• Informacje na temat:

    racuchy jablka

Artykuły na temat: racuchy jablka
  • .... Tak samo usmaż kolejne racuchy (w sumie zajmie to ok. 15 minut). Placki ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posyp cukrem pudrem.

  • Składniki na 30 sztuk: 7 twardych, najlepiej kwaskowatych jabłek, 2 jajka, 2,5 szklanki mąki tortowej, 1,5 szkl. mleka, po 2 łyżki cukru waniliowego i cukru trzcinowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli, olej kokosowy, śmietanka 30 proc. Bakalie w karmelu: 7 dag drobnego cukru, 5 dag łuskanych orzechów laskowych, fistaszków i migdałów.

  • Racuchy maślankowe  z jabłkami

    ...(w sumie zajmie to ok. 20 minut). Racuchy posyp cukrem z wanilią. Podawaj np. z dżemem jabłkowym.

  • .... Usmaż z obydwu stron na złoty kolor. Racuchy osącz, posyp cukrem pudrem. Czas przygotowania: 25 min. Ilość porcji: 4. Cena za porcję: 1,40 zł. Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza.

  • Racuchy na kefirze, z jabłkami

    Bez drożdży

  • ...rozgrzej 2 łyżeczki oleju. Nakładaj ciasto (po 2–3 łyżki), formując placuszki. Na każdym placku połóż plaster jabłka. Smaż ok. 2 min, przełóż na drugą stronę i smaż kolejne 2 min. Racuchy przełóż na papierowy ręcznik, by osączyć je z tłuszczu. 4. W taki sam sposób usmaż kolejne racuszki, aż do wyczerpania ciasta i jabłek. Na każdy połóż po łyżeczce żurawiny. Racuchy serwuj z sosem twarogowym...

  • Składniki na 4 porcje: 1 szkl. maślanki, 2 szkl. mąki pszennej, 2 jajka, 1 łyżka cukru pudru, szczypta soli, 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej , 150 ml kwaśnej gęstej śmietany wymieszanej z 2 łyżkami cukru, 2 jabłka pokrojone w cienkie półplasterki, 20 dag mieszanki orzechów, 2 łyżki miodu, olej do smażenia.

  • Holenderskie racuchy z bekonem i jabłkami

    Pyszna kolacja.

  • Szukasz pomysłu na błyskawiczny ciepły podwieczorek? Zrób racuchy! Wystarczy przygotować proste ciasto, dodać np. plasterki jabłek i usmażyć placuszki na patelni. Racuchy wspaniale smakują np. ze szklanką owocowego kefiru.

  • ..., formując racuchy. Na wierzch każdego z nich ułóż plasterki jabłek. 5. Racuchy smaż najpierw z jednej strony, po czym delikatnie przełóż na drugą (uważaj przy tym, żeby nie spadły jabłka). 6. Danie podawaj na ciepło z dodatkiem łyżki śmietany oraz łyżeczki dżemu malinowego. Na koniec posyp racuchy odrobiną cynamonu z dodatkiem cukru pudru.

Wideo na temat: racuchy jablka
  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!

  • Jak zrobić racuchy z jabłkami?

    Racuchy z jabłkami - dla wielu z nas przygotowanie ich to kosmos, niektórzy są pewni, że sekret na ich przyrządzenie mają wyłącznie babcie... Poznajcie nasz najszybszy sposób na zrobienie racuchów w domu. Zdziwicie się, jakie to proste!

Przepisy na temat: racuchy jablka
  • Racuchy z jabłkami

    ...olej, formując owalne racuchy. Na każdym połóż plasterek jabłka. Usmaż placuszki na złoty kolor z obu stron. Gotowe racuchy osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprósz cukrem pudrem z cynamonem.

  • Racuchy jabłkowe

    ...z ciastem przykryj folią spożywczą i odstaw do lodówki na 30 minut. Na patelni rozgrzej olej. Łyżką nakładaj porcje ciasta, formując owalne racuchy. Smaż na rumiano z obu stron (w sumie ok. 15 minut). Gotowe racuchy ułóż na papierowym ręczniku, który wchłonie nadmiar tłuszczu. Jeszcze ciepłe posmaruj serkiem i polej sosem owocowym. 

  • Racuchy z jabłkami i poppingiem

    Wszystkie składniki wrzuć do miski i dokładnie wymieszaj. Masa będzie dość gęsta. Jeśli lubisz bardzo słodkie racuchy, dodaj 3-5 kropel stewii fluid. Smaż racuchy na rozgrzanej patelni posmarowanej odrobiną tłuszczu do zrumienienia z obu stron. Najlepiej smażyć niewielkie, np. na patelni do jajek sadzonych, ponieważ mniejsze wygodniej się obraca. Racuszki są bardzo kremowe w smaku i konsystencji...

  • Jabłkowe racuchy z dżemem

    Na śniadanie w sam raz!

  • Racuszki z jabłkami

    ..., proszkiem do pieczenia oraz solą. 2. Na samym końcu dodajemy pokrojone w kostkę jabłko. Tak przygotowane ciasto smażymy na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Po wystudzeniu racuchy można posypać cukrem...

  • Desery z jabłek

    ...do naleśników. Robi się z nich placki, knedle i racuchy. Modną nowością są zaś... jajeczne omlety z jabłkami. 3. Przygotowując ciasto na tartę, szarlotkę czy inne słodkie wypieki, pamiętaj o soli...

  • Słodkie racuchy

    Słodkie racuchy są idealne jako przekąska i jako samodzielnie danie.

  • Racuszki z jabłkami na bazie jogurtu

    Sposób przygotowania Do miski przełożyć 2 opakowania Jogurtu Skyr, wlać mleko, dodać żółtka jaj, proszek do pieczenia, cukier zwykły i waniliowy oraz mąkę. Wszystko dokładnie wymieszać ręcznie, najlepiej rózgą. Następnie dodać obrane i pokrojone w niewielkie kawałki jabłka i wszystko razem ponownie wymieszać. Smażyć na patelni niewielkie racuchy (z 1 i ½ łyżki) na średnio rozgrzanym oleju...

  • Placuszki maślankowe z jabłkami

    ...nakładaj ciasto. Formuj owalne racuszki. Smaż je na złoty kolor z obu stron (w sumie zajmie to ok. 20 minut). Racuchy posyp cukrem z wanilią. Podawaj np. z dżemem jabłkowym.

  • Racuchy z wiórkami kokosowymi

    Dla wielu łasuchów racuchy to ulubiona potrawa z dzieciństwa. Odrobina wiórków kokosowych pozwoli odkryć ich smak na nowo.

Dyskusje na temat: racuchy jablka
  • Re: Placuszki z jabłkami

    TO sa jablka w ciascie ,a nie racuchy jak czytamy w glownym tytule

  • Re: Racuchy na kefirze, z jabłkami

    to sa zwykle placki z jablkami, i jablka wrzuca sie do ciasta na sam koniec a nie na patelnie zeby sie poparzyc!

  • Re: Racuchy na kefirze, z jabłkami

    jablka mozna zetrzec i wrzucic do ciasta.najlepszy sposob by przemycic dzieciom ktore nie lubia;)a pozatym wygodniejsze smazenie a efekt smakowy pyszny

  • Re: racuch

    odrobine soli,cukru i sody oczyszczanej i dosypuje tyle maki,zeby ciasto bylo troche gesciejsze od nalesnikowego,zostawiam na pare minut,w tym czasie obieram jablka i kroje je w cieknie paski,na rozgrzany tluszcz nakladam lyzka porcje ciasta,niezbyt gesto gdyz troche rosna,i klade po plasterku,lub dwa plasterki jablka,obracam i pieke z drugiej strony,po usmazeniu posypuje je cukrem pudrem lub robir