• Informacje na temat:

    racuchy drożdżowe ze smietana

Artykuły na temat: racuchy drożdżowe ze smietana
  • ..., dodaj do niego drobno pokrojone morele. Wymieszaj. Na patelni rozgrzewaj po 1–2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Formuj owalne niewielkie racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełóż na talerz. 3. Racuchy polej śmietaną (możesz ją ubić lub lekko zmiksować), obłóż odłożonymi cząstkami moreli.

  • Racuchy i racuszki

    Podwieczorek jak u babci. Ciepłe racuchy i konfitura, albo pro prostu cukier puder. Do tego filiżanka herbaty - czego chcieć więcej?

  • Obiad u Czecha

    .... Wyławiać je łyżką cedzakową. Polać je sklarowanym masłem, posypać pokruszonym białym serem lub cukrem pudrem. Racuchy drożdżowe Składniki na 8 porcji: 42 g drożdży, 100 g miałkiego cukru, 350(...) rozwałkować na grubszy płat i, używając szklanki, powykrawać z niego kółka. Odłożyć je do ponownego wyrośnięcia (na około 15 minut). Na patelni rozgrzać olej, smażyć racuchy (do zrumienienia). Odsączyć je...

  • ...zniknęły mięsa, a pojawiły się faworki, racuchy, bliny i ciasta. W każdym razie od początków tej tradycji tłustoczwartkowe obżarstwo miało wynagrodzić czekający wszystkich okres 40-dniowego postu(...). Pączki - takie, jakie znamy już współcześnie - po raz pierwszy upiekła krakowska piekarka mieszkająca w Wiedniu, niejaka Marianna Krapf. Usmażyła drożdżowe kule (jeszcze bez cukru i nadzienia...