• Informacje na temat:

    racuch

Artykuły na temat: racuch
  • Urozmaicą smak racuchów, omletów oraz naleśników z sezonowymi owocami. Ich przygotowanie nie zajmie ci wiele czasu, a sprawi radość każdemu łasuchowi!...

  • Racuszki z jabłkami

    Do racuchów warto dodać owoce żurawiny. Ważne, żeby je namoczyć i dobrze odsączyć przed dodaniem do ciasta.

  • Składniki na 4 porcje dwa opakowania (40 dag) serka waniliowego, jajko, opakowanie, cukru waniliowego, 7 łyżek mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, spora szczypta proszku do pieczenia, masło do smażenia racuchów Na sos: ok. 30 dag wiśni (bez pestek), 2-3 łyżeczki cukru, 1/4 łyżeczki skórki cytrynowej.

  • Składniki na 8 porcji, zakupy podstawowe: 50 dag filetu z indyka, 80 dag ziemniaków (do racuchow używam jeszcze starych, bo młode mogłyby się rozpadać), 1 cebula, 5 dag pikantnego żółtego sera, 1 jajko, 2–3 łyżki mąki pszennej, po 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz natki pietruszki, 2 łyżki masła, 4 łyżki oleju, pomidorki i natka do dekoracji; przyprawy: sól i pieprz mielony do smaku...

  • ...i 15 minut. Około 20 minut przed końcem pieczenia porcje mięsa obłóż półplasterkami cytryny. Podawaj np. z racuchami warzywnymi.

  • Pankejki z borówkami amerykańskimi

    ...racuchów. Smażyć na złoty kolor - z obu stron. 4. Gotowe pankejki odsączyć na papierowym ręczniku. Posypać cukrem pudrem. Podawać z odłożonymi borówkami oraz sosem jogurtowo-miodowym.

  • 3 kroki do...

    ...1. Im niższy jest typ mąki pszennej, tym lepsza jest ona do delikatnych wypieków. Czyli mąkę tortową (typ 400 i 450) stosuj głównie do pieczenia biszkoptów, babeczek i tortów. Wyższy typ mąki (550 i 650) przeznaczony jest do cięższych ciast drożdżowych, racuchów oraz pączków. 2. Mąka poznańska czy wrocławska (pszenna) jest idealna, gdy robisz pierogi, naleśniki, kluseczki, knedle czy kopytka...

  • ..., wymieszać i podgrzewać, aż cukier się rozpuści. Gdy ciasto wyrośnie, dodać rabarbar i borówki, wymieszać. Smażyć racuchy na rozgrzanym oleju. Posypać cukrem pudrem. Nasza rada Można zrobić szybszą wersję racuchów. Należy do ciasta dodać pół łyżeczki proszku do pieczenia, a białko jajka ubić na pianę. Przygotowanie: ok. 45 minut...

  • Serowe racuszki z papryką - w pół godziny

    ...ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej. Z ciasta usmażyć na pozostałym oleju 12 racuchów. Podawać z papryką. Dekorować ziołami. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330

  • Serowe racuszki z papryką - w pół godziny

    ...ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej. Z ciasta usmażyć na pozostałym oleju 12 racuchów. Podawać z papryką. Dekorować ziołami. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330

Zdjęcia na temat: racuch
Wideo na temat: racuch
  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!

  • Placuszki kefirowe ze śliwką

    Placuszki kefirowe to alternatywa dla wszystkich, którzy lubią placki o konsystencji racuchów - mają podobną fakturę i wygląd, choć w smaku diametralnie się różnią. Placuszki kefirowe smakują bardziej delikatniej, a najlepiej smakują ze śliwkami w środku. Zobaczcie, jak prosto przygotować placuszki kefirowe, które mają szansę stać się prawdziwym kulinarnym hitem!

  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!

Przepisy na temat: racuch
  • Placki z kwiatem bzu

    Alternatywa dla tradycyjnych racuchów.

  • Kurczak rozmarynowy

    ...°C. Piecz 1 godzinę i 15 minut. Około 20 minut przed końcem pieczenia porcje mięsa obłóż półplasterkami cytryny. Podawaj np. z racuchami warzywnymi.

  • Placki kalafiorowe

    ...drobniutkie kawałeczki. Dołóż je do ciasta na racuchy. Przypraw do smaku solą, pieprzem i odrobiną Kalafiorowe z drobiem 4-5 porcji 35 min (razem ) ok. 25 min curry. Na patelni rozgrzewaj po 1-2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne grubsze racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie ci to ok. 15 minut). Gotowe racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku kuchennym...

  • Jabłka na wypieki

    ...pokrojeniu nie ciemnieją. Inne jabłka trzeba szybko skrapiać sokiem z cytryny. 2. Do mięsa, na szarlotkę czy do racuchów najlepsze są stare odmiany jabłek. Wybór mamy w tej chwili niewielki. Odpowiednie są...

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...- ruchanki. Są one bardzo zbliżone do znanych nam racuchów. Robione są z ciasta chlebowego lub drożdżowego, a podawane z jabłkami albo konfiturą. Lubelszczyzna rozsławiła cebularz, czyli pszenny placek...

  • Racuszki na maślance z bekonem

    ...1/6 ciasta obsmażać po 3 minuty z obu stron. Podobnie postąpić z resztą ciasta. Bekon uprażyć na patelni bez tłuszczu i podawać z racuchami.  

  • M jak muffiny z maślanką

    .... Maślanka jest składnikiem m. in. racuchów, ciast, koktajlów, ale także domowego chleba i bułek. Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Jasienica Rosielna proponuje natomiast przepis na czekoladowe muffinki...

  • Holenderskie racuchy z bekonem i jabłkami

    ...i ostrożnie obrócić. Z drugiej strony również smażyć 1-2 minuty. W ten sposób usmażyć 8 racuchów. Doskonale smakują ze śmietaną. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 2470 kJ/590 kcal...

  • Serowe racuszki z papryką

    ...ubić na sztywną pianę i wmieszać do masy serowej. Z ciasta usmażyć na pozostałym oleju 12 racuchów. Podawać z papryką. Dekorować ziołami. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 1380 kJ/330

  • Otręby w kuchni - przemycamy zdrowie

    ...rodzaju placki czy racuchy zwykle kojarzą się z cięższą, wysokokaloryczną kuchnią. Na szczęście niekoniecznie musi tak być. Szczególnie w sezonie wiosenno-letnim warto skorzystać z niskich cen warzyw(...) względem dobraną parę - dodaje. Otręby owsiane są również wspaniałym dodatkiem do klasycznych racuchów z jabłkami i cynamonem. Wtedy po prostu należy dodać je do ciasta zaraz przed smażeniem...

Dyskusje na temat: racuch