• Informacje na temat:

    rabarbar z galaretką

Artykuły na temat: rabarbar z galaretką
  • ...●250 g mąki ●150 g zimnego masła ●100 g cukru pudru ●jajko ●szczypta soli ●2 łyżki śmietany ●750 g rabarbaru ●150 g cukru ●galaretka truskawkowa.

  • ...75 dag śmietany kremówki, 3 łyżeczki żelatyny, 1 laska wanilii (ew. 1 op. cukru waniliowego), 6 łyżek cukru, 50 dag rabarbaru, 2–3 łyżeczki miodu (najlepiej lawendowego), 1 op. galaretki truskawkowej albo malinowej.

  • Składniki na 12 porcji: 3 jajka, 6 łyżek cukru, 9 łyżek mąki. Krem: szklanka mleka, 3 łyżki mąki, 3/4 kostki margaryny, 10 dag cukru pudru. Krem z rabarbaru: 90 dag rabarbaru, 150 ml białego wina, 10 dag drobnego cukru, 2 łyżki mąki ziemniaczanej. Wykończenie: 1 galaretka, 10 dag prażonych wiórków kokosowych.

  • Przepis przysłała Katarzyna Wenc z Rzeszowa Składniki: op. okrągłych biszkoptów, 4 łyżeczki żelatyny, 20 dag śmietany 18-proc., 3/4 szklanki cukru pudru, 6 łodyg rabarbaru(...) wymieszaj. Wylej na biszkopty, schłodź. 3. Pozostałą łyżeczkę żelatyny rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Rabarbar umyj, pokrój, włóż na patelnię. Dodaj cukier i łyżkę wody, duś na małym ogniu do miękkości...

  • Składniki na 6 porcji: ● 2 szkl. płatków owsianych ● 3/4 szkl. płatków gryczanych błyskawicznych ● około 6 sztuk rabarbaru oczyszczonego ● łyżka cukru wanilinowego ● pół szkl. rodzynek ● pół szkl. cukru białego ● galaretka pomarańczowa w proszku ● 6 dag jogurtu naturalnego.

  • Składniki na 10 sztuk: 135 g mąki pszennej l 80 g masła, 60 g orzechów włoskich,30 g cukru pudru, 1 jajko, masło do posmarowania foremek. Krem: 600 ml mleka, 100 g cukru, 2 budynie waniliowe w proszku,100 g masła. Rabarbar: 250 g rabarbaru, 150 ml soku wiśniowego, 60 g cukru. Oraz: 1 galaretka, 200 ml kremówki, cukier wanilinowy...

  • Składniki na 10 porcji: 20 dag mąki, 5 dag cukru pudru, żółtko , 15 dag margaryny , 100 ml mleka, 8 dag cukru kryształu, po 5 dag wiórków kokosowych i biszkoptów, 10 dag śmietany 12 proc., 20 dag rabarbaru, 50 ml grenadiny, galaretka...

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag ciasta francuskiego, 20 dag świeżego rabarbaru, 10 dag cukru trzcinowego, 1/2 torebki czerwonej galaretki (np. malinowej), cukier puder do posypania.

  • Składniki na 4 porcje: Do masy śmietanowej: 2 szkl. śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 4 łyżki cukru Do galaretki rabarbarowej: 3 łodygi rabarbaru 1/2 szkl. cukru 3 łyżki galaretki w proszku (truskawkowej, malinowej albo z owoców leśnych)

  • Składniki na 12 porcji: 4 jajka, cukier waniliowy, 10 dag cukru, 12 dag mąki, 6 łyżek dżemu malinowego, tłuszcz i mąka do formy, olej i cukier puder do formy. Krem z rabarbaru: 40 dag rabarbaru, 10 łyżek cukru, 20 ml grenadiny lub syropu malinowego, 200 ml wody, przejrzysta galaretka. Nadzienie: 150 ml kremówki, 150 ml kwaśnej śmietany, 80 g cukru pudru, opakowanie żelatyny w proszku.

Przepisy na temat: rabarbar z galaretką
  • Wiosenne przysmaki

    Z truskawkami i rabarbarem.

  • Mus jogurtowy z sosem truskawkowo-rabarbarowym

    ...rabarbaru, - 30 dag truskawek, - 3 łyżki cukru, - 3 łyżki galaretki truskawkowej Przygotowanie: Jogurt wymieszać z 2 łyżkami cukru pudru, cukrem waniliowym, startą skórką z cytryny i sokiem z połowy(...), wstawić do lodówki na min. 2 h. W tym czasie przygotować sos. Truskawki umyć, oszypułkować i pokroić na plasterki. Rabarbar oczyścić i pokroić w plasterki, włożyć do rondelka, wsypać cukier, suchą...