• Informacje na temat:

    rolada ze słoniny i mięsa mielonego

Artykuły na temat: rolada ze słoniny i mięsa mielonego
  • Rolada cielęca

    Składniki: 1,3 kg cielęciny, sok z cytryny, marchewka, pietruszka, cebula, mały seler, szklanka bulionu, majeranek, tymianek, posiekana natka pietruszki, gałka muszkatołowa, skórka otarta z cytryny, sól, pieprz, 10 dag słoniny, 2 łyżki sklarowanego masła, 40 dag mielonej cielęciny, 1/2 szklanki mleka, garść posiekanych migdałów, kajzerka, jajko.

  • Rolada cielęca

    Cielęcinę rozbij i skrop sokiem z cytryny. Warzywa pokrój i obsmaż na maśle. Mięso mielone wymieszaj z posiekaną cebulą, namoczoną w mleku i odciśniętą kajzerką, jajkiem, posiekanymi migdałami, ziołami i natką. Przypraw gałką muszkatołową, skórką cytrynową, solą i pieprzem. Na płacie mięsa rozsmaruj farsz. Zwiń mięso w rulon i zwiąż nitką. Dno brytfanny wyłóż plastrami słoniny i ułóż...

  • Składniki: 800 g udźca wołowego, sól, pieprz czarny mielony, 4 plastry słoniny, 4 kromki chleba tostowego, 300 g tłustego twarogu homogenizowanego, 1 łyżka posiekanego szczypiorku, 2 łyżki siekanej natki pietruszki, 1 jajko, 1 ząbek czosnku, 1 czerwona papryka, 3 łyżki masła, 1 łyżka mąki gładkiej, 200 ml bulionu (może być gotowy – instant)

  • Składniki na 4 porcje: 750 g łopatki sarniej, sól, pieprz czarny mielony, 200 g grzybów marynowanych, łyżka posiekanej natki pietruszki, 2 łyżki oleju, 3 łyżki masła, 100 g słoniny, duża cebula, marchew, 3 liście laurowe, 8 ziarenek jałowca, 250 ml czerwonego wina, 2 łyżki miodu...

Przepisy na temat: rolada ze słoniny i mięsa mielonego
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.