• Informacje na temat:

    rolada z mięsa mielonego i jajek ciasto francuskie

Artykuły na temat: rolada z mięsa mielonego i jajek ciasto francuskie
  • Przepis przysłała Agata Rosa z Cianowic Składniki: pół kg mięsa mielonego mieszanego, op. ciasta francuskiego, 4 jajka, żółtko, cebula, 2 łyżki majonezu, op. szpinaku rozdrobnionego, 4 ząbki(...) mielone wymieszaj z jajkiem, majonezem, natką i cebulą z czosnkiem, przypraw. 2. Ciasto francuskie rozwiń, brzegi ponacinaj. Na środku ułóż połowę mięsa, na nim ugotowane, obrane jajka, na brzegach...

  • Rolada z cukinią w cieście francuskim

    Składniki 50 dag mięsa mielonego, 3 ząbki czosnku, 10-12 kawałków suszonych pomidorów z zalewy, płat ciasta francuskiego, średnia cukinia, jajko, biały sezam, suszone oregano, zioła prowansalskie, sól, czarny pieprz.

  • Składniki na 6 porcji: 40 dag mielonej wołowiny, 1 op. mrożonego ciasta francuskiego, 50 dag ziemniaków, 1 cebula, 5 kawałków marynowanej czerwonej papryki, 2 średnie pomidory, 10 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 2 jajka, 1 łyżeczka suszonego tymianku, olej do smażenia, sól, pieprz mielony, mielona ostra papryka.

  • Składniki na 20 porcji: 35 dag mielonego mięsa mieszanego, 2 łyżki bazyliowego pesto, 1 strąk czerwonej papryki, 5 dag szpinaku, 3 łyżki oleju, 40 dag ciasta francuskiego, 10 dag sera typu feta, 1 jajko, mąka, sól, pieprz.

  • Pieczone mielone

    Z mięsa mielonego można wyczarować wiele ciekawych dań. Wypróbuj kilka naszych pieczeni, które możesz podawać w wersji na zimno i na gorąco.

  • Otulone ciastem

    Ciasta drożdżowe lub francuskie wypełnione wytrawnymi dodatkami i zapieczone to dania efektowne w formie i intrygujące w smaku.

  • Składniki na 4 porcje Zakupy podstawowe: 1 opakowanie mrożonego ciasta francuskiego, 25 dag brokułów, 30 dag piersi z kurczaka (ugoto- wanej w wywarze warzywnym albo upieczonej w folii aluminiowej), 15 dag sera żółtego, jajko. Przyprawy: sól morska, świeżo mielony czarny pieprz.

  • Dania z jajem

    ...kostkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Natkę pietruszki opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, oderwać listki. 2. Kiełbasę "metkę" (z drobno mielonego mięsa z przyprawami, o dobrej smarowności) wycisnąć ze skórki do miski. Dodać posiekaną cebulę, jabłko i szynkę. Doprawić sosem tabasco (w razie potrzeby także pieprzem i solą), wymieszać, zagęścić bułką tartą. 3. Gotowe ciasto francuskie...

  • Skład na 8 porcji: ● 400 g kupnego ciasta francuskiego ● 250 g wątróbki wieprzowej ● 150 g wieprzowiny bez kości ● duża cebula ● 2 łyżki smalcu ● sól i pieprz czarny mielony ● 400 g kiszonej kapusty ● 1/2 łyżeczki całego kminku ● cukier według upodobania ● olej do smażenia ● 1 jajko do posmarowania...

  • Migdałowa nuta

    Rolada bakaliowa Składniki na 10 porcji: 40 dag twarogu trzykrotnie mielonego, 2 jajka, po 6 łyżek mleka i oleju, 8 dag cukru, 1/2 kg mąki, proszek do pieczenia, 40 dag jabłek, 5 dag rodzynek(...) pomarańczy, ew. aromat migdałowy, kilka całych migdałów do dekoracji Przygotowanie: 1. Ciasto francuskie rozmrażaj w temperaturze pokojowej kilka godzin lub całą noc na "najcieplejszej" półce w lodówce...

Przepisy na temat: rolada z mięsa mielonego i jajek ciasto francuskie
  • Z gotowego ciasta francuskiego

    Od drobnych przekąsek na eleganckie przyjęcia bo imponujące wystawne dania - mrożone ciasto francuskie pozwala w krótkim czasie przygotować niezwykłe smakołyki nawet osobom, których umiejętności kulinarne są bardzo skromne.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Przepisy na weekendową biesiadę

    .... Posyp koperkiem. Rolada szpinakowa 1. Zrumień posiekaną cebulę, dodaj rozdrobniony szpinak. Duś, przypraw solą, pieprzem, startą gałką muszkatołową i bazylią. Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, startą skórkę z cytryny i posiekaną, ugotowaną wcześniej marchewkę. Dodaj obydwa sery.  2. Ciasto francuskie lekko rozwałkuj. Wysmaruj masą szpinakową i zwiń w rulon. Lekko...

  • Kaczka na cztery sposoby

    Rolada z pieczarkami i boczkiem Przygotowanie: 1. Kaczkę umyj, oczyść, odejmij mięso od kości. Rozłóż na desce, lekko rozbij przez folię, posól i popieprz. 10 dag wędzonego boczku pokrój w kostkę. 2 cebule, marchewkę i 10 dag pieczarek oczyść i pokrój na małe kawałki. Posiekaj 2 gałązki natki pietruszki. Pokrój w kosteczkę kajzerkę, zalej ją 100 ml śmietany, dodaj 1/2 kg mielonego mięsa...

  • Co na świąteczny obiad?

    ...mięsa mielonego, - 2 łyżki rodzynków, - sól, pieprz, 'Warzywko', - tłuszcz do pieczenia, - żurawina do dekoracji, słoiczek żurawiny - łyżka chrzanu, 2 łyżki majonezu Przygotowanie: Pierś z indyka ponacinać tak, aby powstał duży płat, lekko rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić "Warzywkiem". Do mielonego mięsa dodać drobno pokrojoną cebulę, rodzynki, sól, pieprz i "Warzywko" oraz jajko. Masę...