• Informacje na temat:

    raki gotowane

Artykuły na temat: raki gotowane
  • Nie karmić raka

    ...regularnie miesiącami, latami mogą doprowadzić do choroby nowotworowej. Światowa Fundacja Badań nad Rakiem ostrzega, że wzrost zachorowań na raka jelita grubego ma związek z dietą obfitującą w mięso(...) w głębokim tłuszczu, przypalone lub przygotowane na tłuszczu wielokrotnie używanym. Im wyższa temperatura i dłuższy czas smażenia, tym więcej powstaje toksycznych związków. Trzeba smażyć krótko, kłaść...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    Nie sięgajmy po jedną z tych, które obiecują pokonanie nowotworu. Takiej nie ma! Ale dobre żywienie zwiększa szansę na wygranie z rakiem.

  • Pomidory chronią przed rakiem skóry

    Lato w pełni i słońce. Badania wskazują, że dobrą ochroną przed rakiem skóry jest nie tylko krem z wysokim filtrem, ale i dużo pomidorów w diecie. Zmniejszają one ryzyko zachorowania na raka skóry u myszy, być może - także u człowieka.

  • Pomidory chronią przed rakiem skóry

    Lato w pełni i słońce. Badania wskazują, że dobrą ochroną przed rakiem skóry jest nie tylko krem z wysokim filtrem, ale i dużo pomidorów w diecie. Zmniejszają one ryzyko zachorowania na raka skóry u myszy, być może - także u człowieka.

  • Odżywcze maseczki do rąk

    Użyte w tych miksturach produkty zawierają całe bogactwo kwasów tłuszczowych, białka, skrobi oraz enzymów. Podziałają one na zmęczone dłonie regenerująco i odmładzająco.

  • Pestki moreli dla chorych na raka

    Czy medycyna naturalna może skutecznie walczyć z rakiem? Owszem. Komórki nowotworowe można zniszczyć, np. jedząc gorzkie pestki moreli, bowiem zawierają witaminę B17 zwaną amigdaliną lub letrilem.

  • Jak się nie dać rakowi jelita grubego?

    ​Jest drugim najczęstszym nowotworem złośliwym w Polsce. Kiedyś dotyczył głównie starszych osób, teraz dotyka coraz młodszych.

  • Kogel-mogel pomaga w walce z rakiem?

    To fakt! Analiza chemiczna jaj kur karmionych zbożem ujawniła, że ich żółtka zawierają dużo tryptofanu i tyrozyny – dwóch aminokwasów o silnych właściwościach przeciwutleniających.

  • Dieta rybna kontra miażdżyca i rak

    ​Jej podstawą są ryby morskie, bogate w kwasy omega-3 oraz rozpuszczalne w tłuszczach witaminy A, E i D. Ryby te są też bogate w witaminy z grupy B oraz jod, magnez, potas, wapń, selen, sód i fosfor. Dieta rybna nie tylko pozwala schudnąć, ale zapobiega miażdżycy i nowotworom, stymuluje odporność, koi układ nerwowy.

  • Dzisiejszy dzień będzie odpowiedni na wszelkiego rodzaju porządki, zakupy, sprzątanie oraz gotowanie. Takie prozaiczne czynności zdominują ten dzień. Niemniej,...

Zdjęcia na temat: raki gotowane
  • KORZYSTAJ NA 4 SPOSOBY
Wideo na temat: raki gotowane
  • Zmysłowe Smaki: Jak gotować brokuły?

    Brokuły nie bez powodu są nazywane królem warzyw. Ich dobroczynny wpływ na nasze zdrowie jest nie do przecenienia. Chronią przed rakiem, wrzodami żołądka, anemią, a także korzystnie wpływają na funkcjonowanie wzroku i regulują poziom cukru we krwi. Zobacz, jak łatwo gotować brokuły, by zachowały wszystkie własności odżywcze. Więcej kulinarnych porad znajdziesz tutaj. Wejdź! Polub

Przepisy na temat: raki gotowane
  • Pieczemy i gotujemy bez wpadek

    Wyśmienite ciasta Idealny lukier: Aby go przygotować, utrzyj 2 białka z 20 dag cukru pudru. Dodaj 2 łyżki przegotowanej, bardzo zimnej wody i miksuj, aż lukier będzie lśniący i gładki. Kolorowa dekoracja: Aby zabarwić lukier, dodaj do niego syrop malinowy, sok ze szpinaku lub szczyptę kurkumy wymieszanej z wodą. Bazie na cieście: Mazurek oblej polewą czekoladową. Ułóż na niej bazie - gałązki...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    ...z rakiem piersi. Uważam, że to ważny problem. - Niedawno osiągnęłam kolejny sukces! Za dobre wyniki w Avon otrzymałam premię i już wkrótce w moim grafiku będę musiała znaleźć czas na... remont...

  • Gotowanie na zapas pozwala zaoszczędzić czas i pieniądze

    ...". Tylko w lodówce Do przechowywania suchych artykułów spożywczych, np. przypraw, kasz, makaronów, ryżu, poleca się pojemniki szklane. Można w nich trzymać słodycze, a także ugotowane wcześniej...

  • Pierogi korzenne z suszoną śliwką i orzechami

    Pierogi – jedno z najbardziej tradycyjnych dań kuchni polskiej. Do ich zrobienia wymagana jest cierpliwość, czas i wiele rąk do pracy, dlatego to idealne danie, przy którym można spędzić świąteczny czas z rodziną. A nic tak nie zbliża, jak wspólne gotowanie.

  • Pierogi z wiśniami

    Co prawda wymagają sporego nakładu pracy i sprawnych rąk, ale naprawdę warto je robić. To danie jest zawsze gwarancją sukcesu u wszystkich.

  • Nie krój marchewki!

    Przeciwnowotworowe działanie marchwi zostało udowodnione podczas wielu badań. Jednak okazuje się, że aby w pełni z niego korzystać nie powinniśmy kroić marchewki przed gotowaniem.

  • Jagodowe delicje

    Ciasto: mąkę z solą przesiej przez sitko. Dodaj olej lub masło, wymieszaj.

  • Cała prawda o strączkowych

    ...w zimnej, przegotowanej wodzie na około 12 godzin (zalane gorącą - na dwie lub trzy godziny). Następnie wodę wylewamy, zalewamy świeżą i gotujemy 15 minut. Ponownie odlewamy i zalewamy świeżą wodą...

  • Czas na knedle!

    Dyniowe z twarogiem i śliwkami Składniki: 40 dag ugotowanej dyni 40 dag ugotowanych ziemniaków 1 jajko 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 10 dag twarogu 20 śliwek kilka łyżek miodu szczypta przyprawy do piernika sól 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 2 łyżki stopionego masła Przygotowanie: 1. Ugotowane ziemniaki oraz miąższ dyni przeciśnij...

  • Zdrowe ziarenka na słodko

    Łakocie wcale nie muszą być tuczące! Są produkty, które dodane do deserów sprawią, że... stracisz na wadze i wzmocnisz ogólną kondycję organizmu! Te cenne składniki to nasiona i płatki.

Dyskusje na temat: raki gotowane
  • Re: Ciekawa akcja w IKEA

    będąc w Szwecji widziałam całe grupy szwedów jedzące raki w ślicznych śliniaczkach z raczkami na papierowych talerzykach oczywiście z rakami nie pamiętam już jaki to był okres ale maja tak że po prostu zajadają raki wszędzie! w knajpkach parkach domach itp takie właśnie gotowane z koperkiem,mniam :)

  • Re: Wątroba i trzustka - duet do zadań specjalnych

    weganie (sama jestem) tez jedza smazone i gotowane potrawy, tu chodzi o mieso i produkty miesne...trzuska i woatroba nie daja rady trawic a jelita sa nie przystosowane do miesa, dlatego zalega to wszystko latami i stad raki i takie tam inne fajne rzeczy, pozdrawiam myslacych :)

  • Re: Sernik, który nie może się nie udać

    oczywiscie czajnik z gwizdkiem brzmi bardzoje malowniczo, ale ja tez raz spalilam jajka wielkanocne gotowane w cebuli. bylam na gorze a na dole co zaczelo chrzescic jakby mi raki po kuchni chodzily, normalnie balam sie zejsc a to te jajka takie nadweglone pekaly i zweglone lupiny od cebuli. no i? :-) Przypalić ziemniaki to nie jest żadna sztuka. Ja spaliłam na węgiel czajnik z gwizdkiem, i co

  • Re: Sernik, który nie może się nie udać

    oczywiscie czajnik z gwizdkiem brzmi bardzoje malowniczo, ale ja tez raz spalilam jajka wielkanocne gotowane w cebuli. bylam na gorze a na dole co zaczelo chrzescic jakby mi raki po kuchni chodzily, normalnie balam sie zejsc a to te jajka takie nadweglone pekaly i zweglone lupiny od cebuli. no i? :-) Przypalić ziemniaki to nie jest żadna sztuka. Ja spaliłam na węgiel czajnik z gwizdkiem, i co