• Informacje na temat:

    racuch drożdżowe

Artykuły na temat: racuch drożdżowe
  • 3 kroki do...

    ...1. Im niższy jest typ mąki pszennej, tym lepsza jest ona do delikatnych wypieków. Czyli mąkę tortową (typ 400 i 450) stosuj głównie do pieczenia biszkoptów, babeczek i tortów. Wyższy typ mąki (550 i 650) przeznaczony jest do cięższych ciast drożdżowych, racuchów oraz pączków. 2. Mąka poznańska czy wrocławska (pszenna) jest idealna, gdy robisz pierogi, naleśniki, kluseczki, knedle czy kopytka...

  • ...i golonkę na dwa kolejne obiady, ugotowałam fasolke po bretońsku, zrobiła mortadele w cieście drożdżowym i usmażyłam wielki talerz racuchów z jabłkami.  Potem zaparzyłam sobie herbate jaśminową...

Przepisy na temat: racuch drożdżowe
  • Lemon curd

    ...tostów, rogalików, słodkich bułek. Jego smak dobrze komponuje się też z goframi, racuchami drożdżowymi i naleśnikami. Jest na tyle gęsty, że możesz nim przekładać blaty bezowe oraz biszkoptowe krążki...

  • Regionalne przysmaki Polski

    ...- ruchanki. Są one bardzo zbliżone do znanych nam racuchów. Robione są z ciasta chlebowego lub drożdżowego, a podawane z jabłkami albo konfiturą. Lubelszczyzna rozsławiła cebularz, czyli pszenny placek...