• Informacje na temat:

    rolada wołowa z mięsem mielonym

Artykuły na temat: rolada wołowa z mięsem mielonym
  • Składniki: 70 dag wołowiny, sól, pieprz, po 10 dag mielonej wołowiny i wieprzowiny, 10 dag wędzonego boczku, 2 cebule, parówka, 4 łyżki oleju, szklanka bulionu , łyżka mąki, 2 łyżeczki papryki

  • Składniki na 6 porcji: 2 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 70 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżeczka kminku, 1 duża marchewka (lub 2 mniejsze), 1 średnia cukinia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, olej.

  • Składniki: 800 g udźca wołowego, sól, pieprz czarny mielony, 4 plastry słoniny, 4 kromki chleba tostowego, 300 g tłustego twarogu homogenizowanego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, 1 czerwona papryka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki gładkiej, 200 ml bulionu (może być gotowy – instant)

  • Składniki na 10 porcji: ■ 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ■ jajko ■ kajzerka ■ mała cebula ■ 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ■ mielona papryka ostra. Farsz: ■ 6 pomidorów suszonych w zalewie ■ 20 dag mrożonego szpinaku ■ 15 dag sera feta ■ 2 ząbki czosnku ■ gałka muszkatołowa ■ sól ■ pieprz. Dekoracja: ■ pomidorki koktajlowe i bazylia.

  • Składniki na 4 porcje: 50 dag udźca z wołowiny, 2 cebule, 30 dag wędzonego boczku w plasterkach, 3 ogórki kiszone, 200 ml bulionu, 30 ml wódki, 1/2 główki kapusty, 100 ml śmietany kremówki, sól, pieprz mielony, 2 listki laurowe, po 4 ziarenka ziela angielskiego i pieprzu, po 1 łyżce musztardy i majeranku, olej do smażenia.

  • Składniki: 30 dag szynki lub łopatki, 30 dag łaty lub ligawki wołowej, po 2 cebule i jajka, zioła, 200 ml czerwonego wina, 10 dag bułki tartej, sól, pieprz, 10 jajek przepiórczych, 6 plastrów wędzonego boczku

  • Wołowina na stole!

    Rolada po śląsku Składniki na 4 porcje: Na roladki: 60 dag wołowiny, 20 dag boczku wędzonego, 1 cebula, 4 ziarna ziela angielskiego, 4 ogórki kiszone, oliwa, sól, pieprz, 3-5 łyżek musztardy(...) lub białego pieczywa, chrupiących grzanek i sałatek. Pastrami bez rukoli możesz także podać na ciepło. Pieczeń wołowa Składniki na 6 porcji: 1 kg polędwicy wołowej,  50 dag papryki,  2 dojrzałe...

  • Trzy sposoby na wątróbkę

    ...wałkujemy na dwa prostokąty. Na obydwa wykładamy kapustę z mięsem i wątróbką. Rolujemy, końce zawijamy pod spód. Rolady przenosimy na natłuszczoną blachę. Pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do...

Dyskusje na temat: rolada wołowa z mięsem mielonym
  • Re: Śląskie zrazy

    Śląska rolada wołowa jest nadziewana wieprzowym mięsem mielonym, doprawionym solą i czarnym pieprzem grubo mielonym. Mięso obsmaża się na smalcu! Olej (każdy bez wyjątku) to można co najwyżej stosować do sałatek. No chyba że komuś zdrowie nie jest potrzebne i jest potencjalnym samobójcą.