• Informacje na temat:

    racuchy ze śmietaną

Artykuły na temat: racuchy ze śmietaną
  • ...oleju. Łyżką nakładaj ciasto, formując placuszki. Na każdym połóż 2–3 plasterki jabłka. Usmaż je na złoty kolor, osącz z tłuszczu. Polej śmietaną, posyp resztą orzechów. Jeszcze lepszy smak! Do...

  • ...patelni rozgrzej olej. Nakładaj łyżką małe racuchy i smaż z obu stron na złoto. ➎ Gorące placki posyp cukrem i polej śmietaną. Udekoruj listkami mięty. ➜ Przygotowanie: 45 min ➜ Stopień trudności: łatwe...

  • .... kleksem kwaśnej śmietany i cukrem lub spryskaj bitą śmietaną.

  • ...przygotowanego ciasta i delikatnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i usmaż racuchy. Rozłóż na nich miękkie owoce i polej je wystudzonym syropem wymieszanym ze śmietaną.

  • ...mikserem. Na patelni rozgrzej olej, łyżką nakładaj ciasto. Formuj owalne racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron, osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Gotowe racuchy polej jogurtem. Przed podaniem posyp je odłożonymi wcześniej malinami. Racuchy możesz serwować także z sosem czekoladowym albo waniliową bitą śmietaną. Składniki na 4 porcje , Przygotowanie: 25 min, Porcja: 485 kcal, Cena...

  • ...niewielkie placki. Gdy już tłuszcz dobrze się rozgrzeje, smaż je na złoty kolor z obu stron. 4. Racuszki podawaj od razu – na ciepło z kleksem bitej śmietany oraz czekoladowymi wiórkami. Racuchy możesz...

  • ..., dodaj do niego drobno pokrojone morele. Wymieszaj. Na patelni rozgrzewaj po 1–2 łyżki oleju. Łyżką nakładaj porcje ciasta. Formuj owalne niewielkie racuchy. Smaż je na złoty kolor z obu stron. Osącz z tłuszczu na papierowym ręczniku. Przełóż na talerz. 3. Racuchy polej śmietaną (możesz ją ubić lub lekko zmiksować), obłóż odłożonymi cząstkami moreli.

  • ...po 2 łyżki masy, usmaż racuchy z obydwu stron na małym ogniu na złoty kolor. Osącz. Podaj ze śmietaną lub jogurtem.

  • ...śmietaną. Monika Gorowa ze Świebodzina...

  • Holenderskie racuchy z bekonem i jabłkami

    ...i ostrożnie obrócić. Z drugiej strony również smażyć 1-2 minuty. W ten sposób usmażyć 8 racuchów. Doskonale smakują ze śmietaną. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 2470 kJ/590 kcal...

Przepisy na temat: racuchy ze śmietaną
  • Racuchy dla otuchy

    ...przecieru pomidorowego. Szybkie jabłkowe racuchy pampuchy Składniki: 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka mleka, 2 łyżki cukru, 1 łyżka proszku do pieczenia, 1 jajko, 2 jabłka, cukier puder, olej(...). Następnie układaj racuchy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Ozdób je owocami (mogą być mrożone) i miętą. Posyp cukrem pudrem. Owsiane racuchy z syropem klonowym Składniki...

  • Holenderskie racuchy z bekonem i jabłkami

    ...i ostrożnie obrócić. Z drugiej strony również smażyć 1-2 minuty. W ten sposób usmażyć 8 racuchów. Doskonale smakują ze śmietaną. Czas przygotowania: 45 minut Jedna porcja zawiera: 2470 kJ/590 kcal...