• Informacje na temat:

    racuchy kladzione

Artykuły na temat: racuchy kladzione
  • Skład na 6 porcji: 1 kg ziemniaków, 6 kwaśnych jabłek szara lub złota reneta albo antonówka, 2 jajka, 3 łyżki mąki pszennej, szczypta soli, 2 łyżeczki cukru, 1 pojemnik serka homogenizowanego naturalnego lub waniliowego, tłuszcz do smażenia.

  • Jarskie placuszki

    Racuchy, naleśniki, placuszki to świetny pomysł na podwieczorek lub słodki obiad.

  • Pożegnanie lata

    ...w temperaturze pokojowej. Racuchy z Istrii Takie racuchy można podać na deser z odpowiednim winem lub do herbaty, na podwieczorek, z odrobiną powideł albo dżemu morelowego. Składniki: 200 g mąki, 1,5(...) olej i wkładamy masę, łyżka po łyżce. Smażymy, aż racuchy zrobią się pulchne i ładnie zrumienione. Osuszamy na ręcznikach papierowych, posypujemy cukrem pudrem i podajemy na ciepło.

  • Pani zabiła

    .... Pomagają jej dzieci, kupiły kanapę i ekspres, który robi cappuccino. Ona chce powetować im stracony czas, dla nich być silna. Zaprosiła je wczoraj na racuchy, które usmażyła po raz pierwszy od czerwca...

Przepisy na temat: racuchy kladzione
  • ...rozgrzany tłuszcz (podobnie, jak kluski „kładzione”). 9) Smażymy na gorącym oleju na małym gazie na złoto-rumiany kolor (ok.20min.) 10) Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem. 11) Racuchy są...

  • Bakaliowe szaleństwo w tłusty czwartek i ostatki

    Karnawał tradycyjnie żegnamy hucznie i koniecznie na słodko. Tłusty czwartek i ostatki to dni, w których bez wyrzutów sumienia sięgamy po pączki, racuchy i faworki. Warto przygotować je samodzielnie i wzbogacić ich smak bakaliami. Będzie pysznie i kolorowo!