• Informacje na temat:

    racuch z piekarnika

Artykuły na temat: racuch z piekarnika
  • ...musztardą. Taką marynatą posmaruj kawałki kurczaka. Przełóż do brytfanki. Mięso obłóż gałązkami rozmarynu. Podlej białym winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 1 godzinę i 15 minut. Około 20 minut przed końcem pieczenia porcje mięsa obłóż półplasterkami cytryny. Podawaj np. z racuchami warzywnymi.

  • Jabłko - smak jesieni

    ...do mięs. Ligol jest najlepszy do smażenia np. racuchów. Lobo nadaje się do deserów i bezpośredniego spożycia. Można z nich przygotować musy i marmolady. Malinówka nadaje się do bezpośredniego(...) do nagrzanego piekarnika i piecz przez 2 godziny w temperaturze 180° C, podlewając ją co jakiś czas wytapiającym się tłuszczem. Gdyby skórka zaczęła się podpiekać, należy ją przykryć folią aluminiową...

  • Pożegnanie lata

    ..., żeby się tu sprawdzić. Również z Istrii pochodzi orzechowy deser, coś w rodzaju racuchów, choć nazywam je tak tylko z braku pomysłu na bardziej precyzyjną nazwę - po chorwacku to fritule, po(...) z Chorwacji, Węgier lub włoskiego Tyrolu. Do sałatki z soczewicy proponuję austriacki zweigelt lub lekki, żwawy burgund, do kurczaka w sosie migdałowym kupażowane białe z Douro, a do racuchów - vin...

  • Gotowanie dla smyka alergika

    ...i jego przetworach, ale także w herbatnikach, gofrach, czekoladzie, cukierkach, napojach kakaowych, maślanych bułkach, rogalach, margarynach parówkach, pasztetach, gotowych naleśnikach, racuchach(...), tarkę, deskę do krojenia. Przy uczuleniu na gluten przyda się nawet oddzielny nóż do chleba. Ciasto i inne potrawy z piekarnika zawsze piecz dziecku w jego własnej foremce (może się różnić od...

  • Przepis na życie

    ...do piekarnika stało się rodzajem medytacji, od której się uzależniłam. Czerwcowa noc. Eliza nie może zasnąć. Zamyka oczy i myśli o marcepanie. Kandyzowanych wiśniach. Wstaje. Zaczyna ulubiony rytuał(...) o talerz”. – Próbuję przepis po przepisie. Niektóre są zbyt lakonicznie: „wstawić do ciepłego piekarnika i piec na oko”, żeby je wykorzystać. Inne, jak babka ziemniaczana, karp na niebiesko i tort...

Przepisy na temat: racuch z piekarnika
  • Kurczak rozmarynowy

    ...wymieszaj z miodem oraz musztardą. Taką marynatą posmaruj kawałki kurczaka. Przełóż do brytfanki. Mięso obłóż gałązkami rozmarynu. Podlej białym winem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 1 godzinę i 15 minut. Około 20 minut przed końcem pieczenia porcje mięsa obłóż półplasterkami cytryny. Podawaj np. z racuchami warzywnymi.