• Informacje na temat:

    rolada biszkoptowa z czekoladą

Artykuły na temat: rolada biszkoptowa z czekoladą
  • ...czekoladę. Ubij 20 dag śmietany. Twaróg utrzyj z resztą cukru. Wymieszaj ze stopioną czekoladą, żelatyną, bitą śmietaną i posiekanymi batonikami. Biszkopt rozwiń. Krem rozsmaruj na cieście. Ponownie...

  • Składniki na 12 porcji 3 jajka, 2 op. cukru waniliowego, szczypta soli, 10 dag + 2 łyżki cukru, 7 łyżek mąki pszennej, 2 łyżki dag mąki ziemniaczanej, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 3 łyżeczki żelatyny, 30 dag powideł, 2 łyżki soku z cytryny, 15 dag śmietany kremówki, 10 dag mielonego twarogu, polewa czekoladowa i grube wiórki czekolady do dekoracji, kakao do oprószenia ciasta, cukier do posypania ściereczki.

  • Biszkoptowa rolada porzeczkowa

    Składniki na 16 porcji: 5 jajek, 1 szkl. cukru kryształu, 14 dag mąki, 3 dag kakao, 15 dag porzeczek, 200 ml kremówki, 25 dag jogurtu naturalnego, 7 dag cukru pudru, 1 op. cukru waniliowego, 4 plastry żelatyny, biała polewa czekoladowa

  • ...likierem i ozdób czekoladą. Czas przygotowania: 75 minut Cena porcji: ok. 4,5 zł Kalorie: porcja 290 kcal...

  • Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 180°C. Dużą blachę wyłóż papierem do pieczenia, posmaruj lekko tłuszczem, dociśnij do niej papier i wygładź. Czekoladę połam i wsyp do miski. Dodaj masło i rozpuść w kąpieli wodnej. Kiedy czekolada się rozpuści, zdejmij miskę z ognia. Żółtka oddziel od białek i dobrze utrzyj je z cukrem. Powstałą masę połącz z roztopioną czekoladą, wsyp mąkę i wymieszaj...

  • Składniki na 10 porcji: 33 jajka, sól 31 szkl. cukru kryształu 310 dag mąki 31 łyżeczka prosz. do piecz. 38 dag żelatyny 330 dag mrożonych wiśni 3250 ml jogurtu, czekolada 3125 ml szam- pana, 350 ml kremówki 3cukier puder

  • Składniki na 12 porcji: Krem: 3 opakowania śmietany kremówki, 6 łyżek masła, 2 czubate łyżki miodu, 3 tabliczki gorzkiej czekolady. Ciasto: 10 dag cukru kryształu, 5 jajek, 10 łyżek mąki gładkiej, 3,5 łyżki kakao, 30 ml oleju, kilka łyżek marmolady wiśniowej, wiśnie kandyzowane lub wiórki czekoladowe.

  • Rolada - biszkopt na okrągło

    ...kremem smarujemy ciasto i zwijamy w kształt rolady (na papierze do pieczenia). Lekko dociskając, zabezpieczamy boki rolady papierem (by krem nie wyciekł). Schładzamy w lodówce. Rolada cytrusowa(...). Posypać cukrem pudrem, udekorować owocami. Rolada czekoladowa Składniki na 12 porcji: 3 jajka, 80 g cukru kryształu, 50 g czekolady na polewę, 100 g mąki tortowej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 250

  • Francuskie polano

    Składniki na 16 porcji. Ciasto biszkoptowe: 8 jajek, 15 dag cukru, 10 dag mąki pszennej, 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej, 2-3 łyżki ciemnego kakao, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, szczypta soli. Krem rumowy: po 1 i 1/2 tabliczki gorzkiej i białej, 30 dag masła, 10 dag cukru pudru, 80-100 ml rumu (ew. brandy).

  • ..., odstaw do ostygnięcia. Usuń papier. 3. Masło ubij na pianę razem z pokruszoną i rozpuszczoną ciepłą czekoladą. Biszkopt ułóż na kolejnym kawałku papieru. Rozsmaruj ciepły krem czekoladowy. Zwiń roladę(...) wmieszaj do masy serowej. 5. Kiedy rolada stężeje, wyjmij ją, rozwiń i usuń papier. Pokrój ciasto w plastry o grubości ok. 1 cm. Poukładaj je wokół ścianek szklanych pucharków lub kubeczków. Środek...

Przepisy na temat: rolada biszkoptowa z czekoladą