyżeczki cynamonu, 2 łyżki mielonych migdałów lub orzechów, 15 dag + 1 łyżka zimnego masła lub margaryny, 1-2 łyżki mąki ziemniaczanej.

  • Przepis przysłał Artur Piekut z Nowej Wsi . Składniki: 2 kwaskowe jabłka, 2 łodygi rabarbaru, 4 łyżki rodzynek, 3 łyżki płatków migdałowych, 3 łyżki zmielonych orzechów włoskich, łyżeczka cynamonu, 2 łyżki brązowego cukru. Kruszonka: szklanka mąki pełnoziarnistej, pół kostki masła, 5 łyżek brązowego cukru, 3 łyżki wiórków kokosowych, łyżka otrąb pszennych. 1. Rabarbar oczyść...

  • Ciasto: ●400 g mąki ●120 g cukru ●200 g zimnego masła ●4 żółtka ●2 łyżki kwaśnej śmietany. Beza: ●4 białka ●3/4 szklanki cukru ●2 pełne łyżki budyniu o smaku waniliowym (20 g) ●cukier waniliowy (opakowanie) ●szczypta soli. Dodatkowo: ●700 g oczyszczonego rabarbaru ●2 łyżeczki cynamonu...

  • Składniki: 2 dag drożdży, 23 dag cukru, 150 ml mleka, 34 dag mąki, 3 jajka, sól, pół cytryny, 9 dag masła, 50 dag rabarbaru, 25 dag twarogu, 1 op. cukru waniliowego, płatki migdał.

  • CIASTO: 50 dag mąki pszennej, 1 szkl. ciepłego mleka, 1 op. suszonych drożdży, 10 dag cukru, 5 żółtek, 15 dag stopionego masła. NADZIENIE: 2 op. budyniu waniliowego, 3 szkl. mleka, 6 łodyg rabarbaru, 4 łyżki cukru. KRUSZONKA: po 15 dag masła i cukru, ok. 25 dag mąki.

  • Czas rabarbaru

    Orzeźwiający smak rabarbaru jest wymarzonym dodatkiem do słodkich wypieków.

Wideo na temat: rabarbar pod kruszonka
  • Zmysłowe smaki: Crumble z rabarbarem

    Crumble to tradycyjny angielski deser w postaci owoców zapiekanych pod kruszonką. Jest lekki i zdrowy (dominują w nim owoce, a ciasta kruchego jest naprawdę bardzo niewiele) - dlatego bez obaw mogą go spożywać osoby dbające o linię. Doskonale smakuje na ciepło. Ci, którzy nie liczą kalorii, mogą zjeść go z gałką lodów. My proponujemy wam crumble w wersji z rabarbarem - koniecznie wypróbujcie nasz

  • Deser w wersji fit dla miłośników rabarbaru

    Dla tych, którzy chcieliby zjeść nie tylko pyszny, ale też zdrowy deser, Ola Głębicka przygotowała specjalną propozycję w programie "Pytanie na śniadanie". Rabarbar z truskawką i kardamonem, zapiekany pod kruszonką, to idealne rozwiązanie dla dbających o linię. Wystarczy dodać mniej kruszonki lub zastąpić ją większą ilością owoców. (Źródło: TVP/ x-news)

  • Świeża i zdrowa kuchnia sezonowa. Jakie potrawy przygotował Julian Karewicz?

    Kucharz i grill master Julian Karewicz przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z ciekawymi połączeniami różnych składników. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: podwędzany twaróg z solanki z miodem lipowym, rzodkiewkami i krwawnikiem, smażony schab z młodymi ziemniakami, sosem z maślanego agrestu, agrestowo-tymiankowym gąszczem i kwiatami szczypiorku, a także rabarbar pod kruszonką

Przepisy na temat: rabarbar pod kruszonka
  • Z kruszonką

    ...o smaku waniliowym (20 g) cukier waniliowy (opakowanie) szczypta soli. Dodatkowo:  700 g oczyszczonego rabarbaru 2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na(...) zamrażalnika. Pozostałe 2/3 ciasta zawiń w folię i włóż do lodówki na 30 min. 2. Beza: ubij białka ze szczyptą soli na sztywno. Pod koniec dodaj cukier i cukier waniliowy, ubijaj, aż piana będzie sztywna...

  • Rabarbar wg Magdy Gessler

    Ile on potrafi... Działa przeciwzapalnie, poprawia wygląd skóry, pomaga walczyć z nadwagą. Wypróbuj nowe, zaskakujące przepisy z rabarbarem w roli głównej!

  • Deser z grilla?

    ..."Wszystko, co się grilluje, przy okazji też się wędzi" - mówi PAP Life Jerzy Nogal. I tak kucharz na deser poleca truskawki z rabarbarem - które można albo przysmażyć na patelni, albo patelnię wrzucić na ruszt - pod kruszonką z dodatkiem mięty albo tymianku.

Dyskusje na temat: rabarbar pod kruszonka