• Informacje na temat:

    rabarbar z budyniem

Artykuły na temat: rabarbar z budyniem
  • Składniki: 125 g zimnego masła, 60 g cukru pudru, 250 g mąki pszennej, jajko, 500 g rabarbaru, 400 g mleka, torebka budyniu waniliowego, 3 łyżki i 75 g cukru, 250 ml soku wiśniowego, 25 g mąki ziemniaczanej, różowe perełki cukrowe, 20 g ciastek bezowych.

  • Przekładaniec z budyniem

    Składniki: 5 żółtek, 3 łyżki cukru pudru, 50 dag mąki, kostka margaryny, 3 łyżki kakao, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa budyniowe: 2 budynie śmietankowe, 1/2 szklanki oleju, 5 białek, 25 dag cukru, opakowanie cukru wanilinowego.  Dodatkowo: 35 dag rabarbaru, 4 łyżeczki cukru, cukier puder do posypania ciasta, tłuszcz do blaszki.

  • Składniki na 10-12 porcji: 2 szklanki mąki pszennej, 13 dag zimnej margaryny, 1 jajko, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 żółtka,1 i 1/2 łyżki śmietany, ¾ łyżeczki proszku do pieczenia, 2 opakowania budyniu śmietankowego, 3 szklanki mleka, ½ szklanki cukru, 6-8 łodyg rabarbaru...

  • SKŁADNIKI na 15 porcji Spód: • 20 dag mąki krupczatki • 15 dag masła • 2 żółtka • 6 dag cukru pudru. Masa: 50 dag rabarbaru • 2 łyżki cukru • 80 dag twarogu sernikowego • 25 dag cukru pudru • 4 żółtka • 6 białek • 10 dag masła • opakowanie budyniu waniliowego • 5 kropli olejku waniliowego.

  • Rabarbar

    Minitarty Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji. Łodygi rabarbaru umyj, obierz i pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej 200 ml mleka, dodaj 2 łyżki cukru oraz masło. Zagotuj. Do 150 ml mleka dodaj proszek budyniowy...

  • Ciasto: ● 3/4 szklanki mąki ● 1/4 szklanki cukru ● 2/3 kostki masła ● żółtko ● szczypta soli Krem: ● 1 budyń waniliowy ● 1/2 szklanki cukru ● 3/4 szklanki mleka ● mała śmietana ● białko ● 400 g młodego rabarbaru...

  • Muffiny z rabarbarem

    Nagrzej piekarnik do 200˚C. Rabarbar umyj, odetnij końce. Pokrój na centymetrowe kawałki, przełóż do żaroodpornego naczynia, posyp czterema łyżkami cukru i wymieszaj. Przykryj naczynie folią aluminiową i wstaw do piekarnika. Piecz 15 minut.  Usuń folię i piecz przez kolejne 5 minut, aż sok z rabarbaru zgęstnieje. Wyjmij z piekarnika, odsącz rabarbar i odstaw.  Przygotuj krem. Zrób budyń...

  • Kruchy placek z rabarbarem

    Wiosenne ciasto, któremu rabarbar nadaje charakterystycznego smaku. Smak dzieciństwa.

  • Składniki na 10 sztuk: 135 g mąki pszennej l 80 g masła, 60 g orzechów włoskich,30 g cukru pudru, 1 jajko, masło do posmarowania foremek. Krem: 600 ml mleka, 100 g cukru, 2 budynie waniliowe w proszku,100 g masła. Rabarbar: 250 g rabarbaru, 150 ml soku wiśniowego, 60 g cukru. Oraz: 1 galaretka, 200 ml kremówki, cukier wanilinowy...

  • Składniki na ok. 8 sztuk: 1 opakowanie ciasta francuskiego, 4 łodygi rabarbaru, 350 ml + 1 łyżka mleka, 1 opakowanie budyniu śmietankowego, 3 łyżki cukru, 1 łyżka masła, 1 żółtko, 4 łyżki posiekanych pistacji...

Przepisy na temat: rabarbar z budyniem
  • Ziemniaczane krążki z rabarbarem

    ...masło. Odstaw je na godzinę do wyrośnięcia.  2. Obłożenie: rabarbar oczyść, pokrój na kawałki. Gotuj je ok. 5 minut w soku jabłkowym. Odcedź, wystudź. Krem: z mleka, cukru oraz proszku budyniowego ugotuj gęsty budyń. Kruszonka: zagnieć składniki. Z ciasta uformuj placuszki. Ułóż je na blasze przykrytej pergaminem. Na każdym połóż porcję budyniu i rabarbaru. Posyp kruszonką. Bułeczki piecz ok. 25

  • Najlepsze słodkości z rabarbarem

    Szybkie ciasto rabarbarowo-bananowe Składniki na 12 kawałków: - 350 g rabarbaru, - 1 łyżka+150 g cukru, - 150 g twarożku, - 6 łyżek mleka, - 6 łyżek oleju, - opakowanie cukru waniliowego, - szczypta soli, - 300 g mąki, - opakowanie proszku do pieczenia, - 2-3 banany, - 250 g śmietany, - 4 jajka, - cukier puder, Tłuszcz do formy Przygotowanie: Rabarbar pokroić na 1 cm kawałki, zmieszać...

  • Rabarbarowy sernik

    ...°C. 2 Rabarbar pokrój, wymieszaj z cukrem. Twaróg utrzyj z masłem, cukrem, żółtkami, budyniem, olejkiem. Białka ubij, dodaj. Dodaj rabarbar i białka, wymieszaj, wylej na spód, piecz 50 minut w 160˚C.(...)Składniki: Spód: 20 dag mąki krupczatki 15 dag masła 2 żółtka 6 dag cukru pudru Masa: 50 dag rabarbaru 2 łyżki cukru 80 dag twarogu sernikowego 25 dag cukru pudru 4 żółtka...

  • Z kruszonką

    ...o smaku waniliowym (20 g) cukier waniliowy (opakowanie) szczypta soli. Dodatkowo:  700 g oczyszczonego rabarbaru 2 łyżeczki cynamonu Sposób przygotowania: 1. Mąkę przesiej na(...) i lśniąca. Wtedy wsyp budyń, wymieszaj. Rabarbar pokrój na kawałki (2-3 cm) i posyp cynamonem, wymieszaj.3. Większą część ciasta rozłóż na blasze (25x30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia, na nim ułóż...

  • Tarta owocowa

    Składniki: 200 g mąki 120 g masła 30 g drobnego cukru 1 jajko szczypta soli Farsz: 400 g rabarbaru 400 g truskawek 3 łyżki cukru budyń waniliowy 350 ml mleka 2 łyżki cukru cukier puder Przygotowanie: Rabarbar pokrój w 2-cm kostkę, obsyp cukrem i odstaw, aby puścił sok. Po tym czasie odsącz na sicie. Gotuj go około 20 minut na małym ogniu, aż większość wody odparuje...

  • Najlepsze ciasta na Międzynarodowy Dzień Pieczenia

    Sernik rabarbarowy, Banana split lub brzoskwinowo-budyniowe - wypróbuj doskonałe przepisy na pyszne ciasta!

  • Z gotowego ciasta francuskiego

    ...można ewentualnie nakryć od góry folią aluminiową. Dekorować bazylią i tymiankiem. Podawać z sosem. Czas przygotowania: 105 minut Jedna porcja zawiera: 3190 kJ/762 kcal Torciki rabarbarowe(...), - 200 g mrożonego rabarbaru, - 4 gałki lodów waniliowych, - tłuszcz do formy Przygotowanie: Natłuścić 4 wgłębienia w foremce do muffinek. Z ciasta francuskiego wyciąć 4 kwadraty (10x 10 cm) i umieścić...

Dyskusje na temat: rabarbar z budyniem
  • Re: Rabarbar z posypką

    bardzo dobre jest z cieplym, dosc rzadkim budyniem waniliowym.

  • Re: Dobrana para: Jogurt i rabarbar

    przepysznie wyglądają a czy się udają? polecam sprawdzony przepis na ciasto z budyniem rabarbarem ,jabłkami i cynamonem.!! http://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/04/niedzielny-akomczuszek.html