• Informacje na temat:

    racuchu puszyste

Artykuły na temat: racuchu puszyste
  • Składniki na 8 porcji, zakupy podstawowe: 50 dag filetu z indyka, 80 dag ziemniaków (do racuchow używam jeszcze starych, bo młode mogłyby się rozpadać), 1 cebula, 5 dag pikantnego żółtego sera, 1 jajko, 2–3 łyżki mąki pszennej, po 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz natki pietruszki, 2 łyżki masła, 4 łyżki oleju, pomidorki i natka do dekoracji; przyprawy: sól i pieprz mielony do smaku

  • Mąką można leczyć

    ...ciśnienie krwi. Można ją zrobić w domu, wystarczy zemleć drobniutko kaszę gryczaną. Z mąki gryczanej można robić np. naleśniki. Warto wówczas dodać nieco sody lub piwa - będą bardziej puszyste.  Na...

  • Z gruszką i jabłkiem

    Lekki, puszysty serek z gruszką i jabłkiem to całkowicie nowy kierunek smakowy w portfolio Almette. Połączenie naturalnie puszystej konsystencji z nadzwyczajnym owocowym smakiem to gwarancja pysznego śniadania i owocowo - słodkiej przekąski. Serek zaskakuje smakiem owoców, jak również nutką aromatycznego cynamonu. Jest idealnym dodatkiem do chałki oraz porannych kanapek, tostów czy croissantów...

  • Świat na talerzu o poranku

    ...śniadaniowym hitem stały się pancakes, czyli amerykańska wersja naleśników. Jednak pancakes są o wiele grubsze, bardziej puszyste i sycące niż placki, które znamy z kuchni naszych mam. Przygotowuje się...

  • A może... leniwe? Twaróg (kostkę lub 2) rozgnieć, dodaj 1-2 jajka, dopraw, dodaj mąkę (do konsystencji, ok. 1-1,5 szklanki – im mniej, tym leniwe będą bardziej puszyste). Wyrób. Uformuj wałki...