• Informacje na temat:

    rabarbarowe

Artykuły na temat: rabarbarowe
  • Składniki na 12 sztuk: 2 i 1/4 szklanki mąki pszennej, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, szklanka cukru pudru (może być mniej), 90 g masła, rozpuszczonego, szklanka maślanki, jajko, roztrzepane, 2 łyżeczki esencji waniliowej, 1 i 1/2 szklanki rabarbaru, obranego i drobno pokrojonego, 2 łyżeczki brązowego cukru, 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu.

  • Składniki Ciasto: ● 2,5 szklanki mąki ● 1/2 szklanki stopionego masła ● 1/2 szklanki cukru ● 2 jajka ● szklanka mleka ● 5 dag drożdży ● szczypta soli Posypka: ● 1 szklanka mąki ● 1/2 szklanki cukru ● kostka masła ● cukier wanilinowy ● 500 g rabarbaru

  • Czekoladowo-rabarbarowe crumble

    Kompot, jakiś placek i ewentualnie sałatka, tyle zwykle znamy przepisów na rabarbar. Ciekawe połączenie z czekoladą i kruszonką odświeży tę wiosenną nowalijkę.

  • ...1. Rabarbarowe łodygi obierz, umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Owoce włóż do rondla, posyp cukrem. Smaż na niedużym ogniu ok. 2 godzin, aby nadmiar soku odparował. 2. Dżemem napełnij wyparzone, suche słoiki, szczelnie zakręć. Włóż do wrzącej wody, do szerokiego garnka wyłożonego ściereczką. Pasteryzuj 20 minut. Dżem ostudź, trzymaj w ciemnym, chłodnym...

  • Kwaskowo-słodkie. Inne niż wszystkie.

  • Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod przykryciem)....

  • Ciasto rabarbarowe

    Jajka rozdzielić. Mąkę, proszek do pieczenia, masło, 125 g cukru, sól i żółtka wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić na 30 minut w chłodne miejsce (pod...

  • Orzeźwiające ciasto na lato.

  • Skład na 20 porcji: Ciasto: ● 400 g mąki pszennej ● 200 g margaryny ● 250 g cukru ● 2 łyżeczki cukru waniliowego ● 6 jajek ● 300 ml kefiru ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia ● 400 g rabarbaru ● cukier ● cukier waniliowy ● 7 łyżek otrębów owsianych ● 3 łyżki cukru ● 2 łyżki zimnej margaryny ● pół łyżeczki cynamonu ● cukier puder

  • Składniki na 12 porcji: Ciasto: 2 i 1/2 szklanki mąki pszennej, kostka masła, 1/2 szklanki cukru pudru, 2 jajka, 1 żółtko, łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 kg rabarbaru, 3 łyżki cukru, cukier waniliowy, 3 łyżki śmietany, tłuszcz do wysmarowania blachy Kruszonka: szklanka mąki pszennej, 1/2 kostki margaryny, 1/2 szklanki cukru

Wideo na temat: rabarbarowe
  • Rabarbarowe inspiracje w kuchni Jaśka Kuronia

    Rabarbar zawojował kuchnię Jaśka Kuronia. W studiu "Dzień Dobry TVN" kucharz przygotował przepyszną pierś kaczą z sosem rabarbarowym, zapiekany rabarbar serwowany z serkiem mascarpone oraz odwrócone ciasto z rabarbarem.

  • Przepis na batony rabarbarowe

    względu na moich synów. Jem wszystko, tak jak i moi synowie – stwierdziła Hyży. Wspólnie przygotowali paprykarze drożdżowe z rozmarynem, batony rabarbarowe oraz tortille ze szparagami, młodym

  • Idealny słodko-kwaśny deser

    Jeśli rabarbar, to nie tylko w kompocie! Jest źródłem wielu witamin, a także potasu, kwasu foliowego i błonnika. Jak go wykorzystać, by nie wylądował jedynie w garnku? W studiu programu "Pytanie na śniadanie" gościła Ola Głębicka. Blogerka kulinarna przedstawiła przepis na pyszny mus rabarbarowy, który swoją kwaskowatością podbije serca wszystkich miłośników deserów. (Źródło: TVP/ x-news)

Przepisy na temat: rabarbarowe
  • Ciasto rabarbarowe z cytrynową pianką

    Ciasto rabarbarowe jest jak leniwe popołudnie spędzone na tarasie lub na majowym pikniku. Zachwyca smakiem, lekko kwaśnym i aromatem. Do tego ładnie się prezentuje: po przekrojeniu widzimy kilka kolorowych warstw, żółte kruche ciasto, różowo-zielony rabarbar i lekko cytrynowa pianka. Jego przygotowanie nie jest zbyt trudne, wiec do dzieła! Do przygotowania potrzebujemy, na ciasto: pół kilograma...

  • Rabarbarowa panna cotta

    Rabarbar znakomicie smakuje w połączeniu np. z truskawkami. Możesz na wierzchu kremowej pianki ułożyć kilka cząstek truskawek. Świetnie dopełnią całość.

  • Placek rabarbarowy

    Najlepsze ciasto dzieciństwa

  • Rabarbarowy crumble

    Z orzechami laskowymi i żurawiną z sokiem z granatu

  • Rabarbarowa tarta

    Rabarbar oczyść, opłucz, pokrój na kawałki.

  • Rabarbarowy sernik

    Będzie smakował każdemu!

  • Ciasto marcepanowo-rabarbarowe

    Sezon na rabarbar!

  • Tartaletki z delikatnym żurawinowo – rabarbarowym musem

    Gdy najdzie cię ochota na coś słodkiego!

  • Rabarbarowy dżem pełny witamin

    Składniki: 2 kg jędrnego rabarbaru 1 kg cukru kryształu Przygotowanie: Rabarbarowe łodygi obierz, umyj, osusz, pokrój w niedużą kostkę. Owoce włóż do rondla, posyp cukrem. Smaż na niedużym ogniu ok. 2 godzin, aby nadmiar soku odparował. Dżemem napełnij wyparzone, suche słoiki, szczelnie zakręć. Włóż do wrzącej wody, do szerokiego garnka wyłożonego ściereczką. Pasteryzuj 20 minut...

  • Rabarbarowa tarta z musem z orzechów nerkowca i migdałami

    Smaczny deser, w sam raz na wiosenne popołudnie.

Dyskusje na temat: rabarbarowe