• Informacje na temat:

    robienie bigosu w

Artykuły na temat: robienie bigosu w
  • Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Jak ugotować pyszny bigos?

    ...kapuśniaczek? Obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki ugotuj osobno i dodaj do gotowej już zupy. W kwaśnym wywarze się nie ugotują. Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, wypłucz ją w dużej ilości wody. Gdy(...) i wędlinę. Jakie dodatki do bigosu? Do bigosiku warto dodać czerwone wytrawne wino (nadaje potrawie cierpki smak), ziarna jałowca, wędzone śliwki i suszone grzyby. Pamiętaj, by suszonych dodatków...

  • Przepis na bigos idealny

    Jeśli do bigosu używasz kapusty kiszonej, musisz ją wcześniej wypłukać w dużej ilości wody. Gdy tego nie zrobisz, potrawa będzie zbyt kwaśna. Robisz bigos z kapusty kiszonej oraz słodkiej? Gotowanie rozpocznij od kapusty słodkiej (ok. 1 godz.). Pod wpływem kwasu mogłaby bowiem stwardnieć.

  • Kompot i konkurencja

    Do wigilijnej kolacji tradycyjnie podaje się kompot z suszu. Jest z nim trochę tak jak z bigosem, bo w każdym domu smakuje inaczej.

  • Czas na susz. Walory smakowe to nie wszytko

    ....  Jeśli nie wyobrażasz sobie życia bez słodyczy, jedz śliwki na przekąskę i zwłaszcza w okresie menopauzy.  W kuchni najczęściej robimy z nich powidła, kompot, dodajemy do ciast i bigosu. Ale śliwki...

  • Pachnie

      Mazurki pachną w piekarniku, bigos się chłodzi, bratki wdzięcznie poruszają sie w podmuchach wiatru. Robi się coraz świąteczniej. Ale jeszcze dopołudnia(...

  • Wyrzucamy zbyt dużo żywności

    Kupujemy za dużo produktów spożywczych. Nie jesteśmy w stanie ich zjeść, psują się, a potem... wynosimy je na śmietnik. Po świętach robi tak co drugi Polak! Czy naprawdę musimy marnować aż tyle jedzenia?

  • Ulubiony sport Polek?

    ​Jazda na rowerze, aż 40 procent z nas robi to regularnie. Większość rekreacyjnie, co oznacza, że oprócz przyjemności... niewiele nam to daje. Wystarczy drobna korekta, by przejażdżki zamienić w trening, który pozwoli zadbać o figurę i kondycję.

  • właściwie można go spokojnie nazwac leczo.. jak komu sie podoba. robilam podobny kiedys ale za nic nie smakował jak tamten... z dziecinstwa. Cebulę pokroić...

  • Śpioch to ja :) Robiłam dzisiaj rano bigos. Tzn po nocce w pracy ( bo niestety taki głupi system pracy mam ) zrobiłam bigos. Zajęło mi to jakieś 3 godziny....

Przepisy na temat: robienie bigosu w
  • Jan Kuroń po świętach poleca pizzę... z karpiem

    ...- co ważne - w mniejszych ilościach. - Wiem, że wtedy jest więcej roboty, ale jak czegoś jest niewiele to łatwiej jest nam to zjeść niż kiedy widzimy, że został nam jeszcze np. gar bigosu - zauważa...

  • Śliwka na świątecznym stole

    Mało jest w kuchni produktów, które mają tak szerokie zastosowanie jak śliwka. Pasuje zarówno do dań słodkich i słonych. Można ją dodać do świątecznych potraw albo wyczarować z niej jadalne prezenty.

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...produkty surowe. Wystarczy zawsze mieć pod ręką żelazny zapas w spiżarni, aby stworzyć coś naprawdę ciekawego i roślinnego. Na co dzień uwielbiam kiszonki, zwykle proponuję je w formie bigosu, jak...

  • Postna kapusta

    Przepis na wigilijną kapustę

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

Dyskusje na temat: robienie bigosu w
  • Re: Wlasciwie czemu nie my ?

    ... fajna nagroda, pokusiła bym się, ale dla mnie to trochę tak jak gotowanie bigosu nie wiedząc czy biorę udział w konkursie na robienie przystawki czy śniadania... jak dla mnie równie dobrze treść konkursu mogła by być "wklej zdjęcie i wygraj", bo nie ma tu żadnych wytycznych do konkursów, a nagradzane osoby dostają nagrody bo komuś tam na górze się spodobały zdjęcia. Nie dlatego, że są