• Informacje na temat:

    racuchy bez jajek

Artykuły na temat: racuchy bez jajek
  • ...niewielkie placki. Gdy już tłuszcz dobrze się rozgrzeje, smaż je na złoty kolor z obu stron. 4. Racuszki podawaj od razu – na ciepło z kleksem bitej śmietany oraz czekoladowymi wiórkami. Racuchy możesz także polać sosem owocowym, czekoladowym lub toffi i serwować ze świeżymi owocami. 5. Posypane jedynie cukrem pudrem są smaczne także na zimno. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 20 minut...

  • Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto (bez truskawek) dokładnie wymieszaj. Gdy nie będzie grudek, odstaw je na godzinę w ciepłe miejsce. Łyżkę ciasta wyłóż na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z obu stron na złoty kolor. Odsącz z nadmiaru tłuszczu i podawaj.

  • SKŁADNIKI na 20 porcji 2 szklanki mąki pszennej lub gryczanej • 4 jajka • 200 ml kefiru • 100 ml jogurtu • 20 koszyczków kwiatowych czarnego bzu • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia • 4 łyżki cukru • cukier wanilinowy • szczypta cynamonu • szczypta soli • olej do smażenia • cukier puder.

  • ...w plasterki, skrop sokiem cytrynowym. Ułóż je na rozgrzanej patelni (bez tłuszczu) i chwilę smaż z jednej i z drugiej strony. Przełóż je na talerz, przestudź. 3. Blat oprósz mąką. Naoliwioną łyżką...

  • Racuchy na kefirze, z jabłkami

    Bez drożdży...

  • Składniki: 40 dag ryby bez ości np. dorsza, pół szklanki kaszy jaglanej, 3 jajka, sól, pieprz, masło klarowane do smażenia (a najlepiej olej kokosowy), pęczek posiekanego koperku, 2 łyżki mąki orkiszowej.

  • Składniki na 4 porcje dwa opakowania (40 dag) serka waniliowego, jajko, opakowanie, cukru waniliowego, 7 łyżek mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, spora szczypta proszku do pieczenia, masło do smażenia racuchów Na sos: ok. 30 dag wiśni (bez pestek), 2-3 łyżeczki cukru, 1/4 łyżeczki skórki cytrynowej.

  • Przygotowanie: ok. 60 min; koszt: ok. 7 zł. 1 W ciepłym mleku rozpuść sól, cukier, drożdże, dodaj mąkę, jajka, wyrób łyżką ciasto, aby było jednolite. 2 Ciasto podziel na dwie części, jedną wymieszaj z kakao, drugą pozostaw bez zmian. Odstaw ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 20 minut. Na zmianę przełóż do foremek raz białe, a raz ciasto z kakao. 3 Jabłko umyj, osusz, nie obieraj...

  • Jarskie placuszki

    Racuchy, naleśniki, placuszki to świetny pomysł na podwieczorek lub słodki obiad.

  • Słodkie co nieco

    Szybko się je robi i równie szybko znikają z talerza: naleśniki, placuszki, racuchy.

Przepisy na temat: racuchy bez jajek
  • Racuchy z jabłkami i poppingiem

    Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Masa będzie dość gęsta. Jeśli lubisz bardzo słodkie racuchy, dodaj 3-5 kropel stewii fluid. Smaż racuchy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Najlepiej smażyć niewielkie, np. na patelni do jajek sadzonych, ponieważ mniejsze wygodniej się obraca. Racuszki są bardzo kremowe w smaku i konsystencji...

  • Racuchy po walijskiu

    Pyszne ciastka z patelni, przypominające nasze racuchy. Możesz je przygotować bez użycia piekarnika.

  • Racuchy dla otuchy

    ..., przybierz śledziem. Obok połóż łyżkę stołową kwaśnej śmietany. Aby złagodzić smak śledzia, można przygotować tatar, siekając rybę z pieczoną papryką bez skóry, kwaszonymi ogórkami, cebulą i dodatkiem przecieru pomidorowego. Szybkie jabłkowe racuchy pampuchy Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 jajko, 2 jabłka, cukier puder, olej...

  • Bakaliowe szaleństwo w tłusty czwartek i ostatki

    Karnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, racuchy i faworki. Warto przygotować je samodzielnie i wzbogacić ich smak bakaliami. Będzie pysznie i kolorowo!

  • Chrupiące krążki

    ...tłuszczu tym lepiej Jest na to kilka sprytnych, a bardzo prostych sposobów. Do ciasta na racuchy czy placki dodaj 1/2 łyżki spirytusu lub octu. Nie wpłynie to na smak placków, a wchłoną one mniej tłuszczu(...) punkcie dymienia, czyli powyżej 180 ºC. Możesz też smażyć bez tłuszczu - do przygotowywanego ciasta wlej 2 łyżki oleju i pilnuj, by patelnia była dobrze rozgrzana.