• Informacje na temat:

    roladki z filetu z indyka

Artykuły na temat: roladki z filetu z indyka
  • Filet z indyka po grecku z fetą i oliwkami

    Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z piersi indyka, 1/2 strąka czerwonej papryki (może być marynowana), 2 łyżki czarnych oliwek, 2 łyżki zielonych oliwek, po kilka listków świeżej bazylii, oregano i tymianku, 15 dag sera feta, 2 ząbki czosnku, 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu, sól, mielony czarny pieprz, kilka łyżek oliwy, kilka gałązek świeżych ziół do dekoracji.

  • Składniki na 4 porcje: 75 dag filetu z indyka, po 7 dag soczewicy czarnej, zielonej i czerwonej, 10 dag roszponki, 3 dymki ze szczypiorkiem, 3 gałązki rozmarynu, 5 gałązek tymianku, sól, świeżo mielony czarny pieprz, 50 ml soku jabłkowego, 2 łyżki białego octu win nego, 1 łyżka płynnego miodu, 1 łyżeczka musztardy, olej.

  • Składniki: 80 dag filetu z indyka (lub piersi kurczaka), 2-3 strąki czerwonej papryki, 15 dag żółtego sera typu gouda, bazylia, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, przyprawa do drobiu, olej, mąka.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag filetu z indyka, 3 marchewki, 1 mały kabaczek albo cukinia, 16 plasterków wędzonego boczku, 4 łyżki oleju, 200 ml bulionu drobiowego (z kostki), 1 cebula, 1 mała główka kapusty (ok. 50 dag), 5 łyżek śmietany kremówki, 1 łyżka mąki pszennej, suszony tymianek, sól, pieprz.

  • Składniki dla 4 osób: 6 filetów z indyka • 10 dag żółtego sera • 6 plastrów szynki • por • 3 łyżki łuskanych ziaren słonecznika • 4 łyżki majonezu • 2 łyżki ketchupu • 2 łyżki oliwy • łyżka oleju • cukinia • cebula • sól • pieprz.

  • ...filetu, zioła do wyboru: tymianek, rozmaryn, szałwia przyprawy do wyboru: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, cukier trzcinowy, miód, sos sojowy, czosnek. Przygotowanie: Roladę z indyka można robić na dwa sposoby: 1. Rozcinamy płat mięsa, rozkładamy, rozbijamy, wykładamy przygotowane składniki, zwijamy i pieczemy. 2. Kroimy mięso na sznycle, zwijamy roladki i w zależności od przepisu – pieczemy je...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag do kg filetu z indyka, zioła do wyboru: tymianek, rozmaryn, szałwia przyprawy do wyboru: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, cukier trzcinowy, miód, sos sojowy, czosnek.

  • Składniki na 5 porcji: 75 dag fileta z indyka, 20 dag wędzonego boczku w cienkich plastrach, 4 łyżki serka mascarpone, 1 słoik suszonych pomidorów w zalewie ziołowej, 1 mały słoik zielonych oliwek, 2 ząbki czosnku, 1/2 pęczka natki pietruszki, 500 ml mleka 3,2 proc., po 2 łyżki mąki i masła, sól, pieprz, gałka muszkatołowa.

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag do kg filetu, zioła do wyboru: tymianek, rozmaryn, szałwia przyprawy do wyboru: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, cukier trzcinowy, miód, sos sojowy, czosnek...

  • Składniki na 4 porcje: 80 dag do kg filetu, zioła do wyboru: tymianek, rozmaryn, szałwia przyprawy do wyboru: sól, pieprz, słodka i ostra papryka, cukier trzcinowy, miód, sos sojowy, czosnek.

Przepisy na temat: roladki z filetu z indyka
  • Roladki z grilla

    Z indyka.

  • Roladka z indyka nadziewana miechunką peruwiańską i pistacjami

    ...środek rozbitego filetu z indyka, rozkładamy nadzienie i wszystko dokładnie zwijamy w roladę, którą delikatnie spinamy wykałaczkami. Następnie tak przygotowane mięso przekładamy do naczynia...

  • Roladki ze szpinakiem

    Składniki: filet z piersi indyka 40 dag świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego szpinaku łyżka śmietany 18 proc. 15 dag sera feta łyżka bułki tartej jajko 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju gałka muszkatołowa sól pieprz Przygotowanie: 1 Filet z piersi zmiel w maszynce do mięsa. Możesz też kupić gotowe mielone mięso z indyka. Dodaj przyprawy, jajko, bułkę tartą. Jeśli masa wyjdzie...

  • Roladki z indyka z sałatką ogórkowo-paprykową

    Składniki: po pęczku szczypiorku i pietruszki 350 g chudego twarożku sól, pieprz cukier 160 g plastrów filetu z indyka 2 ogórki sałatkowe żółta papryka mała sałatka 5 łyżek octu balsamicznego 5 łyżek oleju   Przygotowanie: Zioła posiekać, wymieszać z twarożkiem, doprawić solą, pieprzem i cukrem. Plasterki indyka przekroić wzdłuż i układać jeden na drugim...

  • Główka kapusty włoskiej (ok. 500 g), sól, 2 duże marchewki, 500 g filetów z indyka, jajo, 75 g startej goudy, pieprz, słodka papryka w proszku, 0,25 l bulionu warzywnego, 1/8 białego wina, 100ml śmietany, 2 łyżki jasnego zagęstnika do sosów.

  • Mięsa bez grama tłuszczu

    Kurczaka, wołowinę, żeberka czy indyka można przyrządzić bez dodatku tłuszczu! Wystarczy sól, miód, rękaw do pieczenia, folia aluminiowa i kilka innych "sztuczek".