• Informacje na temat:

    roladki drobiowe w winie

Artykuły na temat: roladki drobiowe w winie
  • Składniki na 4 porcje: 25 dag ryżu do risotto, 8 sznycli z indyka (po 8–10 dag każdy), 8 łyżeczek bazyliowego pesto, 16 cieniutkich plasterków salami, 1 litr gorącego bulionu warzywnego lub drobiowego, 100 ml śmietany kremówki, 200 ml białego wytrawnego wina, 20 dag mrożonego zielonego groszku, 10 dag drobno startego sera typu parmezan, 3 łyżki sera mascarpone, 5 dag rukoli, 1 cebula, 2 ząbki...

  • Składniki na 2 porcje: 1 pojedyncza pierś z kurczaka, 1 duża brzoskwinia, 1 por, 2 łyżki serka mascarpone, 4 plastry boczku gotowanego, 250 ml bulionu drobiowego, 50 ml wina białego wytrawnego, kilka gałązek świeżej mięty, 2 łyżki oleju roślinnego, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka mąki pszennej do zagęszczenia, sól morska do smaku, mielony pieprz kolorowy do smaku...

  • ...i posiekanymi ząbkami czosnku, musztardą z ziarnami gorczycy oraz łyżeczką skórki otartej z cytryny. 3 Zwiń mięso, formując roladki. Zepnij je wykałaczkami, przekrój każdą roladkę na pół. Nadziewaj powstałe ślimaczki na szpadki do szaszłyków. Obsmaż na patelni na 2 łyżkach rozgrzanego oleju, a następnie podlej białym winem. 4 Duś roladki na średnim ogniu pod przykryciem 12-15 minut. Po tym czasie zdejmij...

  • Roladka drobiowa. Przepis Mariety Mareckiej

    ...do cykorii w wodzie. Przygotowane roladki włóż do wrzątku i gotuj 15-18 min. Szalotkę i czosnek pokrój w plastry, podgrzej łyżkę masła w rondlu i krótko podsmaż szalotkę i czosnek. Kiedy warzywa zmiękną, dolej wino, dodaj miód i maliny. Gotuj aż część płynu odparuje. Wyławiaj z wody roladki, odcinaj końce folii i przesmażaj je na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. Jednocześnie na...

  • ..., zeszkloną wcześniej na łyżce oleju. ❸ Nałóż przygotowany farsz na kotlety drobiowe. Zwiń je w rulony, zepnij wykałaczką i usmaż na złoto. ❹ Białą cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju. Po chwili dodaj pomidory z puszki i pociętą w słupki paprykę. Dosyp sól, pieprz, paprykę ostrą i łagodną oraz bazylię. ❺ Gotową masę warzywną rozlej na talerze i wyłóż na nią usmażone roladki mięsne...

  • ...wykałaczkami. Silnie rozgrzewamy masło z pozostałym olejem i ze wszystkich stron obsmażamy na nim roladki, po czym podlewamy winem i wywarem z warzyw. Dusimy do miękkości. Czas przygotowania: 60 minut. Cena...

  • Składniki na 4 porcje: 4 plastry udźca wołowego, 1 gruby plaster boczku wędzonego, 1 duża cebula, 2 małe ogórki konserwowe, 4 łyżeczki musztardy, garść suszonych grzybów, ½ szklanki czerwonego wytrawnego wina, ½-¾ szklanki bulionu drobiowego, ¼ szklanki kwaśnej śmietany np. do zupy, 2 łyżki mąki, olej do smażenia, sól, pieprz.

  • ...i pieprzem, posmaruj musztardą. Na plastrach mięsa ułóż wędlinę, marchewkę, cebulę i pieczarki. Zwiń, zepnij wykałaczkami. Roladki obsmaż na oleju. Przełóż do natłuszczonej formy, podlej winem. Piecz 30 min w 180°C. Z pozostałych pieczarek przygotuj sos, zabielając go śmietaną. Polej roladki. Podaj z ciemnym ryżem, udekoruj koperkiem. Przepis przysłała Teresa Macura z Roztropic.

  • .... W wersji light Gdy dbasz o linię, mięsne roladki (np. drobiowe lub wołowe) nafaszeruj tylko warzywami i ew. chudą wędliną (nie dodawaj już sera czy boczku). Roladki wystarczy udusić w bulionie lub(...). Następnie rozłóż na tym kilka strączków groszku cukrowego. Mięso z dodatkami zwiń w zgrabne roladki (możesz je spiąć wykałaczkami). Krok 4 Obsmaż roladki ze wszystkich stron na...

  • Podaj drób na różne sposoby

    .... Podlać gorącym bulionem i pozostałą marynatą. Całość dusić na małym ogniu pod przykryciem przez ok. 20 minut. Klopsiki curry z warzywami Składniki na 6 porcji : 70 dag mielonego mięsa drobiowego, po(...) klopsiki. Gotować ok. 15 min. na małym ogniu. Sos powinien zagęścić się samoistnie. Jeśli używasz rzadkiej śmietany, warto go jednak zaprawić zasmażką. Kurczak z orzechami Składniki na...