• Informacje na temat:

    rolada z indyka z natką

Artykuły na temat: rolada z indyka z natką
  • Składniki dla 6 osób: 1 kg piersi z indyka • 20 dag sera ricotta • 10 plastrów boczku • świeży tymianek i oregano • ząbek czosnku • 4 marchewki • łyżka masła • 2 łyżeczki brązowego cukru • natka pietruszki • 20 dag fasolki szparagowej • sól • pieprz...

  • Składniki na 12 porcji: • 1,5 kg piersi z indyka • słoik suszonych pomidorów • łyżka masła • mała cebula • 30 dag białego mielonego sera • 2 łyżki kaszy manny • jajko • sól • pieprz • czerwona papryka • kilka listków natki pietruszki i rukoli...

  • Składniki: 1 i 1/2 kg filetu z piersi indyka, 10 dag kiełbasy chorizo (ew. innej podsuszanej kiełbasy paprykowej), 2 czerwone cebule, 5 dag migdałów, 2 łyżki jasnego octu balsamicznego, 2 łyżki oleju, 1/2 szkl. bulionu warzywnego, 1/3 pęczka natki pietruszki, sól, pieprz...

  • Składniki na 4-6 porcji: 50 dag mięsa z indyka, 60 dag świeżego szpinaku (lub 30 dag mrożonego), 15 dag twarożku, 1 duża cebula, 2-3 ząbki czosnku, sok z połówki cytryny, 2 jajka, sól, pieprz, szczypta gałki muszkatołowej, olej do smażenia, natka pietruszki do dekoracji.

  • Rolada z indyka

    Przygotowanie:  1. Pierś z indyka umyj pod bieżącą wodą i osusz papierowym ręcznikiem. Rozkrój ją tak, aby dała się rozłożyć jak książka. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem na cienki płat. Oprósz solą oraz pieprzem.  2. Chleb tostowy lub bułkę pokrój w małą kostkę. Wrzuć na rozgrzaną, suchą patelnię. Mieszając, smaż 3-5 min. Natkę pietruszki umyj, osusz, drobno posiekaj. Do...

  • Rolada z aromatycznym pesto

    Składniki: Kg fileta z indyka, 10 dag suszonych pomidorów, 2 łyżki masła, mieszanka przypraw, chili, sól, pieprz. Pesto: 4 dag świeżej bazylii, 3 dag natki pietruszki, 3 ząbki czosnku, 10 dag orzeszków ziemnych, 5 dag sera parmezan, 40 ml soku z limonki, 80 ml oliwy extra virgin, sól, pieprz.

  • Skład na 6 porcji: ● 1,3 kg udźca indyka bez kości ● cytryna ● 75 g posiekanych migdałów ● 250 g serka śmietankowego ● żółtko ● 3 łyżki bułki tartej ● 2 cebule ● olej ● 100 g posiekanych: natki pietruszki, sałaty, szpinaku, szczypiorku ● 200 ml białego wytrawnego wina ● 100 ml bulionu ● sól, pieprz do smaku.

  • Składniki: 1 kg fileta z indyka, 20 dag fety, 2 łyżki kwaśnej śmietany, po 2 łyżki posiekanej natki i bazylii, 2 ząbki czosnku, 2 łyżki musztardy, sok z cytryny, zioła prowansalskie, słodka i ostra papryka w proszku, sól, pieprz.

  • Składniki na 8 porcji: ■ kilogram fileta z indyka ■ 10 dag suszonych pomidorów ■ sól ■ pieprz ■ mieszanka przypraw chili ■ 2 łyżki masła extra; PESTO: ■ po pęczku bazylii i natki ■ 3 ząbki czosnku ■ 10 dag orzeszków ziemnych ■ 40 ml soku z limonki ■ 80 ml oliwy ■ 5 dag sera parmezan ■ pieprz ■ sól...

  • Składniki na 4 porcje: 1 duża polędwiczka wieprzowa (ok. 50 dag), 25 dag mięsa mielonego z indyka, 5 dag suszonej żurawiny, 1 jajko, 2 łyżki bułki tartej, 1 łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 ząbki czosnku, 1 mała cebula, olej do smażenia przyprawy: majeranek suszony, sól, pieprz mielony...

Przepisy na temat: rolada z indyka z natką
  • Mięsne rolady z warzywami

    Filet z indyka nadziewany szpinakiem Sposób przygotowania 1. Szpinak rozmroź na sitku i poczekaj, aż ocieknie. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej oliwie. Dołóż liście szpinaku. Smaż 3-4 minuty. Przypraw na pikantnie solą, pieprzem i gałką. Filet z indyka umyj, osusz. Rozetnij na duży płat. Mięso lekko rozbij. Oprósz z obu stron solą, chili i pieprzem. Suszone...

  • Pieczeń z mielonego indyka z kapustą

    Idealny pomysł na wystawny obiad

  • Roladki z grilla

    Z indyka.

  • Pierś indycza z ziołowym farszem

    Sposób przygotowania 1. Pierś indyka umyj starannie pod bieżącą wodą, osusz papierowym ręcznikiem. Rozetnij tak, aby powstał płaski i równy kawałek mięsa. Przykryj go kawałkiem foli spożywczej i dokładnie rozbij tłuczkiem do mięsa.  2. Przygotowany płat mięsa skrop sokiem wyciśniętym z połowy cytryny, posyp solą, pieprzem oraz mieloną ostrą papryką. Łopatkę opłucz, pokrój na kawałki. Zioła umyj...

  • Śliwka na świątecznym stole

    Mało jest w kuchni produktów, które mają tak szerokie zastosowanie jak śliwka. Pasuje zarówno do dań słodkich i słonych. Można ją dodać do świątecznych potraw albo wyczarować z niej jadalne prezenty.

  • Graj w zielone

    Sznycelki z miętowym pesto Prawdziwie letnie danie - lekkie, kolorowe, orzeźwiające. Idealne na rodzinny obiad serwowany w ogrodzie albo na tarasie. Składniki: 50 dag filetu z piersi indyka(...), powoli dolewając 4 łyżki oliwy. Pesto przypraw do smaku sokiem z limonki oraz solą i pieprzem. 2. Filet z indyka opłucz, osusz, pokrój na 8 małych sznycelków. Każdy lekko rozgnieć dłonią. Mięso posyp...

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...i piecz 15 min. II. Rolada drobiowa Za 40 zł: Składniki: ●1,5-1,7 kg piersi indyka ●4 łyżki bułki tartej ●rzeżucha ●jajko ●op. mroż. marchewki z groszkiem ●40 dag twarożku śmietan. ●puszka(...) wodzie ok. 5 min, by żółtko nie do końca się ścięło. Kotlety oprósz solą i pieprzem. Skrop sokiem z cytryny, z jednej strony posmaruj musztardą i posyp natką. Obrane jajka ułóż na mięsie, zawiń. Usmaż...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...polędwiczek. Udekoruj zieleniną. Czas przygotowania 35 minut Polecamy: żurek Indyk w sosie żurawinowym Składniki na 4 porcje: - 80 dag piersi z indyka, - cebula, 1 jajko, - 30 dag(...) z indyka ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić "Warzywkiem". Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, rodzynki, sól, pieprz i "Warzywko" oraz jajko. Masę...