• Informacje na temat:

    rewolucja na talerzu

Artykuły na temat: rewolucja na talerzu
  • Rewolucja na talerzu

    Okrzyknięta polską Julią Child. Obie panie miały podobny plan na życie - być dobrą żoną i matką. Przy okazji zaangażowały się mocno w gotowanie i dzięki niemu odniosły niebywały sukces. Oto fragment książki o Lucynie Ćwierczakowiczowej "Pani od obiadów" Marty Sztokfisz.

  • Rewolucja na talerzu

    Autorki książki Rewolucja na talerzu oraz programu kulinarnego pod tym samym tytułem (TVN Style) dowodzą, że można jeść smacznie i bez ograniczeń, a jednocześnie dbać o linię i zdrowie. Różnice są(...) zbiór niskokalorycznych wersji przepisów na ulubione dania, ważnych rad i bezcennych informacji, dotyczących nie tylko gotowania, ale także odpowiedniego. Rewolucja na talerzu Agata Ziemnicka i Olga...

  • Jamiego Olivera rewolucja na szkolnych stołówkach

    ..."Jamie Oliver. Człowiek, jedzenie, rewolucja". Tym razem Oliver postanowił zająć się katastrofalnym menu w brytyjskich stołówkach szkolnych i był w stanie wyłożyć na to swoje prywatne pieniądze(...). Kiedy rewolucja opanowała całą dzielnicę Greenwich, Jamie poczuł się gotowy, by uderzyć do rządu i zmienić politykę żywienia dzieci w skali kraju. "Jamie w szkolnej stołówce" Sprzymierzeńcem...

  • Rewolucja na talerzu

    Koniec z kalorycznym zimowym jedzeniem. Pora na wiosenną pobudzającą dietę!

  • Zrób rewolucję na swoim talerzu!

    ...kilogramy, poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci, wpływa korzystnie na zdrowie i nastrój.  - przekonują Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska, autorki książki Rewolucja na talerzu. - Szczupła(...) 150 kcal Anna Piątkowska Przepisy i cytaty pochodzą z książki  Rewolucja na talerzu (Wydawnictwo Literackie, Kraków 2012).

  • Kuchenne rewolucje

    ...odbywała się rewolucja, która wpłynęła na dzisiejszy kształt kuchni. Co mu zawdzięczamy? ● Zasady zachowania kucharzy w pracy (punktualność, abstynencja, niepalenie, obowiązek noszenia czapki...

  • Rewolucja od święta

    .... Z rozpaczy. "Chcę, żeby było jak dawniej", myślałam, rozgrzebując na talerzu mamine pierogi. Tamtego wieczoru przyjaciele czekają na klatce schodowej, kiedy Karol przywozi żonę do domu. Małgosia...

  • Jedz i bądź piękniejsza

    Wklepujesz w twarz kremy, na włosy nakładasz maseczki? Jolene Hart, autorka książki „Eat Pretty. Jedz i bądź piękna” przekonuje, że to za mało. Twoja uroda rozkwitnie, gdy także na talerzu będziesz miała to, czego jej trzeba.

  • Latem możesz łatwiej schudnąć

    Zrób rewolucję na talerzu, a zobaczysz, że możesz bez bólu zrzucić nawet 10 kg!

  • Magda Gessler: Tylko mnie kochaj

    Romantyczna jak wystrój jej restauracji: pełen poduszek, kaczuszek i innych ozdób. Pragmatyczna. Swoje interesy prowadzi z żelazną konsekwencją i nie warto wchodzić jej w drogę. Czarująca, uwodzi ludzi spojrzeniem, głosem, prezentami, a przede wszystkim tym, jak karmi. Ostra. Popłoch, który sieje w programie Kuchenne rewolucje, nie jest kwestią reżyserii, a mocne słowa na wizji są jej własne. To jaka jest Magda G.?

Wideo na temat: rewolucja na talerzu
  • Słodkie bułki orkiszowe

    Agata Ziemnicka i Olga Kwiecińska-Kaplińska, prowadzące program "Rewolucja na talerzu" robią słodkie bułeczki orkiszowe z suszonymi owocami.

Przepisy na temat: rewolucja na talerzu
  • Jak zrobić domowy makaron?

    Olga Kwiecińska-Kaplińska, prowadząca program "Rewolucja na talerzu" zdradza sekrety domowego makaronu.

  • Najwięcej witaminy...

    ...minutach wsyp cukier i smaż aż nabierze on brązowego koloru. Liście szpinaku smaż pojedynczo na oliwie. Ułóż na talerzu szpinak, marchewkę, figi i kurczaka. Całość polej sosem z pieczenia. Coulis z buraków...

  • Skąd pochodzą frytki?

    ...głównego posiłku, widelcem i na talerzu. W Belgii zaś można je kupić na każdym kroku i jeść z papierowego rożka palcami o każdej porze.

  • Na lepszy nastrój

    Gdy zimno i śnieżno, potrzebujemy więcej mocy! Gorąca, aromatyczna zapiekanka czy aksamitne risotto to ulubione dania restauratorki na mroźne dni.

  • Jak grzyby, to po deszczu

    ...i resztę usmażonych warzyw. Wlej białe wino, przypraw. Duś chwilę pod przykryciem. Dodaj makaron i trochę wody z gotowania (około 1/3 szklanki). Całość razem podsmaż. Podaj w głębokim talerzu. Magda...

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

Dyskusje na temat: rewolucja na talerzu
  • Co myślicie o programie"Rewolucja na talerzu"?

    Ciekawa jestem, co myślicie o "Rewolucji na talerzu"? Ja spróbowałam upiec kotleciki z indyka, zrobić pierś na parze i było ok, czułam się lekko.

  • Re: Rewolucja na talerzu

    Ja tylko się cieszę, że z roku na rok robimy się mądrzejszym społeczeństwem i jemy coraz więcej ryb. Tak trzymać!

  • Re: Co myślicie o programie"Rewolucja na talerzu"?

    Na parze można przyrządzić dużo więcej dań,ale najbardziej popularna jest chyba pierś z kurczaka,jeżeli masz specjalny garnek do gotowania na parze,to potrawy smakują bardzo dobrze. A sam program zaliczam do ciekawych,można dowiedzieć się kilku ciekawostek.

  • Re: Rewolucja na talerzu

    Foreverslim działa, mogę nawet powiedzieć, że efekty u mnie były powyżej oczekiwań, bo zleciała cała nadwaga. Co najlepsze - po diecie nie wrócił mi ani jeden kilogram, dużo przyzwyczajeń zostawiłam sobie na stałe. Nie sądziłam, że kiedykolwiek będzie tak, że wrocę do wagi z młodości, a właśnie tak jest.

  • Re: Co myślicie o programie"Rewolucja na talerzu"?

    Zgadzam się z Toscą. Oczywiści było parę ciekawostek z których skorzystałam ale jak się każdego dnia gotuje to pewne rzeczy się już wie.

  • Rewolucja na talerzu

    Polecam freshdiet dieta odchudzajaca z dostawa skuteczna

  • Re: Co myślicie o programie"Rewolucja na talerzu"?

    Dobry program, postawili na dwie mocne osobowości i nowy format w naszej telewizji promujący lżejsze, zdrowsze jedzenie. Moim zdaniem trafiony pomysł i wykonanie też bardzo profesjonalne, dziewczyny zachowują się naturalnie, czasami nawet nie wycinają ich wpadek, co dodaje tylko smaczku programowi. Co do potraw, to stosują składniki, które możemy dostać w polskich sklepach, także duży plus.

  • Re: Rewolucja na talerzu

    niskokaloryczną,wartosciową,fajna na wiosenne odchudzanie przekaskę z suszonej,urugwajskiej wołowiny /wild jerky/ polecam.Sycąca i nietucząca zarazem,pełna protein,dla uprawiających sport i odchudzających się, a Urugwaj słynie z najlepszej na swiecie wołowiny.

  • Re: Co myślicie o programie"Rewolucja na talerzu"?

    A mnie się nie podoba. Wersja angielska jest na wiele wyższym poziomie. Te panie są tragiczne, szczególnie ta w czarnych okularach... A do tego wszystko jest przewidywalne, sama mogłabym takie potrawy sklecić, bez przepisu (i często tak robię). A jeszcze ta gospodyni, co to się wszystkim zachwyca i głupią udaje, jakby nigdy sama naleśników nie usmażyła... Dla mnie masakra! Możecie się oczywiście nie zgadzać i pewnie zaraz mi się dostanie, ale mieliśmy wyrazić swoje zdanie... ;) Pozdrawiam!

  • Re: Zdrowe nawyki, które mogą zaszkodzić

    prawdziwa rewolucja żywieniowa rozpoczęła się kilkanaście lat temu w Ameryce, gdy setka lekarzy, dietetyków zrzeszonych w Stowarzyszeniu Medycyny Odpowiedzialnej ogłosiła kilkudziesięciostronicową pracę(...) pokarmowym, co upośledza jakby przy okazji wchłanianie innych składników odżywczych. I mimo, iż zjedliśmy dużo zdrowych warzyw, a witamin i mikroelementów było sporo na talerzu, niewiele zasiliło organizm