• Informacje na temat:

    rolada z miesa wolowego

Artykuły na temat: rolada z miesa wolowego
  • Śląskie rolady wołowe

    Śląskie rolady mogą być się różnić nadzieniem – każda gospodyni ma ulubiony przepis. Niektóre panie domu dodają kiszone lub konserwowe ogórki, inne kiełbasę czy grzyby...

  • Rolady wołowe w sosie własnym

    Składniki na 6 porcji: 6 plastrów wołowiny zrazowej, 3 ogórki kiszone, 25 dag cienkiej chudej kiełbasy, 3 łyżki musztardy, 2 cebule, 3 łyżki oleju do smażenia, 2 łyżki mąki, sól, pieprz, słodka papryka.

  • Składniki: po 3 dag zielonych i czarnych oliwek, pół pęczka natki pietruszki, 4 plastry wołowiny zrazowej (po 18 dag każdy), 20 dag sera feta, sól, pieprz, 2 łyżki oleju, 300 ml czerwonego wina, 600 ml bulionu wołowego (z kostki), 2-3 łyżki zasmażki błyskawicznej

  • Składniki na 10 porcji: ● 70 dag mięsa mielonego wołowego (może być z dodatkiem wieprzowego) ● jajko ● kajzerka ● mała cebula ● 2 łyżki posiekanej natki pietruszki ● mielona papryka ostra. Farsz: ● 6 pomidorów suszonych w zalewie ● 20 dag mrożonego szpinaku ● 15 dag sera feta ● 2 ząbki czosnku ● gałka muszkatołowa ● sól ● pieprz. Dekoracja: ● pomidorki koktajlowe ● bazylia.

  • ...dłuższego boku, pomagając sobie folią. Pieczeń przełóż do podłużnej foremki wysmarowanej olejem, który pozostał. Piecz ok. 50 min w temp. 200° C. Wyjmij z piekarnika i odczekaj ok. 5 min, by rolada...

  • Skład na 8 porcji: ● 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego ● 5 jaj ● nieduża główka kapusty włoskiej ● czerstwa kajzerka ● 2 średnie cebule ● ząbek czosnku ● łyżka musztardy ● pieprz i sól do smaku ● pół pęczka natki pietruszki.

  • Składniki na 6-8 porcji: 1 główka kapusty włoskiej, 1 kg mięsa mielonego, np. wieprzowo-wołowego, 5 jajek, 1 średnia cebula, 2 ząbki czosnku, 1 czerstwa bułka kajzerka, 1 szklanka mleka, 2 listki laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego, sól, pieprz.

  • Skład na 10–12 porcji: ● 1 kg mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub wołowego ● 1 duża cebula ● 8 jajek  ● 5 łyżek bułki tartej ● 2 łyżki musztardy ● sól i pieprz do smaku ● szczypta majeranku ● łyżeczka ostrej papryki w proszku ● 2 łyżki masła ● łyżka oleju.

  • Składniki na 6 porcji: 2 ząbki czosnku, 1 pęczek natki, 70 dag mielonej wołowiny, 1 jajko, 1 łyżka bułki tartej, 1 łyżeczka kminku, 1 duża marchewka (lub 2 mniejsze), 1 średnia cukinia, sól, świeżo zmielony czarny pieprz, olej.

  • Wołowe zrazy z twarogiem

    80 dag udźca wołowego, 30 dag tłustego twarogu homogenizowanego, 4 kromki chleba tostowego, 4 cienkie plastry słoniny, łyżka siekanego szczypiorku, 2 łyżki siekanej natki, jajko, ząbek czosnku, sól, pieprz, mała czerwona papryka, 3 łyżki masła, łyżka mąki, 250 ml bulionu

Przepisy na temat: rolada z miesa wolowego
  • Kaczka na cztery sposoby

    Rolada z pieczarkami i boczkiem Przygotowanie: 1. Kaczkę umyj, oczyść, odejmij mięso od kości. Rozłóż na desce, lekko rozbij przez folię, posól i popieprz. 10 dag wędzonego boczku pokrój w kostkę. 2 cebule, marchewkę i 10 dag pieczarek oczyść i pokrój na małe kawałki. Posiekaj 2 gałązki natki pietruszki. Pokrój w kosteczkę kajzerkę, zalej ją 100 ml śmietany, dodaj 1/2 kg mielonego mięsa...

  • Roladki z rodzynkami

    Idealne na obiad.