• Informacje na temat:

    roladki z boczkiem i grzybami

Artykuły na temat: roladki z boczkiem i grzybami
  • Roladki schabowe z grzybami, ogórkiem i boczkiem wędzonym

    Przygotowanie 65 min • Porcja 280 kcal • Koszt porcji 3,50 zł • Przepis na 4 porcje 1. Schab rozbijam, posypuję solą i pieprzem, smaruję musztardą. 2. Pieczarki i kurki myję, podsmażam na maśle. Doprawiam solą i pieprzem. Układam na schabie, kładę też po kawałku ogórka, pół plasterka cebuli i pokrojony w kostkę boczek. Zwijam w roladki, owijam je plastrami boczku...

  • Roladki zapiekane  z grzybami

    Składniki na 4 porcje. Mięso: 4 plastry wołowiny zrazówki po ok. 15 dag każdy, 15 dag boczku wędzonego w kawałku, 1/2 szkl. kukurydzy konserwowej, 1 łyżka musztardy, 1 łyżeczka rozmarynu, szczypta mielonego kminku, 1/2 łyżeczki mielonej ostrej papryki, olej. Sos: 5 dag suszonych grzybów, 15 dag małych pieczarek, 1 łyżka masła, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz.

  • ...roladki. Porcje 15, przygotowanie 100 min, cena 4,40 zł, kalorie 269 kcal.

  • ...w paski. Cebulę posiekaj w kostkę. 2. Każdy plaster mięsa posmaruj musztardą. Rozłóż boczek oraz ogórki, zwiń, formując roladki. Każdą owiń nicią lub zepnij wykałaczkami. Roladki obtocz w mące. 3. Na patelni rozgrzej 1 łyżkę oleju, wrzuć cebulę, zeszklij. Cebulę przełóż do miseczki a na tej samej patelni rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Włóż roladki, obsmaż na rumiano z każdej strony. Podlej je winem...

  • ...5 dag boczku. Na mięsie układaj fasolkę, grzyby i boczek. Uformuj roladki, owiń je plastrami szynki, obwiąż sznurkiem. Smaż na 2 łyżkach oleju na złoto. Podawaj z warzywnym crumble. czas ok. 55 min...

  • .... Na plastrach mięsa rozłóż boczek tak, aby większa część wystawała. Na nim ułóż szpinak i część pokrojonych szparagów. Mięso zwiń w roladki i owiń je wystającym bekonem. Na patelni rozgrzej olej i podsmaż roladki, aż ładnie się zarumienią. Następnie wyjmij je i odstaw w ciepłe miejsce. Do wysmażonego sosu wlej bulion wołowy, zagotuj i wrzuć resztę masła. Dodaj grzyby razem z wodą, w której się...

  • Wieprzowe ruloniki

    ...musztardy. Ogórek osącz, przekrój wzdłuż na ćwiartki. Boczek pokrój w kosteczkę. Obraną cebulę poszatkuj. Połowę odłóż. Resztą posyp mięso. Dodaj po ćwiartce ogórka i posiekany boczek. Starannie zwiń roladki. 3. Przygotowane roladki obwiąż bawełnianą nitką lub zepnij wykałaczkami. Oprósz delikatnie wędzoną papryką oraz mąką. 4. W rondlu rozgrzej 2-3 łyżki oleju. Obsmaż mięso z każdej strony. Wrzuć...

  • Zrolowane smaki

    Mięsne roladki są łatwe w przygotowaniu, smakują wyśmienicie i cieszą oko. Poza tym pozwalają w niebanalny sposób połączyć smaki, a mięso upieczone w ten sposób nigdy nie będzie suche.

  • Umyte mięso kroimy na zrazy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem zwilżonym wodą. Boczek i ogórki kroimy w słupki. Na plastrach mięsa kładziemy plastry cebuli, słupki boczku i ogórka, zawijamy brzegi zrazu do środka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej, zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy. Mąka chroni mięso przed wysychaniem. Cebulę siekamy. Grzyby czyścimy, myjemy...

  • ...1 Boczek oraz oczyszczone grzyby potnij w słupki. Mięso opłucz, osusz. Pokrój w poprzek włókien na plastry. Każdy lekko rozbij, oprósz pieprzem, posmaruj musztardą. Rozłóż boczek i część grzybów. Zwiń. Roladki obwiąż bawełnianą nitką. Zrazy obtocz w mące, obsmaż na 3 łyżkach rozgrzanego oleju. 2 Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij w garnku na pozostałym oleju. Dodaj zrazy i resztę grzybów...

Przepisy na temat: roladki z boczkiem i grzybami
  • Umyte mięso kroimy na zrazy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem zwilżonym wodą. Boczek i ogórki kroimy w słupki. Na plastrach mięsa kładziemy plastry cebuli, słupki boczku i ogórka, zawijamy brzegi zrazu do środka, zwijamy roladki i spinamy wykałaczkami. Na patelni rozgrzewamy olej, zrazy obtaczamy w mące i obsmażamy. Mąka chroni mięso przed wysychaniem. Cebulę siekamy. Grzyby czyścimy, myjemy...