• Informacje na temat:

    rogaliki 3 składniki bez drożdży

Artykuły na temat: rogaliki 3 składniki bez drożdży
  • Wyśmienite rogaliki z nadzieniem

    Składniki na ok. 40 sztuk: 25 dag margaryny, 3 szklanki mąki pszennej, 3 dag suchych drożdży, 1 łyżka cukru pudru, 250 ml kwaśnej śmietany 18 proc., 1 opakowanie cukru wanilinowego, marmolada lub powidła śliwkowe, cukier puder.

  • Składniki na ok. 40 sztuk: Na ciasto: 60 dag mąki pszennej, 1 jajko, 25 dag masła lub margaryny, 5 dag świeżych drożdży, 5-6 łyżek kwaśnej śmietany 18 proc., 1 małe opakowanie cukru wanilinowego, 1 łyżeczka cukru, 5 łyżek letniego mleka, szczypta soli. Ponadto: 30-40 dag twardej marmolady lub powideł, 4 łyżki posiekanych orzechów, 1 jajko, 2-3 łyżki mleka, cukier puder.

  • Składniki na ok. 30 sztuk: Na ciasto: 55 dag mąki, 1 i ½ szklanki letniego mleka, 6 dag roztopionego masła, ¼ łyżki cukru, 2 łyżeczki soli, 2 jajka, 2 dag świeżych drożdży. Na farsz: 75 dag kapusty kiszonej, 5 dag suszonych grzybów leśnych, 2 cebule, 2 łyżki masła, sól, pieprz. Ponadto: 1 jajko, 3-4 łyżki sezamu.

  • Bogate wnętrze

    Rogaliki z różą Składniki na 14-16 sztuk : Na ciasto: 50 dag mąki, 4 dag drożdży, 10 ml mleka, 12 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko, szczypta soli, 1 łyżeczka cukru Na nadzienie: 20-30 dag marmolady(...) 20 minut. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 35 minut Porcja: 260 kalorii Croissanty z czekoladą Składniki na 14-16 sztuk : 50 dag mrożonego ciasta francuskiego, 1 i 1/2 tabliczki mlecznej...

  • Piknikowy kosz pełen słodyczy

    Kruche rogaliki z nadzieniem Składniki na 16-24 sztuki: 2 szklanki + 2 łyżki mąki pszennej oraz 1/3 szklanki mąki do posypania stolnicy i blachy do pieczenia, kostka masła, 2 żółtka, 2 łyżki gęstej(...). Piecz rogaliki 15-30 min w temperaturze 180° C. Najsmaczniejsze są jeszcze ciepłe, posypane cukrem pudrem. Przygotowanie (bez czasu oczekiwania): 30 minut Porcja: 345 kilokalorii Pełne serca...

Dyskusje na temat: rogaliki 3 składniki bez drożdży
  • Re: Halogen Oven przepisy.

    gotowania 2000C, 5 min. (na miękko), 7 min. (na twardo) CROISSANTY (FRANCUSKIE ROGALIKI) Na 3 – 4 croissanty: rozgrzać do 105˚C. Podgrzewać przez 3 do 6 minut. Upieczenie zamrożonych croissantów potrwa(...) aluminiową. Co jakiś czas podlewać mięso sosem z pieczenia. NADZIEWANA CIĘLĘCINA 1,5 kg cielęciny bez kości z wyciętą kieszenią; 2 łyżki masła; czosnek, sól i pieprz. Nadzienie: 1 łyżka masła