• Informacje na temat:

    racuchy drożdżowe

Artykuły na temat: racuchy drożdżowe
  • Drożdżowe racuchy z truskawką

    ..., odstawiam do wyrośnięcia na ok. godz. 3 Truskawki myję, usuwam szypułki i kroję na połówki albo ćwiartki. 4 Racuchy smażę na gorącym oleju na małym ogniu. W wierzchy wbijam ka- wałki truskawek, przewracam racuchy i smażę z drugiej strony. Posypuję cukrem pudrem lub polewam sosem z truskawek (miksuję je z cukrem i jogurtem). Przygotowanie 35 min • Porcja 230 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł...

  • Racuchy drożdżowe z gruszką

    4 dag drożdży, 1 i 1/2 szkl. mleka, 2 jajka, 50 dag mąki pszennej, 5 dag stopionego masła, 2 łyżki cukru, 9 małych twardych gruszek, olej do smażenia, cukier puder.

  • Aby miały bardziej atrakcyjny wygląd, dekoruję je jagodami.

  • Składniki: półtorej szklanki mąki, szklanka mleka, 2 jajka, szczypta cukru, łyżeczka drożdży, sól, pieprz, zioła prowansalskie, pół szklanki konserwowej kukurydzy.

  • Składniki: pół kg mąki, opakowanie, cukru waniliowego, pół kostki drożdży (5 dag), 2-3 szklanki mleka, słoik ulubionego dżemu, szczypta soli, olej do smażenia, cukier puder do posypania.

  • ..., dodaj do niego drobno pokrojone morele. Wymieszaj. Na patelni rozgrzewaj po 1–2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Formuj owalne niewielkie racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełóż na talerz. 3. Racuchy polej śmietaną (możesz ją ubić lub lekko zmiksować), obłóż odłożonymi cząstkami moreli.

  • Holenderskie  racuchy

    Składniki: ● 2 szklanki mąki pszennej ● 1 szklanka ciepłego mleka ● 2 jajka ● 2 łyżki cukru waniliowego ● 1 łyżeczka drożdży w proszku ● szczypta soli ● masło.

  • Racuchy i racuszki

    Podwieczorek jak u babci. Ciepłe racuchy i konfitura, albo pro prostu cukier puder. Do tego filiżanka herbaty - czego chcieć więcej?

  • .... Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Racuchy osącz, posyp cukrem pudrem. Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,40 zł. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.

  • ...porcjami rozgrzewaj olej rzepakowy. Na gorący tłuszcz łyżką nakładaj porcje przygotowanego ciasta. Smaż owalne racuchy na złoty kolor. Podawaj je, np. z gulaszem drobiowym albo sosem grzybowym...

Wideo na temat: racuchy drożdżowe
Przepisy na temat: racuchy drożdżowe
  • Czekoladowe crumpet - angielskie racuchy śniadaniowym hitem

    Crumpet, to niewielkie drożdżowe racuszki, tradycyjnie podawane w Wielkiej Brytanii podczas tzw. tea time. Powoli stają się jednak śniadaniowym przysmakiem, szczególnie te czekoladowe...

  • Racuchy drożdżowe z dżemem

    Polecamy przepis na pyszne i lekkie racuchy.

  • Słodkie racuchy

    Słodkie racuchy są idealne jako przekąska i jako samodzielnie danie.

  • Poffertjes - holenderski przysmak nawet dla cukrzyka

    Wykonane z ciasta z mąki gryczanej, z dodatkiem suszonej żurawiny i smażone na maśle - tak przedstawiają się poffertjes. Na te holenderskie racuchy, ze względu na średni indeks glikemiczny, pozwolić sobie może nawet przestrzegający diety cukrzyk.

  • Placki na drożdżach

    ...podrosło. Potem na patelni porcjami rozgrzewaj olej. Na gorący tłuszcz łyżką nakładaj porcje przygotowanego ciasta. Smaż owalne racuchy na złoty kolor. Podawaj je, np. z gulaszem drobiowym albo sosem...

  • Mąka na święta – jak wybrać właściwą?

    ...- mąka poznańska, znakomicie nadaje się do wyrobu pierogów, na pizzę, a także do zasmażek i sosów. Typ 500 - mąka wrocławska, z niej powstaną pyszne naleśniki, racuchy i gofry.   Typ 500 - mąka...

Dyskusje na temat: racuchy drożdżowe